kolesiowi udało się chyba tylko dlatego, że kombi skręca w lewo, czerwony z czarnym wyglądało jakby się ścigali, gdyby nie kombiak zdjąłby go ten czerwony :lol:
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez abstinentTo się pytam kto ma pierwszeństwo, mówi kur... prawa strona
na to ja czyli właśnie chyba ja
"ej sorry k..wa, popie....ło mi się"
tyko jakoś w samochodzie się tak z tego nie śmiała :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Nie bronię kierowcy, ale powiedzcie mi gdzie ten pieszy się rozglądał :?: piramida puść sobie dokładnie ten filmik :diabelski_usmiech
Ja widzę, że popatrzył chyba w momencie jak stawał na przejściu wtedy zobaczył to auto spanikował i od razu zaczął biec. Zobaczcie, że nie biegnie od połowy przejścia tylko od jego samego początku.
Druga sprawa, że przejście jest przez dwupasmówkę to chyba trzeba bardziej uważać. Co z tego, że będzie wina kierowcy, jak to jego zakopią 2m pod ziemią.
Podsumowując trzeba patrzyć i mieć oczy w dupie, bo napis na nagrobku "miał pierwszeństwo" już nam się do niczego nie przyda
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78http://katowice.gazeta.pl/katowice/10,88277,11574819,Szokujace_nagranie__Pieszy_cudem _ucieka_sprzed_pedzacym.html
:shock:
centrum Tychów jak z koziej dupy saksofon
ale kolesi odjebałbym od strzału :!:
Zamieszczone przez misiek^wroZamieszczone przez szkodana pełnej kurwie jak to mówią :lol:
pojeby w civikachkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pskoszKarql ale to jest teren zabudowany, i ograniczenie prędkość, a nie ku..wa jakiś teren wydzielony do wyścigówZamieszczone przez KarqlNie bronię kierowcy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rok z Bagien
Co należy zrobić, jak się jest piękną tlenioną blondynką, w Oplu Vectrze i złapie się kapcia w lewym przednim kole ???saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodanormalnie: jedziesz na tym kapciu do najbliższej wulkanizacji albo wracasz do domuZamieszczone przez ZorrRok z Bagien, nic, po prostu jedziesz dalej do pracy, przedszkola czy do salonu piękności na opalanie
Ale do końca nie macie racji....
Trzeba jeszcze włączyć awaryjne (no problem został ewidentnie dostrzeżony) i jedziesz 30 km/h dalej - dodam tylko, że okularów przeciwsłonecznych nie zdjęła.
A co najważniejsze i wcale nie zmyślone: dokładnie 500 m. od tego miejsca jest serwis oponiarski. :shock:
Komentarz
-
-
Jak to co?
1.Wyciągnąć z torebki zestaw naprawczy.(Pamiętaj najpierw się zatrzymaj!!!!)
1a. STÓJ! Dogoń auto , zatrzymaj i zaciągnij ręczny!
2.Lakierem do włosów przez dziurę uzupełnij ciśnienie. W oponie!! Nie przez wydech!
3.Dziurę zalep gumą do żucia (można przygotować podczas napełniania koła).
4. Zabezpiecz gumę lakierem do paznokci.
5. Wsiadaj i jedź powoli do wulkanizacji
6. O Matko... zwolnij hamulec ręcznyByła: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rok z BagienZamieszczone przez Jacomelli5. Wsiadaj i jedź powoli do wulkanizacji
Szkoda VectryJeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Re: Konkurs
Zamieszczone przez Rok z BagienOt tak dla zelżenia atmosfery ogłaszam konkurs - z życia wzięty, z dnia dzisiejszego że tak powiem.
Są cenne nagrody.... :spin:uchar
Co należy zrobić, jak się jest piękną tlenioną blondynką, w Oplu Vectrze i złapie się kapcia w lewym przednim kole ???
Można jedynie dać głośniej radio co by nie było słychać jak koło wali .
PS okularów absolutnie ściągać nie wolno
Komentarz
-
-
Nosz kurde ale mnie dzis wkur*** dwoch naprawde totalnych wiesniakow.
Jade dzis trasa. Przede mna jedzie wolno Golf (moze w trasie ma 60km/h - mozna powiedziec ze sie wlecze). Jade cierpliwie i czekam na mozliwosc wyprzedzenia (przeciwny pas ruchu ciagle zapelniony autami). Za mna podejezdza bus. Przez najblizszy 1km podwojna ciagla, wysepki, wiec jade spokojnie. Konczy sie zakaz wyprzedzania, ale z naprzeciwka caly czas jada auta i wyprzedzic nie mozna. Po jakis 3sekundach kierowca Golfa zauwaza ze troch wolno jedzie wiec zjezdza na prawa krawedz, aby latwiej go bylo wyprzedzic. Tyle ze tez w tym momencie pierdoleni ludzie w busie chcieli mnie i Golfa wyprzedzic poboczem po prawej stronie (w to samo miejsce zjechal Golf)!!!
No doslownie jacys debile. Wale w klakson, bo na rowni ze mna po prawej stronie bus, a przed nim Golf.
Wyprzedzam Golfa i jade dalej.
Za kilka km trafiaja sie swiatla i widze ze za mna staje owy bus. Wychodze sie pytac, czy ich pojebalo i co odbpierdalaja, ale trafiam na gnoj tej ziemi. Dwoch centralnych wiesniakow, ktorzy sie dra i mowia ze to my nie umiemy jezdzic.
Nosz kurwa cisnienie mi skoczylo. Malo co nie wrabalem sie przez tych pacanow, to jeszcze oni nic zlego nie zrobili.
Tylko patrzalem po drodze czy jakis patrol nie stoi, bo zaraz zatrzymalbym sie kazalbym siciagac tych cwokow do wyjasnienia.
Zalowalem, ze sam bylem bo bylaby zadym jak na stadionie.
Pierwszy raz w zyciu trafilem na tak pojebanych ludzi.VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Mnie osłabił dziś rowerzysta. Jechałem sobie do pracy (również rowerkiem), droga ciasna jak chuj, że autobusy mijają się w tempie żółwia. Przede mną jedzie mały van a z naprzeciwka jedzie sznureczek autek. I nagle z chodnika (przy chodniku stało pełno aut zaparkowanych, więc dodatkowo ciężko było się zorientować) wyskakuje owy rowerzysta prosto przed tego vana. Kaptur miał tak naciągnięty na kapuściany łeb, że jak go później wyprzedzałem twarzy nie dało się zobaczyć. Pech chciał, że w tym samym momencie co bezmózg wyskoczył, kolejny bezmózg zapierdala z naprzeciwka ścigaczem i wyprzedzał auta środkiem drogi. Nie wiem jak nie doszło do jakiegoś kontaktu między tymi trzema, ale koleś w vanie chyba się zesrał ze strachu bo zaraz się zatrzymał przy krawężniku. Już nie pierwszy raz widzę takich idiotów zeskakujących z chodnika nie patrząc czy coś jedzie. :evil:
Komentarz
-
-
Panowie uświadomcie mnie. Wiem, że rowerzyści mogą wyprzedzać teraz z prawej, ale czy też na skrzyżowaniu???
Skręcam wczoraj z głównej drogi w prawo, kierunek miałem dawno temu włączony, bo są światła, i w ostatniej chwili przelatuje kolarz przed maską, nawet nie zareagowałem...
Nie ma tam ścieżki, poruszał się po jezdni.
Komentarz
-
-
Jeśli miałeś kierunek włączony to powinien z lewej brać (tak dla bezpieczeństwa własnego). Zielona strzałka była? W WGM to było? Na którym skrzyżowaniu?
W temacie.
Wczoraj Łódź:
1 - którym pasem się holuje auto, gdy do tego auto holujące samo ma problemy z jazdą? Dodam dla ułatwienia że ruszamy ze świateł, na trzypasmówce i mamy ca 1,5km prostej.
2 - będąc pieszym, chcąc przejść przez skrzyżowanie z sygnalizacją świetlną, kiedy należy wejść na pasy? Dodam, że nie interesuje mnie czy ktoś mnie przejedzie przez moją głupotę bo auta właśnie ruszają.
Komentarz
-
-
dwaoka, Niestety według nowych przepisów rowerowych ma pierwszeństwo. Nie wiem co za debil to wymyślił, a z drugiej strony nie wiem jakim trzeba być debilnym rowerzystą żeby to wykorzystywać.
----
Sprawdziłem jeszcze teraz, bo kiedyś czytałem, że jest jak wyżej i nie mogą.
W Wielki Piątek 2011 roku prezydent podpisał ustawę nowelizującą Prawo o Ruchu Drogowym. Wyjaśniamy, co się kryje za poszczególnymi zapisami - ta wiedza przydatna będzie zarówno rowerzystom, jak i kierowcom. Bo dzięki niej wszystkim będzie na drodze przyjemniej.
7. Wyprzedzanie przez rower wolno jadących pojazdów z prawej strony.
O co chodzi: dotychczas rowerzysta poruszający się w korku wzdłuż aut jadących wolniej od niego, aby je zgodnie z prawem wyprzedzić, musiał zjechać na lewą stronę. Nowelizacja legalizuje dość powszechne wyprzedzanie wzdłuż prawego krawężnika.
Gdy jedziesz rowerem - legalizacja wyprzedzania z prawej strony nie znosi innych przepisów dotyczących wyprzedzania. Nie wolno wyprzedzać na skrzyżowaniach, trzeba też upewnić się, że będzie można bezpiecznie zakończyć manewr. Z wolno poruszających samochodów mogą wysiadać pasażerowie!
Gdy jedziesz samochodem - ten przepis może wydawać się bardziej kontrowersyjny od innych. Ale nie zmieni rzeczywistości. Rowerzyści już teraz wyprzedzają i omijają samochody z prawej strony. Teraz będą to robić legalnie (omijać stojące pojazdy mogą już teraz). Także dla kierowców jest to rozwiązanie lepsze - rowerzyści nie muszą ciągle skakać z prawej na lewą i z powrotem. Pamiętaj o patrzeniu w lusterko przy zmianie kierunku jazdy oraz przed otwarciem drzwi.
Komentarz
-
Komentarz