Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Udesky
    RS
    • 2007
    • 1692
    • Octavia I (1U2)
    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez dwaoka
    Udesky, na zewnątrz bramy jest pusty parking na około 20 samochodów
    To zmienia postać życzy.
    A może zostawia to coś na środku, aby ktoś sprzątnął tą kupę rdzy z ulicy. :diabelski_usmiech
    W Polsce nie ma kryzysu.
    Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Zorr
      RS
      • 2011
      • 2110

Zamieszczone przez Udesky
      Zamieszczone przez dwaoka
      Udesky, na zewnątrz bramy jest pusty parking na około 20 samochodów
      To zmienia postać życzy.
      A może zostawia to coś na środku, aby ktoś sprzątnął tą kupę rdzy z ulicy. :diabelski_usmiech
      złomiarze? ;-)
      Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
      Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• Skfarek
        RS
        • 2010
        • 4795
        • Octavia I (1U2)
        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez PieTrzaK
        Mieli wytyczne żeby zabezpieczyć przejście owej grupy to zabezpieczyli, gdzie problem? Że na 2 min zablokowali ruch żeby to całe tałajtajstwo przelazło za jednym zamachem? Nie róbmy z igieł wideł...
        nie, problem dla mnie taki, że tysiące ludzi kiszą się w korkach, panowie nawet nic nie robią by je rozładować, a priorytetem staje się przejście 30 osobowej pielgrzymki, która w dodatku sama mogła przejść przez to przejście Ktoś logistycznie na górze dał dupy, jakieś priorytety powinny w końcu być.
        Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
        6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
        Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• Tony065
          RS
          • 2009
          • 2487
          • Octavia I (1U2)
          • ARX 1.8 20VT 150 KM

A mnie dziś osłabił kierowca OIIFL SCOUT. Facet chyba chciał się dowartościować, bo na grillu walnął sobie znaczek VRS, za to na klapę dał 2xOCTAVIA, po 1 szt na każdą stronę. Pod jednym było GREEN LINE, pod drugim coś innego, ale już nie dopatrzyłem. Chyba przez łzy ze śmiechu... :szeroki_usmiech Nie wiem czy to ten sam, bo widziałem go z boku, ale zimą stała taka sama na stalówkach 15' z tak oszczanymi kołpakami, że wstyd mi było, że też mam Skodę. Sezon zimowy się zbliża, więc spróbuję zrobić fotki temu kuriozum, bo to trzeba zobaczyć.
          Black Pearl, Elegance & RS LOOK
          @ by Tune-up Gdańsk
          TDI VP++ i jeszcze rośnie
          Antek

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

Tony065, :lol:
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• sew1981
              RS
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2009
              • 10917
              • Fiat

Tony065, to się nazywa wieś tjuning ze smakiem :lol: :P

Komentarz

• iFi
                Elegance
                • 2012
                • 906

Jadę sobie dzisiaj do pracy jak człowiek trzypasmową na terenie miasta. Dojeżdżam do świateł więc hamuje sobie silnikiem ale przed dojechaniem zrobiło się zielone więc wbiłem 2ke i przycisnąłem do 60 km/h.... Ponieważ na mój pas wjechał bus z pasa dla autobusów no to kierunek i na środkowy pas... Ja już jechałem na skrzyżowaniu jak inne samochody stały więc za mną przynajmniej ze 150m wolnego... Nagle pan kierownik w Megane z włączonymi halogenami jako dzienne przycisnął i siadł mi na 5mm na zderzaku :evil: Lekutko nacisnąłem hamulec co by mu dać do zrozumienia że sobie nie życzę... Jeżdzę tą droga codziennie i wiem że jak jadę 60 to na drugich światłach wstrzelę się idealnie w zielone... Niestety koleś nie odpuszcza i mi długimi... później wyrównał ze mną coś tam niby mnie straszył... Następnie zrobił slalom na pełnej pi...dzie między innymi samochodami i chciał zjechać na pas w prawo... Ja cały czas 60... pech chciał, że ja też w prawo i jakoś jego szarża jak zwykle gówno dała więc skurwiela przyblokowałem na środkowym...

I tak sobie myślę... ku.wa nawet do pracy człowiek spokojnie pojechać nie może bez ciśnienia :/

Komentarz

• Zorr
                  RS
                  • 2011
                  • 2110

iFi, chciałbym kiedyś usłyszeć historię z drugiej ręki, strony tj... ;-)
                  Jadę sobie dzisiaj swoją Meganką, śpieszy mi się bo dziecko rano marudziło, a tu jakiś kurna kapelusznik w skodzie, który jedzie jak na rekord świata w eco spalaniu, migam mu, bo zaraz skręcam w prawo i chcę aby mnie puścił, a ten nic i jeszcze coś pyskuje jak mu mówię, że jeździ jak baba.
                  Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                  Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• iFi
                    Elegance
                    • 2012
                    • 906

Zorr, też chciał bym usłyszeć jego wytłumaczenie...

Podkreślę to jeszcze raz. Droga była trzypasmowa. Jakoś po dłuższej chwili znalazło się miejsce na pasie obok aby wyrównać i drzeć mordę przez szybę (mimo, że żadne auto mnie po lewej nie wyprzedziło)...

Po prostu nie przyjmuję takiego wytłumaczenia, tym bardziej, że na następnych światłach i tak musieliśmy trochę hamować bo było tam kilka samochodów które nie zdążyły ruszyć.

Komentarz

• loru
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 4286
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ostatnio pogoniłem kierownika w KIA Sportage, na klapie miała 2.0 CRD , została w tyle wiec pewnie ta słabsza wersja, kierownika Dacia Duster, też w dizlu :szeroki_usmiech ale to było jak kopanie leżącego, kierownika Caddy , na klapie 2.0 TDI tez pewnie ta 110KM wersja
                      ale za to na kretej drodze podczas deszczu miałem problemy, żeby dorównać kroku Suzuki SX4 2,0 DDiS.
                      O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• radekgw
                        L&K
                        • 2010
                        • 1182

loru tematy Ci sie pomylily, to nie sa przygody rownolegle
                        Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• McGan
                          RS
                          • 2010
                          • 3573
                          • Superb III (3V3)

Ale bym dzwona wykurwil... Gosc mi droge Golfem V zajechal, skrecil sobie w prawo i na parking. To ja rura za nim, podjezdzam, okno otwieram, on wyskoczyl juz do mnie i tak patrzy "co sie stalo? skad pan sie pojawil?". To mu tlumacze co i jak, gadamy na spokojnie, gosc nagle ze jego ojciec ma Octavie 2 po lifcie, 1.8 TSI i ze fajnie ta moja wyglada. Na zegary spojrzal "oo jaki silnik? porobiona?". To mowie, tlumacze i gosc zalapal bakcyla "przewiezie mnie pan moze tu kawalek?" - mowie, chodz pan. Wsiadl, przewiozlem, gosc porobiony caly, zajarany wysiadl, podziekowal i z usmiechem na twarzy sie pozegnalismy Tak to mozna
                          Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                          Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• loru
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 4286
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

loru tematy Ci sie pomylily, to nie sa przygody rownolegle
                            :szeroki_usmiech
                            O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Tippo
                              L&K
                              • 2009
                              • 1349
                              • Octavia III (5E3)
                              • CJSB 1.8 TSI 180 KM

ale za to na kretej drodze podczas deszczu miałem problemy, żeby dorównać kroku Suzuki SX4 2,0 DDiS.
                              136km diesle fiata i dosc lekkie auto, chce to kupic zonie :diabelski_usmiech wywalic dpf i zrobic light program

Komentarz

• Dlaczego pytam, dlaczego...wszyscy Ci nasi zajebisci kierowcy polscy, tak swietnie smigajacy autkami na trasie sprawnie po miescie i wogole naj naj zapominaja o jednej z podstawowych zasad ZASADZIE PRAWEJ REKI. No przeciez kretynie jeden z drugim jak jestes na parkingu, osiedlowej drodze bez zadnych znakow czy na jakiejs innej drodze (nawet jak masz prosto) gdzie tez nic nie przeswiadcza o Twoim pierszenstwie, dlaczego jedziesz jakbys byl sam i inni musieli uwazac, bo masz prosto?!

Komentarz

• słoń
                                  Elegance
                                  • 2010
                                  • 777

Golas27, nieżle Cię ktoś wk....ł

Komentarz

• JanuszSz
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 2835
                                    • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez Golas27
                                    Dlaczego pytam, dlaczego...wszyscy Ci nasi zajebisci kierowcy polscy, tak swietnie smigajacy autkami na trasie sprawnie po miescie i w ogole naj naj zapominaja o jednej z podstawowych zasad ZASADZIE PRAWEJ REKI
                                    Szczególnie jest to widoczne na drogach pod marketami,gdzie przy wjeździe stoi znak Droga wewnętrzna.Większość jadących drogą "główną" uważa,że ma pierwszeństwo.Jeśli ktoś poszukuje sponsora na naprawę blacharsko-lakierniczą lewej strony auta,zapraszam pod Tesco w Lublinie.Raz tylko zdarzyło mi się,że auto jadące z lewej wypuściło mnie jadącego z prawej,ale to był radiowóz,więc chłopaki znają przepisy.
                                    Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• adamusiek
                                      L&K
                                      • 2009
                                      • 1123

Golas27, skąd ja to znam :| jeszcze panienka miała pretensje, że ja jej zwracam uwagę, nawet tłumaczenie jej pasażera nie miało na nią wpływu :roll:

Komentarz

• Z racji pracy spotykam sie z tym na codzien, ale ostatnio zaczynam sie coraz bardziej przez to wkurzac, tak jak pisze Janusz switena okazja na naprawe blacharska za czyjes pieniadze.
                                        Takie sytuacje nawet nie na trasie, a wkolo komina co chwile mam trzeba miec oczy w dupie bo na osiedlu mozna zaliczyc pare stluczek zanim czlowiek wyjedzie na droge.
                                        Inna sprawa jestem na drodze gdzie ustepuje jadacym z prawej i lewej strony, ale juz Ci z naprzeciwka wyjezdzaja z parkingu pod Lidlem i malo ktory mi ustapi, to ja musze obserwowac czy ruszy czy nie, a skrzyzowanie ruchliwe i niektorzy zapieprzaja, glupio bylo by sie spotkac na srodku gdy zasuwa ktos glowna, malo ktory kierowca wyjezdzajac spod marketu ustapi.
                                        Jakies 2 tyg. temu mialem tez sytuacje gdzie jade waska lesna droge skreca w prawo a z lewej dochodzi inna droga, typowa "TeTka" bez znakow, czyli... ?! Widze ze zasuwa A4, tam sie jedzie 40-50 maks oczywiscie zapierdziela duzo szybciej, jest dosc daleko wiec wyjezdzam, gosc przeswiadczony o swoim pierszenstwie dojezdza i hamuje na ostatnia chwile jakby chcial na pake mi wjechac, szarpie sie na boki przez kolejne 1,5 km, ale tam nie ma miejsca na wyprzedzanie bo za wasko. Kiedy juz przychodzi moment ze moze wyprzedza i lekko hamuje (swoja droga niezbyt wyszlo mu straszenie) patrzy w lusterko i klapie dziobem wiec pokazuje mu na prawa reke. Potem przyspiesza i zawraca bo to nie jego kierunek no wiec ja staje otwieram okno i chce porozmawiac, a gosciu glupio sie lampi i przejezdza, moze zrozumial?!
                                        Najgorsze jest to buractwo i cwaniactwo, wjebac sie i jeszcze do kogos rzucac ze niby to ona ma racje, oj szkoda slow.

Komentarz

• kabanos
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 4544
                                          • Octavia I combi (1U5)
                                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Dzisiaj miałem bardzo ostre hamowanie, ponieważ wyglądało na to że starsza pani chce skręcić w lewo tuż przed moją maską. Jechała jednak z pasażerem i chyba zwrócił jej uwagę że jadę i zatrzymała się wystając kawałkiem auta na mój pas. :evil:

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• mac_aaron
                                            Elegance
                                            • 2012
                                            • 984
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CJSA 1.8 TSI 180 KM

W poniedziałek kierownik (chyba) Golfa IV kombi rozwalił system. Wyjeżdżałem z KFC na A4 (koło Bolesławca), pan jechał przede mną. Dojechał do rozbiegówki wjazdowej na "autostradę" i.... zamiast rozpędzić się i włączyć do ruchu zatrzymał się na jej początku i bojaźliwie patrząc w lewo próbował włączyć się na drogę szybkiego ruchu z prędkości zerowej... Nie wytrzymałem, otrąbiłem (nie zajarzył), otrąbiłem znowu (znowu nie zajarzył) więc oceniłem sytuację i wbiłem się od razu na lewy pas (żeby debil we mnie nie wjechał).

Komentarz

• piori
                                              Ambiente
                                              • 2010
                                              • 116

Najgorsze jest to buractwo i cwaniactwo, wjebac sie i jeszcze do kogos rzucac ze niby to ona ma racje, oj szkoda slow.
                                              Nie oglądałeś Młodych Wilków?
                                              "Nigdy do niczego się nie przyznawaj, złapią cię pijanego w samochodzie, to mów, że nie piłeś, znajdą ci dolary w kieszeni, to mów, że to pożyczone spodnie, a jak cię złapią na kradzieży za rękę, to mów, że to nie twoja ręka. Nigdy się nie przyznawaj."

mac_aaron, wczoraj miałem podobnie w Warszawie na zjeździe z trasy AK na "siódemkę" w stronę Gdańska. Przede mną jechały 2 czy 3 małe autka, zjeżdżamy powooooli "ślimakiem" i wjeżdżamy na długi pas rozpędowy włączający się w Wisłostradę. Zerkam w lusterko, od strony centrum całkiem pusto więc noga na gaz... ale ale, nie tak szybko.... Przecież zacni mieszkańcy stolicy (a przynajmniej mający tablice na to wskazujące) jadący przede mną z lusterek nie korzystają i na widok znaku ustąp pierwszeństwa muszą wyhamować i ustąpić. Tylko komu? :|

Ps.
                                              Nie będę pisał ilu kretynów między Warszawą a Płońskiem spotkałem jadących bez powodu lewym pasem... A policja owszem była, ale tylko z suszarkami czatująca na tych samych przystankach od lat. Jak ktoś chce to i tak zapierdala ile fabryka dała i zwalnia tylko tam gdzie stoją, a łapią się ci nie znający trasy bez CB-radia.
                                              Dobrze, ze jeżdżę do stolicy tylko co drugi weekend :szeroki_usmiech

Komentarz

• Puchacz
                                                Moderator
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 1192
                                                • Superb III (3V3)

mac_aaron, piori, normalka, jak również wjazd na droge szybkiego ruchu (w moim przypadku często to widze na S8) juz na poczatku pasa rozbiegowego nie rozpedzajac sie.

Wygląda to mniej więcej tak: mamy ze 300 m pasa rozbiegowego. Delikwent rozpedza sie do zadziwjacych 60-80 km/h i juz na poczatku pasa wjezdza na trase. Co tam, ze zajezdza w ten sposob droge nawet tirowi, ktory spokojnie 89 km/h sunie, bo niby byl daleko. Dopiero jak sie połapie, ze tu wszyscy tak szybko jada to zaczyna jechac podobnie. Oczywiscie znak "droga ekspresowa" znajduje sie juz duzo wczesniej na dojezdzie i jest duzo czasu i miejsca aby sie rozpedzic, ale co tam. Potem to juz pozostaje tylko zmienic pas na srodkowy - nie bardzo wiem po co, ale wiekszosc tak robi - i jechac, i jechac...
                                                Ja tu tylko sprzątam...

Komentarz

• navigator
                                                  Rider
                                                  • 2009
                                                  • 583
                                                  • Volkswagen

Zamieszczone przez Puchacz
                                                  Wygląda to mniej więcej tak: mamy ze 300 m pasa rozbiegowego. Delikwent rozpedza sie do zadziwjacych 60-80 km/h i juz na poczatku pasa wjezdza na trase.
                                                  ..nie żeby mie to jakos specjalnie osłabiało , bo przesz do wielu rzecz można przywyknąć zostawiając stany wzburzenia w obszarach dalekich od - co najmniej - błogosławionych, ale co mię zastanawia, że nie tylko powoziciele róznej maści mydelniczek tak postępują ale i nie jeden powoziciel mastodonta o teoretycznej masie 40 ton wjazd na skróty uskutecznił pozostawiajac połacie rozbiegówki na wypas zwierząt gospodarskich......no chyba że w zamyśle swym przyrost ich prędkości jest niewspółmiernie mniej proporcjonalny do ubytków pasa, toteż zaodraz atakują z góry - par excellance - upatrzoną pozycję.... :szeroki_usmiech
                                                  >>E<< by Ali, defibrylator by DGW

Komentarz

• sew1981
                                                    RS
                                                    S_OCP MemberModeratorr
                                                    • 2009
                                                    • 10917
                                                    • Fiat

navigator, nie ma co usprawiedliwiać takiego zachowania. Ale pewnie to wynika ze strachu, że jak już się rozpędzą, to może nie być miejsca żeby się wpakować na wyczekiwany pas owym mastodontem, a z wyhamowaniem tego może być różnie i suma sumarum i tak się wrąbią komuś przed machę=efekt podobny, tylko że ktoś będzie miał większą szanse na wyhamowanie :P (oczywiście nie mastodont pakujący się, tylko mydelniczka na prawym pasie)

Komentarz

Pracuję...