Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • idas
    Elegance
    • 2006
    • 828

Zamieszczone przez maymer
    Mnie wczoraj oslabil jakis jegomosc w corsie a na autostradzie. Lecialem prawym pasem okolo 120 lewym wyprzedalo mnie auto, on wlaczal sie z rozbiegowki. Zawsze zjezdzam ale wtedy nie mialem nawet jak, go wpuscic gdybym chcial to musalbym pewnie do jakis 40 zwolnic i myslalem, ze poczeka...zle myslalem wpakowal mi sie przed mache. Rezultat - kilka chu... pod jego adresem z mojej strony, test awaryjnego hamowania swiezo zakupionej O2 (szczesliwie zaliczyla celujaco) no ale kierownik A4 za mna mial cieplo, dobrze, ze BMW juz mnie wyprzedzilo i mogl uciekac na lewo bo nie wiem czy by mi w bagazniku niezaparkowal.

Wybaczcie brak polskich znakow, ale pisze z jakiegos dziwnego uczelnianego komputera :diabelski_usmiech
    Mialem dzisiaj takze sytuacje z kategorii pas wjazdowy na autostradzie.
    Wjezdzam na pas rozbiegowy i widze ze prawie pod koniec pasa stanal gosciu na awaryjnych i wymienia kolo. Chce sie jak najszybciej wlaczyc do ruchu, bo pas ulegl skroceniu, ale prawym pasem jedzie pipa w Citroen'ie i ni uja zjezdza na lewy pas zeby zrobic mi miejsce (choc nikt lewym nie jedzie). Jak ciezko i niebezpiecznie jest sie wlaczyc do ruchu jesli jakims pechem dojedzie sie do konca pasa wjazdowego tlumaczyc nie trzeba. Musialem zwolnic do ok. 20km/h, kierowca za mna takze.
    Juz myslalem, ze w Polsce ludzie nauczyli sie poprawnie wpuszczac wlaczajacych sie na autostradzie.
    VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
    VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• beaviso
      Elegance
      • 2010
      • 767
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez idas
      Mialem dzisiaj takze sytuacje z kategorii pas wjazdowy na autostradzie. (...)
      Juz myslalem, ze w Polsce ludzie nauczyli sie poprawnie wpuszczac wlaczajacych sie na autostradzie.
      Wielu nigdy się nie nauczy. Podobnie jak włączania z pasa rozbiegowego - niektórych ogarnia panika gdy widzą zapchany prawy pas i głupieją zamiast rozpędzić, zrównać prędkość i zjechać w dogodną lukę.
      Raz jedyny w życiu, ładnych lat temu parę, miałem taką właśnie sytuację. Wjeżdżałem na obwodnicę 3M w Szadółkach w stronę Gdyni. Tam jest długi prosty odcinek wlotowy, można się bezpiecznie zawczasu rozpędzić, ale sam właściwy pas włączania nie jest zbyt długi. Jechałem za klientem, dość blisko. Wpadamy na pas włączania, a obok na prawym sznur ciężarówek. Co robi facet przede mną? Hamuje! A co ja muszę zrobić? Hamować. Momentalnie stracił szansę wyrówania prędkości i wjechania w lukę, a ja razem z nim. Efekt był taki, że zatrzymał się pod koniec pasa włączania. No a ja za nim, klnąc jak szewc. Potem było wesoło, włączyć się z zatrzymania...
      Od tego czasu nie ma zmiłuj. Jeśli coś jedzie przede mną, to choćby z tyłu za mną trąbili, błyskali, to mam to w dupie i na dojeździe do pasa włączania jadę powoli, zwiększając odległość do auta przede mną. Zwykle daje się wyczuć, czy jedzie nim ktoś dynamiczny, czy klucha bądź sierota. Buduję solidny odstęp - nie dam się więcej wciągnąć w sznureczek. Po wjechaniu na pas włączania but opada, przyspieszam zdecydowanie na III. i włączam się bezpiecznie, podczas gdy często ten przede mną nadal jedzie pasem włączania i nie może się odnaleźć, a nawet hamuje. Wówczas jestem niezwykle rad, że mnie już za nim nie ma.

M.
      666 4U

Komentarz

• maciek30_pl
        Ambiente
        • 2010
        • 192
        • Octavia III (5E3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Coś dzisiaj nieszczęśliwe te Corsy...

W Łodzi na 1 pasmowej drodze jest rozdzielenie przed samym skrzyżowaniem na pas do jazdy na wprost i pas do skrętu w prawo. Droga dość szeroka i zazwyczaj można sobie skręcając w lewo ominąć tych stojąc przy środku. Ale nie głupią babę w Corsie która ruszając lekko zajechała mi drogę (miałem koło 40km/h). Dobrze, że się nauczyłem myśleć za innych bo bym ciął latarnię... Hamowanie do 0km/h w miejscu a pani jak by nigdy nic pojechała sobie dalej :evil:

W ogóle im dłużej mieszkam w Łodzi tym bardziej mnie szlag trafia co Ci ludzie mają we łbach :roll:

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

no, normalnie mamy dzień kobiet a u mnie na Tarchominie dodatkowo jeszcze dzień tępej parkującej męskiej sraki :lol:
          sami inteligentni inaczej ciągną w stronę kwiaciarni, tak, nie mylicie się, między audi a CC i między CC a następnym miejscem to są ogólnodostępne miejsca parkingowe, najlepszy chyba miszczu z krajzlera:

dołączył kolejny świętujący w renuarze, zwyklak:

tutaj bardziej rozgarnięty w tym wolwie (?),

tak zablokował babę w megance, że musiała z dzieciakiem w nosidełku zap@#dalać na górę po chłopa, żeby wyjechał, było to możliwe, ale z dużym trudem:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qCWhANj7usA[/youtube]
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• bzyq_74
            RS
            • 2008
            • 3467
            • Volkswagen
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Jak nie obsadzą szczelnie palikami to będzie dalej "tak k..:klnie:..va do zaj...:klnie:..nia"
            MARCIN
            Mój szkodnik

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

zawsze jest śmiesznie, ale dzisiaj mógłbym kamerę ustawić non stop, przed chwilą była taka sraka, że z 5 samochodów się zaklinowało, debile... :lol:
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• loponez
                Ambiente
                • 2011
                • 196

Dobra wiatrówka i śrucina szmatką wycierana :wink:
                Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
                nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

Zamieszczone przez loponez
                  Dobra wiatrówka i śrucina szmatką wycierana :wink:
                  :lol:
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• sew1981
                    RS
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2009
                    • 10917
                    • Fiat

szkoda, doprawdy masz komedie przed oknem :lol:
                    ale tak na marginesie, pomijając winę i debilozę tego z x60 , to gdyby kierowniczka w megance umiała jeździć, to by wykręciła tyłem w lewo bez problemu...ale ta uparła się na cofanie w prawo... a później się dziwimy, że mamy obiercki na autach pod marketami. :P

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

Zamieszczone przez sew1981
                      uparła się na cofanie
                      może i tak, ale tak czy inaczej to wyjazd nawet może i był możliwy na jeden raz, ale na prawdę na milimetry, jednak nie każdy ma aż tak wyczutą furę (na zdjęciu to w ogóle jakoś lepiej wygląda niż w realu), enyłej dzisiaj już spokojniej
                      wczoraj do późnych godzin wieczornych oglądałem teatrzyk, potem jeszcze doszedł śnieg, passat z urwanym zderzakiem i meganka, która zawisła na "kamieniu przeznaczenia", który tylko miejscowi znają
                      była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• parkowanie to wogole ciezki temat dla niektorych gdzie popadnie i jak popadnie, a potem sie dziwi ze taka sierota jak baba z megane mu auto rysnela, a propo troche ogarniecia i przeciez wyjechac ta meganka to nie problem, jakby to byl problem to ja z moja praca i przynajmniej kilku lub kilkunastoma takimi sytuacjami dziennie musialbym chyba grzac dzien w dzien na odstresowanie.
                        Jest jeszcze inna rzecz ktora jest u nas nagminna i strasznie mnie drazni z racji tego ze jezdze troche wiekszym niz osobowe autem a nawet jak jezdzilem na cezarowych to mi to spokoju nie dawalo chodzi mi o to ze ogromna ilosc kierowcow czuje sie na drodze jakby zawsze byli najwazniejsi i to inni powinni na nich uwazac, scinanie zakretow, jazda przy samej osi jezdni (na waskich drogach gdzie latwo sie rysnac) lub w osi, nie umiejetnosc jazdy blisko krawedzi podczas wymijania sie z innym pojazdem. Do szalu mnie to doprowadza kiedy zaladowanym samochodem musze zjezdzac lub uciekac wrecz na pobocze bo taka pizda jedzie jak po pastwisku, malo tego jeszcze zapieprza jak Holowczyc i gdyby co to oczywiscie nie jego wina, a takie sytuacje ciezko rozstrzygnac i czesto koncza sie obustronnym mandatem.
                        No i sytuacja gdzie z podporzadkowanej wyjezdza na pelnym gazie bo on musi wjechac przedemnie nie wazne ze wymuszajac i nie wazne ze za mna daleko nic, a zaraz jeszcze i tak zjedzie w boczna. Ludzia sie w glowach przewraca i to juz nie sa slabe umiejetnosci a czyste buractwo i chamstwo "pokaze mu ze jestem lepszy". Przeciez kazdy bierze udzial w wyscigu, a najlepszy wyscig to jest jak mazowieckie itp. jedzie na ferie do zakopanego, to jakas masakra. Akurat ostatnio duzo do zakopanego jezdzilem to sie troche czlowiek naogladal, jeden z przykladow...
                        3 auta z ktorych 2 wyprzedzily mnie na koncu dwupasmowki w lubniu jeden zostal za mna a potem dojechal do kolego. obserwowalem jak z rodzinami na pokladzie wyprzedzaja na podwojnych przed zakretami itd. o malo ze 3 razy nie doszlo do czolowki i co, efekt taki ze do Olczy zajechalem im na zderzakach jadac normalnie, gdzie tu logika. Przyklady mozna mnozyc.

Komentarz

• westwi78
                          RS
                          • 2008
                          • 2940

A u nas dziś deszcz leje, mgła jak w Silent Hill, a oczywiście w co drugim aucie z daylightami - włączone.
                          I w dupie mają.

Komentarz

• szkoda
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 22543

Zamieszczone przez westwi78
                            A u nas dziś deszcz leje, mgła jak s Silent Hill, a oczywiście w co drugim aucie z daylightami - włączone.
                            I w dupie mają.

Obrazek
                            ostatnio natknąłem się na jakieś wynurzenia internetowe jak to ktoś się żalił, że kiedy jechał we mgle na dziennych, to policja się do niego przypieprzyła i chciała wyciągnąć kasę, a przecież jego hiper super automobil sam wie kiedy ma zapalić jakie światła i decyduje o tym czujnik a nie jacyś głupi niebiescy :lol:
                            no cóż debili nie brakuje a po wprowadzeniu tych nieszczęsnych dziennych na ulicy zapanował pod tym względem totalny burdel, te ledy, sredy, hidy, gówna jakieś, trzeci świat... :roll:
                            była BKD+DSG '05 120kkm
                            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• sew1981
                              RS
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2009
                              • 10917
                              • Fiat

"jak mazowieckie itp. jedzie na ferie do zakopanego, to jakas masakra", to prawda, nie wiem czy to jakaś reguła nadal, bo nie obserwuje aż tak zachowań i teraz większość blaszek z wwy to firmówki i nie ma nic wspólnego z ziomami ze stolicy. Ale jeszcze parenaście lat temu "warszawka" szalała po drogach okropnie - mowa jeszcze o czasach kiedy blachy były czarne. Wystarczyło pojechać dłużej "7" i zobaczyć ten wyścig szczurów do mety. :P

Komentarz

• Mickul
                                RS
                                • 2010
                                • 2847

"jak mazowieckie itp. jedzie na ferie do zakopanego, to jakas masakra", to prawda, nie wiem czy to jakaś reguła nadal, bo nie obserwuje aż tak zachowań i teraz większość blaszek z wwy to firmówki i nie ma nic wspólnego z ziomami ze stolicy. Ale jeszcze parenaście lat temu "warszawka" szalała po drogach okropnie - mowa jeszcze o czasach kiedy blachy były czarne. Wystarczyło pojechać dłużej "7" i zobaczyć ten wyścig szczurów do mety. :P
                                Teraz rządzi TJE, czyli Turbo Jeleń :P

Komentarz

• dominik9420
                                  L&K
                                  • 2012
                                  • 1136

wwy
                                  Czyżby mowa o mnie ? :twisted: :twisted:
                                  A mnie dzisiaj osłabił kierowca jakiegoś pomarańczowego japończyka...
                                  Trasa S8 Warszawa→Wyszków.
                                  Spieszyłem się dość mocno, więc i nawet 180km/h przy wyprzedzaniu miałem, a jakiś ku**s chyba nie patrzył w lusterko wyjechał mi prawie przed samą maskę z prawego pasa, bez kierunkowskazu, bez niczego.
                                  Kolejny idiota w Audi który mnie wyprzedzał, po czym zwalniał... Może mu nie pasowała woda, która leciała spod kół...:?:
                                  Gdzie tu sens i logika.
                                  Jak tak dalej będzie na trasach szybkiego ruchu, to ja się nie dziwię, że sa i będą ograniczenia takie jakie są

[ Dodano: Sob 09 Mar, 13 16:20 ]
                                  Zamieszczone przez szkoda
                                  totalny burdel, te ledy, sredy, hidy, gówna jakieś, trzeci świat...
                                  "Wieś tjuning rzondzi" nie mam nic przeciwko dobrze dołożonym światłom dziennym, ale te chińskie zabawki które są za 30zł i widać je dopiero z odległości 5-10m, no to ręce opadają...
                                  Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
                                  Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
                                  Pozdrawiam i Szerokości!
                                  Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
                                  http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• rafiki
                                    RS
                                    • 2012
                                    • 15975
                                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez szkoda
                                    no cóż debili nie brakuje a po wprowadzeniu tych nieszczęsnych dziennych na ulicy zapanował pod tym względem totalny burdel, te ledy, sredy, hidy, gówna jakieś, trzeci świat... :roll:
                                    Panowie, przedwczoraj wieczorem w Czewie zaczął "deszczyk" lać tak, że wycieraczki ledwo nadążały zbierać wodę i co? w pewnym momencie na DK1 wjazd od strony Wawy wyprzedza mnie stara corsa (czarna, granatowa? no coś takiego, enyłej) bez żadnych świateł... :shock: to jest dopiero debilizm... :roll: w dzień, jak ładna pogoda, to ch*j z nimi, niech jeżdżą bez świateł, ale po ciemku w deszczu to przesada...
                                    رافال
                                    Spoty
                                    Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• dominik9420
                                      L&K
                                      • 2012
                                      • 1136

rafiki, może kierowca miał noktowizor
                                      Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
                                      Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
                                      Pozdrawiam i Szerokości!
                                      Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
                                      http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• sew1981
                                        RS
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2009
                                        • 10917
                                        • Fiat

rafiki, "stara corsa" albo elektryka mu padła....też taki debilizm widziałem wielokrotnie.
                                        A Ci w lepszych nowych furach też nie są wiele lepsi momentami. Bywa tak, że jest mgła, niby jasno, ale przejrzystość lipna, czy duży opad właśnie, i te czujniki śrujniki wszystkie nie załączają świateł mijania z dziennych jeszcze, to Ci nie raczą przekręcić tej gałki na mijania. Przód i owszem jako tako widać takiego auta, ale dupsko to jedna wielka ciemność i pojawi Ci się nagle taki w takich warunkach pogodowych np. stojąc przed Tobą w korku i będzie bum....

Komentarz

• rafiki
                                          RS
                                          • 2012
                                          • 15975
                                          • Superb III (3V3)

dominik9420, może tak a może nie :diabelski_usmiech mało mnie obchodzi czy coś widział, bardziej to, że jego w ogóle widać nie było... :? jak jedziesz na Wawę to jeszcze jakieś oświetlenie jest, bo stacje, bo TESCO, ale w druga stronę nic...zapomniałem jeszcze że na poboczu, na odcinku +/- 50m leżały zużyte opony od TIRa, których też nie było widać dopóki ich nie minąłeś... :| mogli je chociaż do rowu wrzucić...
                                          رافال
                                          Spoty

Komentarz

• r2r
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 4720
                                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Częstochowa.
                                            Remont mostu na DK-1, jadę w stronę Warszawy z klientką (nie DO Warszawy, jedynie w jej kierunku, na drugą część miasta). Korek. 3 Pasy. 2 noarmlane, a trzeci przy prawej krawędzi jezdni BUS-TAXI pas, którym podążam. Pięknie czysto, mijam sobie korek, ale jakiegoś jegomościa debila w Tirze zaczęło mierzić że dlaczego ktoś ma szybciej sobie przejechać i mi się wmontował tuż przed maskę. Jako że jechałem na pasie który podlega pod moją profesję, to mu dałem po klaksonie, ale ten debil widocznie skumał się przez CB z drugim debilem który jechał za nim, i zastawili mnie aż do remontowanego mostu.

Jaki TAXI pas :?:
                                            Jaka kultura w ogóle :?:

Oczywiście zaraz za mostem oboje dzidy i zaczeli spierdzielać cwaniaki. Gdyby nie to że mam zimną krew to czasem prosi się takich dogonić i trochę potem "poprzeszkadzać" na drodze, ale musieliby na tym ucierpieć inni użytkownicy drogi, więc takie pomysły zostawiam ćwierćmózgom.

Bydło niemyte i bezmózgie. Mam numery ciągników i naczep tych dwóch debili, ale mogę sobie wsadzić w słoik i zakopać w ziemii.

PS: Swoją drogą linczujcie mnie ale uważam że w dużej mierze takie zachowanie Tirowców wynika z tego że to ludzie średnio (jeżeli wogóle) wykształceni, często z gorącą głową, chętni na "samosądy drogowe", panowie jezdni i szosy "bo przecież są więksi", typ kierowcy który "nie przepuści za h.ja" jak mu podskoczysz na drodze :?
                                            Artur

Komentarz

• rafiki
                                              RS
                                              • 2012
                                              • 15975
                                              • Superb III (3V3)

r2r, kiedys w TVN pokazywali nagrane ukrytą kamerą kursy na prawko na ciężarówki i INSTRUKTOR :!: powiedział coś w stylu, że "w razie czego walcie w osobówkę, bo jest poniżej waszych nóg" :shock: no to jak ich tak uczą, to się nie dziw, że blokują na drodze...
                                              رافال
                                              Spoty

Komentarz

• kabanos
                                                RS
                                                • 2011
                                                • 4544
                                                • Octavia I combi (1U5)
                                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

r2r, rejestrator jazdy by się przydał i na politi.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• r2r
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 4720
                                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

rafiki, ciekawe czy ucza ich tez że zabulą za to z własnej (lub firmy) kiechy.

kabanos, poważnie rozważam konieczność zakupienia takowego. Nie jeżdże w dużym mieście ale nagromadzenie podobnych sytuacji czasem naprawdę nakłania do tego zakupu.
                                                  Artur

Komentarz

• rafiki, mylisz sie to nie byla nauka jazdy i nie instruktor, jak dobrze pamietam to bylo cos w rodzaju "szkolenia" w jakiejs firmie czy cos takiego i mowil to pracownik tejze firmy czy jakis inny fagas zajmujacy sie transportem u nich.

[ Dodano: Sob 09 Mar, 13 17:45 ]
                                                    r2r, marginalne przypadki ale sie zdarza jednak zdecydowanie wiecej bydla w autach osobowych jesli juz kategoryzowac.

Komentarz

Pracuję...