na Przemszy??
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez piramidadominik9420, rowerzystom z filmiku nie kończyło sie pierwszeństwo, byli na głównej
mój filmik jest przykładem, żeby zobrazować co robią niektórzy rowerzyści... kończy im się pierwszeństwo, to siup na przejście z drugiej strony to jest śmieszne a nie raz zaskakujące i może skończyć się tragicznie dla rowerzysty :roll:Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz
-
-
dominik9420, to miałeś na myśli, ok
P.S. rowerzyści niech jeżdżą jak chcą w razie kolizji to ich problem ale nic mnie tak nie wqrwia jak bezmyślny tatuś jadący rowerem po jezdni z małym dzieckiem w foteliku :evil: Jak widzę takiego pajaca to mam od razu czarne wizje przed oczami :!:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez PrekompilatorJeżeli chcesz, żeby ludzie przestrzegali przepisów, to przede wszystkim nie należy z nich (ludzi, nie przepisów) robić idiotów w majestacie prawa.
Oznakowanie JEST nieprzemyślane w ogromnej liczbie przypadków i nic na to nie poradzisz. Ten stan rzeczy nie jest winą kierowców, a powoduje brak szacunku do znaków.
Niech oznakowanie będzie rzetelne i ustanawiane przez fachowców, a nie urzędników zza biurka, to kierowcy będą go przestrzegać - nawet jeżeli czasami wyda im się, że jest nieuzasadnione. Alternatywą jest policjant/fotoradar co 100m. Innego wyjścia nie ma.
Ciekawy jestem wielce, czy wypadki o których pisałeś miały miejsce tylko w wyniku nieprzestrzegania ciągłych gdy wydawało się że można ją bezpiecznie przekroczyć, czy przekroczenie tej linii było nierozsądne tak czy owak (sugerujesz to pierwsze).
Poproszę streetview z tych miejsc - bez konkretów faktycznie dyskusja staje się bezcelowa. Chociaż ja konkrety podałem i nie odpowiedziałeś na nie, racząc mnie w zamian moralizatorstwem "a gdyby matka wasza i przedszkole".
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaP.S. rowerzyści niech jeżdżą jak chcą w razie kolizji to ich problem ale nic mnie tak nie wqrwia jak bezmyślny tatuś jadący rowerem po jezdni z małym dzieckiem w foteliku :evil: Jak widzę takiego pajaca to mam od razu czarne wizje przed oczami :!:Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hubert78Zamieszczone przez PrekompilatorNieprzestrzeganie nie oznacza że ryzykuje się wypadek
Nie mam pytań
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MickulZamieszczone przez bzyq_74Zamieszczone przez damian1975...spytałem się go czy w Zagłębiu tak się jezdzi,...Zamieszczone przez knefelZamieszczone przez MickulZamieszczone przez bzyq_74Zamieszczone przez damian1975...spytałem się go czy w Zagłębiu tak się jezdzi,...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PrekompilatorPrzestrzeganie przepisów w żadnym razie nie chroni przed wypadkiem. .
Zamieszczone przez PrekompilatorNieprzestrzeganie nie oznacza że ryzykuje się wypadek. .
Powinno sie pisać: "Przestrzeganie przepisów zmniejsza ryzyko wypadku"
Komentarz
-
-
A'propos rowerzystów. Dziś późnym popołudniem jakiś rowerzysta postanowił pojechać sobie "expresówką"... Niestety, najprawdopodobniej wpadłbył na wlocie do Katowic pod autobus miejski ponosząc śmierć. W każdym razie bezpośredni wjazd do Katowic był około 19.00-20.00 zablokowany przez Policję, która prowadziła swoje oględziny, na poboczu widziałem leżący pokiereszowany rower, autobus miejski stał z włączonymi "awaryjnymi", na jezdni oznaczono ślady hamowania, a ja sam pokonałem odcinek między IKEA a mieszkaniem (jakieś 4-5km) w 1,5h...
I nie to, żebym usprawiedliwiał, ale... trzeba być niezłym debilem, żeby na rowerze popylać między samochodami jadącymi często grubo ponad 100km/h...
Komentarz
-
-
No dobra... Od strony Warszawy/Elbląga/Gdańska był ten wypadek i będący jego następstwem korek... :diabelski_usmiech
Edit - zdjęcia z miejsca wypadku: http://www.dziennikzachodni.pl/artyk...leria-material . Ślady hamowania wskazują, że autobus (choć piszą o ciężarówce) chciał jechać prosto a rowerzysta być może z prawego pasa chciał pojechać na Kraków...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78Zamieszczone przez PrekompilatorSami urzędnicy przyznają, że ustawiają oznakowanie "bo tak"
Zresztą wystarczy przejechać kilka kilometrów żeby samemu to dostrzec - po prostu innego wytłumaczenia nie ma.
[ Dodano: Pią 20 Wrz, 13 17:04 ]
Zamieszczone przez bzyq_74Powinno sie pisać: "Przestrzeganie przepisów zmniejsza ryzyko wypadku"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PrekompilatorZamieszczone przez bzyq_74Powinno sie pisać: "Przestrzeganie przepisów zmniejsza ryzyko wypadku"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PrekompilatorZamieszczone przez westwi78Zamieszczone przez PrekompilatorSami urzędnicy przyznają, że ustawiają oznakowanie "bo tak"
Zresztą wystarczy przejechać kilka kilometrów żeby samemu to dostrzec - po prostu innego wytłumaczenia nie ma.
[ Dodano: Pią 20 Wrz, 13 17:04 ]
Zamieszczone przez bzyq_74Powinno sie pisać: "Przestrzeganie przepisów zmniejsza ryzyko wypadku"
Człowieku zastanów się proszę troszkę zanim zaczniesz teoretyzować ,bo to że jesteś posiadaczem w miarę mocnego auta (bo kierowcą nazwać ciebie nie można ) nie upoważnia ciebie do czegokolwiek.
Komentarz
-
-
Dzisiaj jadąc do pracy na trasie sierakowice kotlarnia gość nagle wysral się na komarze prosto pod maskę. Miałem w tym momencie jakieś 140. do wyboru rów lub czołówka ale na szczęście nagle hamowanie przyniosło sukces. Zajechalem typowi drogę i pytam co on odpier......... On spokojnie mówi że nie widział. Masakra jakaś :twisted: długo po tej chorej sytuacji myślałem coby było gdyby było mokro :?: Pewnie miałbym go teraz na sumieniu albo zwiedzał rów :x
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Chłopy... ale Wy się uwielbiacie droczyć o bzdury... Trochę elastyczniej ruszajcue mózgami zanim zaczniecie oceniać... Ja rozumiem o czym pisze Prekompilator, a Wy poruszacie się zero-jedynkowo...
edit:
sam se elastyczniej rusz mozgwiem
Komentarz
-
Komentarz