Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • westwi78
    RS
    • 2008
    • 2940

Zamieszczone przez qbec
    nie macie pojęcia o wyobrażeniu...
    Abstrahując elokwentnie od wszelakiej kompetencji, bardzo mi z tego powodu faktycznie

oki koniec OT

Komentarz

• tomekb1
      Rider
      • 2013
      • 352

Rudd czepiasz się, a sam nie zwolniłeś wyprzedzając rowerzystę, pomimo że z przeciwka jechało auto. Nie mówię już o zachowaniu dostępu od rowerzysty min. 1 m. Właśnie to mnie wkurza. Kiedyś sporo jeździłem na rowerze i wiem jak się czuje w takim przypadku rowerzysta.

[ Dodano: Wto 24 Wrz, 13 18:32 ]
      Zamieszczone przez Prekompilator
      Zapomniałeś o najważniejszym - to zmuszenie do gwałtownego hamowania wynika ze ścisłego przestrzegania przepisów. Gdyby wyprzedził i po prostu się oddalał, nic by się nie działo - ale ponieważ zaraz po wyprzedzeniu zobaczył ustawiony niezgodnie z prawem "obszar zabudowany" i zaczął się do niego ślepo stosować (mimo że krajobraz dookoła nadal był łąkowo-leśny i bez zabudowań), to zaczęło się robić niebezpiecznie.
      To w końcu fotoradar zobaczył czy białą tablicę? :lol: :lol: Ciekawe kiedy znalazł czas, żeby przeanalizować czy zgodnie z prawem umieszczono znak, zanim zaczął hamować ?
      Nie ma to jak szybka analiza sytuacji na drodze.

No dobra już nie będę
      Pozdrawiam
      Tomek

Komentarz

• Rudd
        Ambiente
        • 2009
        • 151

tomekb1, o nie, nie nie, co do rowerzystów jestem szczególnie uczulony. Ponieważ sam jeżdżę praktycznie codziennie i w roku wychodzi mi ok 15000km W tym oczywiście dużo maratonów, wyścigów itp.
        Jadąc samochodem zawsze zachowuję bezpieczny odstęp, a jadąc rowerem wyklinam tych którzy tego nie robią! Na filmie faktycznie jakoś idealnie to nie wygląda, ale odstęp był taki że zmieściła by się tam spokojnie para jadąca obok siebie - kamera czasami kłamie.

Przy okazji polecam wsparcie akcji 150cm dla rowerzysty http://www.150cm.pl/
        B,C 1.8T

Komentarz

• tomekb1
          Rider
          • 2013
          • 352

Rudd k

Chciałbym jeszcze wrócić do roweru. Kiedyś dojeżdżałem 14km do pracy. Do pracy spokojna jazda,żeby się nie zmęczyć, do domu jazda na maksa na czas. Potem wynikły pewne sprawy, które zmusiły mnie do dojazdów samochodem.
          P.S.
          Te 150 cm to baaaardzo dobry pomysł. Choć ja go stosuję od lat.
          Pozdrawiam
          Tomek

Komentarz

• rafiki
            RS
            • 2012
            • 15975
            • Superb III (3V3)

Pany, dobra, chcecie dyskutować to dyskutujcie sobie dalej na PW i pomyślcie, że ktoś (moderatorzy) będzie tu musiał po Was posprzątać, bo zrobił się off top na 20 stron :roll:
            رافال
            Spoty
            Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• yogi_at_pozen
              Rider
              • 2011
              • 418

wlasnie przekopalem sie przez 4 ostatnie strony przepychanek i jedyne co mi przychodzi do glowy to nastepujace stwierdzenie: jezdzijcie jak chcecie, interpretujcie dowolnie, ale na koncu jak przyjedzie Pan policjant zeby spisac kolizje, wszystko ma sie zgadzac w papierach i na znakach...

Komentarz

• Prekompilator
                Rider
                • 2013
                • 420

Zamieszczone przez westwi78
                tak, zatrzymał bym się, podszedł do robotników i poprosił o przestawienie znaku.
                Wielokrotnie już podobne rzeczy robiłem.
                A jak powiedzą, że później, to będziesz stał i czekał. Ja jestem piratem i bym ten znak olał.
                OK, dzięki za konkretną odpowiedź - trzeba było tak od razu.

[ Dodano: Sro 25 Wrz, 13 12:19 ]
                Zamieszczone przez tomekb1
                Zamieszczone przez Prekompilator
                Zapomniałeś o najważniejszym - to zmuszenie do gwałtownego hamowania wynika ze ścisłego przestrzegania przepisów. Gdyby wyprzedził i po prostu się oddalał, nic by się nie działo - ale ponieważ zaraz po wyprzedzeniu zobaczył ustawiony niezgodnie z prawem "obszar zabudowany" i zaczął się do niego ślepo stosować (mimo że krajobraz dookoła nadal był łąkowo-leśny i bez zabudowań), to zaczęło się robić niebezpiecznie.
                To w końcu fotoradar zobaczył czy białą tablicę? :lol: :lol: Ciekawe kiedy znalazł czas, żeby przeanalizować czy zgodnie z prawem umieszczono znak, zanim zaczął hamować ?
                Nie ma to jak szybka analiza sytuacji na drodze.

No dobra już nie będę
                Ale co nie będziesz?
                Zobaczył białą tablicę - fotoradar nie ma tu większego znaczenia, bo i tak by hamował.
                Czasu na analizę nie potrzebował, bo ślepo przestrzega przepisów.
                Sytuacja zrobiła się niebezpieczna dzięki przestrzeganiu przepisów - w tym przypadku tych niezgodnych z innymi przepisami.

Komentarz

• avocado
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 182

mnie wkurzaja tumany co jak zobacza fotoradar żółty ITD to przestraszeni hamuja przed nim do 40-50km/h. Mozna spokojnie sobie leciec ok 70km/h i nie błyśnie. Od 23 do 5 rano przeciez jest i tak podniesiona predkosc do 60km/h wiec tolerancja musi byc ustawiona i nikt radaru nie bedzie co noc przyjezdzal i przestawial tolerancji ale głąby mysla inaczej i blokuja płynność ruchu.

Komentarz

• tomekb1
                    Rider
                    • 2013
                    • 352

Zamieszczone przez avocado
                    mnie wkurzaja tumany co jak zobacza fotoradar żółty ITD to przestraszeni hamuja przed nim do 40-50km/h. Mozna spokojnie sobie leciec ok 70km/h i nie błyśnie.
                    Weź się zastanów człowieku, co piszesz. Wyhamowanie w terenie zabudowanym do 50 to wg ciebie coś złego ? Mnie wkurzają tumany, co obok mojego domu w terenie zabudowanym jadą 70 km/h.
                    Pozdrawiam
                    Tomek

Komentarz

• Agamek12
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 9935
                      • Ford

Jazda chłopaki, jazda Naplujcie jeszcze na siebie i nasikajcie na wycieraczki...
                      Kuźwa... skąd ostatnio tyle agresji na tym forum???
                      Adam... Używam:
                      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• tomekb1
                        Rider
                        • 2013
                        • 352

Jakiej agresji? Dyskutujemy sobie. Osłabiają i denerwują nas pewni kierowcy... każdego inni. Dokładnie jak w temacie.
                        Pozdrawiam
                        Tomek

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

mnie wkurzaja tumany co jak zobacza fotoradar żółty ITD to przestraszeni hamuja przed nim do 40-50km/h. Mozna spokojnie sobie leciec ok 70km/h i nie błyśnie.
                          Weź się zastanów człowieku, co piszesz. Wyhamowanie w terenie zabudowanym do 50 to wg ciebie coś złego ? Mnie wkurzają tumany, co obok mojego domu w terenie zabudowanym jadą 70 km/h.
                          Co się dziwisz? Widziałeś kogoś kto by w zabudowanym jechał 50? Ja widuje ale bardzo rzadko :!:
                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• tomekb1
                            Rider
                            • 2013
                            • 352

Zamieszczone przez piramida
                            Co się dziwisz? Widziałeś kogoś kto by w zabudowanym jechał 50? Ja widuje ale bardzo rzadko :!:
                            Ja staram się tak jeździć. Nie chodzi o to, żeby potępiać w czambuł tych, którzy jeżdżą szybciej, ale nazywać tumanami tych , którzy starają się , nieważne czy ze strachu przed zdjęciem, jeździć prawidłowo to już lekka przesada.

Co prawda sam tak, w ramach riposty nazwałem tych szybszych, nad czym oczywiście ubolewam i przepraszam ops: ops: ops:
                            Pozdrawiam
                            Tomek

Komentarz

• Agamek12
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 9935
                              • Ford

Pewnie tylko Ty jeździsz pięćdziesiątką :diabelski_usmiech No i ja też :szeroki_usmiech :lol:
                              Adam... Używam:

Komentarz

• tomekb1
                                Rider
                                • 2013
                                • 352

Zamieszczone przez Agamek12
                                Pewnie tylko Ty jeździsz pięćdziesiątką :diabelski_usmiech No i ja też :szeroki_usmiech :lol:
                                Ale za to jak wyjadę z zabudowanego rozpędzam się nawet do 90. :
                                Pozdrawiam
                                Tomek

Komentarz

• Agamek12
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 9935
                                  • Ford

Zamieszczone przez Agamek12
                                  Ale za to jak wyjadę z zabudowanego rozpędzam się nawet do 90. :
                                  Eeee... Ja jadąc "Gierkówką" potrafię rozpędzić się nawet do nieprawdopodobnego złoty osiemdziesiąt (choć staram się utrzymać tak coś koło niespotykanego złoty dwadziescia) :?
                                  Adam... Używam:

Komentarz

• tomekb1
                                    Rider
                                    • 2013
                                    • 352

jakbym tak się rozpędził, byłbym za szybko w pracy. :diabelski_usmiech
                                    Pozdrawiam
                                    Tomek

Komentarz

• Agamek12
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 9935
                                      • Ford

tomekb1, ja jakbym nie jechał, to 320km do pracy jadę niemal 4h :? ... Nawet jak nieczęstymi chwilami mam 1zł 80gr :| ...
                                      Tak, wiem... Wariat ze mnie :lol: :diabelski_usmiech
                                      Adam... Używam:

Komentarz

• rafiki
                                        RS
                                        • 2012
                                        • 15975
                                        • Superb III (3V3)

Agamek12, jak jeżdżę Gierkówką w stronę Warszawy to mam często 1,60 zł chociaż zwykle trzymam się poniżej 1,30 zł...a przynajmniej się staram :lol: w stronę Katowic to inna sprawa, nie ma gdzie ani jak :evil:
                                        رافال
                                        Spoty
                                        Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Agamek12
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 9935
                                          • Ford

rafiki, mi się najczęściej bardziej śpieszy, jak jadę do domu, czyli... efekt prędkościowy mam zupełnie odwrotny od Twojego :lol:
                                          Adam... Używam:

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

tomekb1, Agamek12, też jeżdżę 50 w zabudowanym ale tylko czasami :lol:
                                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• qbec
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 398

piramida, ja bardzo często... jak przyspieszam to przez chwilę mam 50, i jak hamuję też...

pozwólcie, że się powtórzę, ale nie macie pojęcia o wyobrażeniu...
                                              Nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem...

mój szkodnik

Komentarz

• dato
                                                L&K
                                                • 2012
                                                • 1431

Taki masz ładny podpis, a polemizujesz...

Komentarz

• qbec
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 398

ale ossochodzi... ?
                                                  nie polemizuję, tylko przyłączam się do grupy prześmiewaczy pieniaczy... (chyba)
                                                  powiem szczerze że ostatnio dyskusje na forum są na tyle męczące, że jak zaczyna pojawiać się po 20 postów dziennie w temacie, to lecę na dół po 1/3 - 1/2 strony i nie czytam wypocin kolegów (oczywiście nie obstająca po żadnej ze stron...)

chyba pora spać bo zaczynam bredzić

pozdro
                                                  Nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem...

mój szkodnik

Komentarz

• Agamek12
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 9935
                                                    • Ford

tomekb1, Agamek12, też jeżdżę 50 w zabudowanym ale tylko czasami :lol:
                                                    Przecież wiem, że osłabiasz innych, bo zazwyczaj... nie przekraczasz 45km/h
                                                    Adam... Używam:

Komentarz

Pracuję...