jadę sobie lewym skrajnym pasem przeznaczonym do skrętu w prawo
lewy do skrętu w prawo? :shock:
jawohl, pasów do skrętu w prawo jest w tym miejscu 2, a ja jechałem tym, który był na lewo od skrajnego prawego znaczy, był drugi od prawej,a więc pierwszy od lewej z pasów przeznaczonych do jazdy w prawo
droga wielopasmowa
Waśka, a w ten sposób jak przeczytałem to były dla mnie dwa oddzielne opisy i wyszło mi, że lewy skrajny całej jezdni jest do skrętu w prawo :lol: stąd też moje zdziwienie :wink:
ja naprawdę nic nie mam przeciwko kobietom za kierownicą
dzisiaj zrobiłem około 250 km Polo żony - powiem tak... suche drogi, ale tak 50 %/ 50 % - baby i chłopy wlokące się 60 poza terenem zabudowanym szeroką "17" to istna zmora :evil: Chyba nie odróżniają białego!!!! asfaltu od soli, od asfaltu pokrytego śniegiem :?
[ Dodano: Pon 03 Lut, 14 09:35 ]
a to Polska właśnie....
A mnie dzisiaj osłabił starszy pan (około 65-70 lat) a często zdarzają się dużo młodsi, którzy wykonując skręt, nie mogą sprawnie zmieścić się w droge w którą wjeżdżają. Zatrzymują się na środku drogi i myślą czy się zmieszczą czy nie. Mimo że jadą w 4 metrową droge Tico lub Seicento (tak, wiem, to są wieeelkie auta).
Mnie dziś osłabił kierowca Volvo V40, który skręcając w lewo ze skrajnego pasa wyjechał na skrajny prawy zajeżdżając przy tym drogę BMW 3 (E90). Nie obyło się bez soczystego obtrąbienia kierowcy Volvo przez prowadzącego BMW. Sytuacja była taka, że BMW stało i czekało na zielone, ruszyło a w tym momencie Volvo dość szybko weszło w łuk (skręt o jakieś 80 stopni). Przy takim zakręcie chyba nie trudno domyślić się, że przy +/- 60 km/h może wynieść...
ci w Volvach mają czujniki i komputery od myślenia :szeroki_usmiech
Nie do końca się zgodze, ponieważ ja osobiście w chwili obecnej również poruszam się Volvo, tylko że nie mam tych różnych bajerów i sam musze myśleć.
Ale uwaga trafna, dotycząca nie tylko Volvo, a wielu nowoczesnych (czytaj wypasionych) aut.
Godzina ~19, śnieg sypie, ciemno jak w przysłowiowej dupie - zjechałem do zatoczki żeby odlodzić wycieraczkę, wsiadam, wyjeżdżam i okazuje się że lekko wymusiłem pierwszeństwo...
... na kierowniku z zapaloną JEDNĄ, ledwo żarzącą postojówką.... :roll:
Kierownik obmrugał mnie długim i pociął dalej ze swoim mega oświetleniem...
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Jedyne co, to :zastrzelic :zastrzelic
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kAJQWL1bwLg[/youtube]
Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ? http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
piramida, buc to jak dla mnie mało powiedziane. Pomijając całkowicie kulturę jazdy (a raczej jej brak w tym wypadku) to kierowca TIRa po prostu stworzył zagrożenie :evil: i to ma być zawodowy kierowca po testach, kursach i kij wie czym jeszcze? :roll:
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ? http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
rafiki, ja bym raczej stawiał na starego pierdziela za kółkiem. Co to "zemby zjad" i jest king of rołd. Mając nagranie trzeba iść z nim od razu na policję i gnój dostanie jak opisany tutaj wyżej pan prezes WOPRu Jerzy T. Tego już tauek zaboli.
Ostatnio zrobiłem1,5kkm po Polsce i jedynie co mnie osłabiło to tylko 4razy ciule w Tirach wyprzedzający się na autostradzie,.,..hm myślałem ,że będzie gorzej ...osobówki spoko 8), raz już sięgałem po gruszkę cb/ bo prawie mi zjechał przy140 /, żeby pozdrowić Tirowca to zamigał awaryjnymi ...przynajmniej wiedział ze mu nie wyszło :chytry
,.,..hm myślałem ,że będzie gorzej ...osobówki spoko 8), raz już sięgałem po gruszkę cb/ bo prawie mi zjechał przy140 /, żeby pozdrowić Tirowca to zamigał awaryjnymi ...przynajmniej wiedział ze mu nie wyszło :chytry
Prawie? Czyli co? Nie mogłeś przeboleć, że na minutę musisz zwolnić? I czy aby na pewno jechałeś "tylko" 140?
I to nie jest wina kierowców zawodowych tylko ludzi, którzy zgadzają się na budowę 2 pasmowej autostrady.
bishop napisał/a:
ciule w Tirach wyprzedzający się na autostradzie
Uwielbiam to wsiowate określenie...
Nie zrozumie ten kto nie miał przyjemności przejechać się Tirem... :roll:
Nie usprawiedliwiam ich, ale oni też mają czas pracy... może dla osobówki to nie jest dużo te 5km/h ale dla nich w 8h czasie pracy to aż 40km.
Pozdrawiam i Szerokości!
Prawie? Czyli co? Nie mogłeś przeboleć, że na minutę musisz zwolnić?
Jeszcze raz specjalnie dla ciebie i tylko dla tego że to jest ważne dla bezpieczeństwa na drogach.
2 Tiry na prawym pasie, ja ok 100m za nimi na lewym 140km/h, z tyłu za nami na 1km nie widać nikogo, i ten drugi Tir /pewnie osiągnal już swoje magiczne 93km/h / migacz na lewy i wyprzedza. Wyhamowałem mu za tyłkiem ,on mignął awaryjnymi , co to oznacza poszukaj sobie ,jak nie wiesz. I takie zachowania ćwoków czy jak Ty wolisz wsioków , spotkaly mnie 4 razy.
Zamieszczone przez Mickul
I czy aby na pewno jechałeś "tylko" 140?
Nie 240, w nocy ,wilgotna droga ,temp -3'C , 1.6 lpg :lol: .
Caly odcinek 200km autostrady jechałem 120-140km/h.
Nie wiem czy masz prawko ,... bo dla Ciebie to TiR na lewym pasie autostrady to "tylko" minuta czekania :? ,a dla jadących lewym pasem pojazdów kwestia wytracenia prędkości ze 130-150km/h i jeżeli jadą wciągu ,to 4 czy 5ty nie ma już miejsca na bezpieczne wyhamowanie.
To prawo i kultura jazdy nakazuje poczekać , w tym przypadku kierowcom Tirów na wolny lewy pas , i bawić się w to wyprzedzanie z różnica 3km/h.
Komentarz