Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Waśka
    Rider
    • 2013
    • 552
    • Mitshibishi

Zamieszczone przez rafiki
    Zamieszczone przez Waśka
    jadę sobie lewym skrajnym pasem przeznaczonym do skrętu w prawo
    lewy do skrętu w prawo? :shock:
    jawohl, pasów do skrętu w prawo jest w tym miejscu 2, a ja jechałem tym, który był na lewo od skrajnego prawego znaczy, był drugi od prawej,a więc pierwszy od lewej z pasów przeznaczonych do jazdy w prawo
    droga wielopasmowa
    Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG

Komentarz

• rafiki
      RS
      • 2012
      • 15975
      • Superb III (3V3)

Waśka, a w ten sposób jak przeczytałem to były dla mnie dwa oddzielne opisy i wyszło mi, że lewy skrajny całej jezdni jest do skrętu w prawo :lol: stąd też moje zdziwienie :wink:
      رافال
      Spoty
      Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• ruwado
        RS
        • 2009
        • 14885
        • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez Waśka
        ja naprawdę nic nie mam przeciwko kobietom za kierownicą
        dzisiaj zrobiłem około 250 km Polo żony - powiem tak... suche drogi, ale tak 50 %/ 50 % - baby i chłopy wlokące się 60 poza terenem zabudowanym szeroką "17" to istna zmora :evil: Chyba nie odróżniają białego!!!! asfaltu od soli, od asfaltu pokrytego śniegiem :?

[ Dodano: Pon 03 Lut, 14 09:35 ]
        a to Polska właśnie....

pozdrawiam - Darek

Komentarz

• crom.de
          RS
          • 2012
          • 1545
          • Superb II (3T4)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

ruwado, smutny ten artykuł z interii. Pocieszające, że tego "smętnego" kobla musi oddać do Skarbu Państwa mimo swoich pleców.
          - Superb
          - Panda 1.2

Komentarz

• piotrek_os
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8160
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

http://motoryzacja.interia.pl/raport...aczelo,1988809 Polska to dziwny kraj....
            Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• matek1992
              Classic
              • 2013
              • 33

A mnie dzisiaj osłabił starszy pan (około 65-70 lat) a często zdarzają się dużo młodsi, którzy wykonując skręt, nie mogą sprawnie zmieścić się w droge w którą wjeżdżają. Zatrzymują się na środku drogi i myślą czy się zmieszczą czy nie. Mimo że jadą w 4 metrową droge Tico lub Seicento (tak, wiem, to są wieeelkie auta).

Komentarz

• rafiki
                RS
                • 2012
                • 15975
                • Superb III (3V3)

Mnie dziś osłabił kierowca Volvo V40, który skręcając w lewo ze skrajnego pasa wyjechał na skrajny prawy zajeżdżając przy tym drogę BMW 3 (E90). Nie obyło się bez soczystego obtrąbienia kierowcy Volvo przez prowadzącego BMW. Sytuacja była taka, że BMW stało i czekało na zielone, ruszyło a w tym momencie Volvo dość szybko weszło w łuk (skręt o jakieś 80 stopni). Przy takim zakręcie chyba nie trudno domyślić się, że przy +/- 60 km/h może wynieść...
                رافال
                Spoty

Komentarz

• Waśka
                  Rider
                  • 2013
                  • 552
                  • Mitshibishi

ci w Volvach mają czujniki i komputery od myślenia :szeroki_usmiech

Komentarz

• matek1992
                    Classic
                    • 2013
                    • 33

Zamieszczone przez Waśka
                    ci w Volvach mają czujniki i komputery od myślenia :szeroki_usmiech
                    Nie do końca się zgodze, ponieważ ja osobiście w chwili obecnej również poruszam się Volvo, tylko że nie mam tych różnych bajerów i sam musze myśleć.
                    Ale uwaga trafna, dotycząca nie tylko Volvo, a wielu nowoczesnych (czytaj wypasionych) aut.

Komentarz

• Waśka
                      Rider
                      • 2013
                      • 552
                      • Mitshibishi

tam masz link do oryginalnego artykułu napisanego przez poszkodowanego w tym wypadku. warto zerknąc na komentarze do niego.

Komentarz

• koleś
                        RS
                        • 2009
                        • 2832
                        • Fabia combi (6Y5)
                        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Bonthyc
                        Zamieszczone przez PieTrzaK
                        Godzina ~19, śnieg sypie, ciemno jak w przysłowiowej dupie - zjechałem do zatoczki żeby odlodzić wycieraczkę, wsiadam, wyjeżdżam i okazuje się że lekko wymusiłem pierwszeństwo...

... na kierowniku z zapaloną JEDNĄ, ledwo żarzącą postojówką.... :roll:

Kierownik obmrugał mnie długim i pociął dalej ze swoim mega oświetleniem...
                        Dobrze, że nie trafiłeś na tego jegomościa :wink:
                        http://www.sadistic.pl/kierowca-skur...i-vt259558.htm

Słyszałem w radiu ZET, że mu zabrali prawo jazdy.
                        Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
                        Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka

Komentarz

• dominik9420
                          L&K
                          • 2012
                          • 1136

Jedyne co, to :zastrzelic :zastrzelic
                          [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kAJQWL1bwLg[/youtube]
                          Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
                          Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
                          Pozdrawiam i Szerokości!
                          Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
                          http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

dominik9420, co za buc :!:
                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• crom.de
                              RS
                              • 2012
                              • 1545
                              • Superb II (3T4)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

dominik9420, Twoje?
                              - Superb
                              - Panda 1.2

Komentarz

• blind_walker
                                RS
                                • 2010
                                • 4533
                                • Octavia I combi (1U5)
                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

3 dzień z rzędu miałem chętnego na wymianę lewej strony samochodu- zmiana pasa bez patrzenia w lusterko.
                                mkII 20VT (600h worked)
                                Roooooomster

Komentarz

• rafiki
                                  RS
                                  • 2012
                                  • 15975
                                  • Superb III (3V3)

piramida, buc to jak dla mnie mało powiedziane. Pomijając całkowicie kulturę jazdy (a raczej jej brak w tym wypadku) to kierowca TIRa po prostu stworzył zagrożenie :evil: i to ma być zawodowy kierowca po testach, kursach i kij wie czym jeszcze? :roll:
                                  رافال
                                  Spoty

Komentarz

• dominik9420
                                    L&K
                                    • 2012
                                    • 1136

crom.de, Nie, nie moje :wink:
                                    Pozdrawiam i Szerokości!
                                    Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?

Komentarz

• crom.de
                                      RS
                                      • 2012
                                      • 1545
                                      • Superb II (3T4)
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

rafiki, ja bym raczej stawiał na starego pierdziela za kółkiem. Co to "zemby zjad" i jest king of rołd. Mając nagranie trzeba iść z nim od razu na policję i gnój dostanie jak opisany tutaj wyżej pan prezes WOPRu Jerzy T. Tego już tauek zaboli.
                                      - Superb
                                      - Panda 1.2

Komentarz

• bishop
                                        L&K
                                        • 2012
                                        • 1430

Ostatnio zrobiłem1,5kkm po Polsce i jedynie co mnie osłabiło to tylko 4razy ciule w Tirach wyprzedzający się na autostradzie,.,..hm myślałem ,że będzie gorzej ...osobówki spoko 8), raz już sięgałem po gruszkę cb/ bo prawie mi zjechał przy140 /, żeby pozdrowić Tirowca to zamigał awaryjnymi ...przynajmniej wiedział ze mu nie wyszło :chytry

Komentarz

• ruwado
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 14885
                                          • Octavia IV (NX3)

Jak dla mnie to nie buc - to po prostu morderca :evil:
                                          pozdrawiam - Darek

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez blind_walker
                                            3 dzień z rzędu miałem chętnego na wymianę lewej strony samochodu- zmiana pasa bez patrzenia w lusterko.
                                            Za często i za długo przebywasz w martwej strefie stąd kierowcy cię nie widzą :wink:
                                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Mickul
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 2847

Zamieszczone przez bishop
                                              ciule w Tirach wyprzedzający się na autostradzie
                                              Uwielbiam to wsiowate określenie...

Zamieszczone przez bishop
                                              ,.,..hm myślałem ,że będzie gorzej ...osobówki spoko 8), raz już sięgałem po gruszkę cb/ bo prawie mi zjechał przy140 /, żeby pozdrowić Tirowca to zamigał awaryjnymi ...przynajmniej wiedział ze mu nie wyszło :chytry
                                              Prawie? Czyli co? Nie mogłeś przeboleć, że na minutę musisz zwolnić? I czy aby na pewno jechałeś "tylko" 140?

I to nie jest wina kierowców zawodowych tylko ludzi, którzy zgadzają się na budowę 2 pasmowej autostrady.

Komentarz

• blind_walker
                                                RS
                                                • 2010
                                                • 4533
                                                • Octavia I combi (1U5)
                                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez piramida
                                                Za często i za długo przebywasz w martwej strefie stąd kierowcy cię nie widzą :wink:
                                                piramida, Tylko, że ci kierowcy chwile wcześniej mnie wyprzedzili, a ja nie zwiększałem prędkości.
                                                mkII 20VT (600h worked)
                                                Roooooomster

Komentarz

• dominik9420
                                                  L&K
                                                  • 2012
                                                  • 1136

Zamieszczone przez Mickul
                                                  bishop napisał/a:
                                                  ciule w Tirach wyprzedzający się na autostradzie

Uwielbiam to wsiowate określenie...
                                                  Nie zrozumie ten kto nie miał przyjemności przejechać się Tirem... :roll:
                                                  Nie usprawiedliwiam ich, ale oni też mają czas pracy... może dla osobówki to nie jest dużo te 5km/h ale dla nich w 8h czasie pracy to aż 40km.
                                                  Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• bishop
                                                    L&K
                                                    • 2012
                                                    • 1430

Prawie? Czyli co? Nie mogłeś przeboleć, że na minutę musisz zwolnić?
                                                    Jeszcze raz specjalnie dla ciebie i tylko dla tego że to jest ważne dla bezpieczeństwa na drogach.
                                                    2 Tiry na prawym pasie, ja ok 100m za nimi na lewym 140km/h, z tyłu za nami na 1km nie widać nikogo, i ten drugi Tir /pewnie osiągnal już swoje magiczne 93km/h / migacz na lewy i wyprzedza. Wyhamowałem mu za tyłkiem ,on mignął awaryjnymi , co to oznacza poszukaj sobie ,jak nie wiesz. I takie zachowania ćwoków czy jak Ty wolisz wsioków , spotkaly mnie 4 razy.

I czy aby na pewno jechałeś "tylko" 140?
                                                    Nie 240, w nocy ,wilgotna droga ,temp -3'C , 1.6 lpg :lol: .
                                                    Caly odcinek 200km autostrady jechałem 120-140km/h.

Nie wiem czy masz prawko ,... bo dla Ciebie to TiR na lewym pasie autostrady to "tylko" minuta czekania :? ,a dla jadących lewym pasem pojazdów kwestia wytracenia prędkości ze 130-150km/h i jeżeli jadą wciągu ,to 4 czy 5ty nie ma już miejsca na bezpieczne wyhamowanie.
                                                    To prawo i kultura jazdy nakazuje poczekać , w tym przypadku kierowcom Tirów na wolny lewy pas , i bawić się w to wyprzedzanie z różnica 3km/h.

Komentarz

Pracuję...