Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • no_fear
    Rider
    • 2010
    • 502
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez dominik9420
    Zamieszczone przez bishop
    Wzorowy przykład kierowcy, prawko od roku, a w du...e ograniczenia...
    Nie od roku, a od ponad półtora
    aaa no i to wszystko zmienia :lol: :lol: :lol:
    trzeba było tak od razu
    Wg mnie na drodze nie ma miejsca tylko na przepisy, najbardziej liczą się szybkie i trafnie podjęte decyzje...
    pięknie - odruchy bezwarunkowe, jak u kierowcy rajdowego, wyrobione już po 1.5 roku jazdy -> mega szacun

Przejeździj chociaż ze 100kkm.
    Lubisz jeździć szybko - szarpnij się na jakąś szkołę doskonalenia jazdy - zobaczysz jak mało umiesz :wink:
    www.SPAmobile.pl

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

no_fear, jak miałem te 18-19 lat tez mi się wydawało że potrafię jeździć, co to prędkość, prawa fizyki itp. kilka razy skończyło sie prawie jak na tym filmiku z YT "malina, jedziemyyyy" :lol:
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• no_fear
        Rider
        • 2010
        • 502
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

ja to samo :wink:
        Jak człowiek młody to wydaje mu się, że jeździ nie wiele gorzej od Loeb`a i zawsze i wszędzie da radę :wink:

dominik9420, ślizgałeś się chociaż w zimie na jakimś parkingu czy gdzieś ?
        podstawowe kontry / wychodzenie z poślizgu ?
        www.SPAmobile.pl

Komentarz

• dominik9420
          L&K
          • 2012
          • 1136

Zamieszczone przez no_fear
          dominik9420, ślizgałeś się chociaż w zimie na jakimś parkingu czy gdzieś ?
          podstawowe kontry / wychodzenie z poślizgu ?
          Tak, prawie co tydzień jeździłem potrenować na dużą targowicę gdzie nie było ludzi i żadnych słupków, przez co 2 razy udało mi się uniknąć kolizji (z mojej winy) ratując się ręcznym i "hamując" bokiem, prędkość była nie duża, bo to były dojazdy do skrzyżowań.
          I ja przynajmniej nie trzymałem tylko nogi na hamulcu i nie czekałem aż w kogoś się właduję, i wiedziałem co zrobić jak zaciągnę ręczny.
          Każdego dnia w zimę wyłączałem DSC (ESP)

Zamieszczone przez piramida
          co to prędkość, prawa fizyki itp.
          Ja mam o tyle dobrze, że w szkole uczę się o zachowaniu pojazdu na drodze i ile zmienia się siła odśrodkowa która jest wprost proporcjonalna do masy pojazdu i kwadratu jego prędkości...

Zamieszczone przez piramida
          tez mi się wydawało że potrafię jeździć
          Ale ja nie powiedziałem, że potrafię jeździć, bo co kilometr, to doświadczam nowych sytuacji. Człowiek uczy się całe życie a i tak głupim umiera.
          :roll:
          Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
          Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
          Pozdrawiam i Szerokości!
          Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
          http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• Big
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6389

Zamieszczone przez no_fear
            Lubisz jeździć szybko - szarpnij się na jakąś szkołę doskonalenia jazdy - zobaczysz jak mało umiesz
            Dokładnie !!
            Dopiero uczestnictwo w takim szkoleniu pozwala zobaczyć, nawet takim co to przejechali 2 mln km wiec jeździć to oni potrafią, jak mało potrafią !!
            Właśnie wróciłem ze szkolenia Off Road w Szkole Auto i polecam każdemu żeby zobaczył jak mało potrafi i jak ważna jest tak podstawowa rzecz jak prawidłowe zajęcie pozycji za kierownicą.
            Czarny Elegance

Komentarz

• Tinky
              Drive
              • 2010
              • 73

Dominik, nie tłumacz się, bo i tak wszyscy wiedzą lepiej od ciebie co umiesz i jak szybko jeździsz :roll: Podejrzewam, że Koledzy daliby medal za hamowanie "piratów" na ekspresówce do 80 km\h na lewym pasie :diabelski_usmiech

Komentarz

• słoń
                Elegance
                • 2010
                • 777

W niedzielę przyprawił mnie o drżenie łydek 11sto letni młodzian,który wlazł mi prosto pod koła.Gdybym go puknął to miałbym niezle przej...ne , jako że gnojek wlazł na przejście patrząc się w prawo na oddalającą się lawetę z rowerami wodnymi i nie raczył spojrzeć w lewo czy ma wolną drogę , tylko wparował na zebrę jak koń z klapkami... Mam szczęście,że go nie j...em i nic moim córciom się nie stało przy nagłym hamowaniu.
                DZIEKUJĘ STRAŻNIKOM MIEJSKIM Z POLSKI PÓLNOCNEJ,ŻE NAUCZYLI MNIE JEZDZIĆ PRZEPISOWO.PozdraWiam chłopaków z zagłębia fotoradarowego

Komentarz

• hubert78
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1576

słoń,
                  Mi tak kiedyś gościu wlazł miedzy holowane auta

Komentarz

• AdamB
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 8030
                    • Octavia IV (NX3)
                    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

DZIEKUJĘ STRAŻNIKOM MIEJSKIM Z POLSKI PÓLNOCNEJ,ŻE NAUCZYLI MNIE JEZDZIĆ PRZEPISOWO.PozdraWiam chłopaków z zagłębia fotoradarowego
                    :lol: I dało się ? :szeroki_usmiech
                    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

AdamB, dobry tekst
                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• dominik9420
                        L&K
                        • 2012
                        • 1136

Zamieszczone przez Tinky
                        Dominik, nie tłumacz się, bo i tak wszyscy wiedzą lepiej od ciebie co umiesz i jak szybko jeździsz
                        Ja się nie tłumaczę, wyraziłem swoje zdanie, i go bronię.- zasady są po to żeby je łamać i przynajmniej nie mówię, że jeżdżę przepisowo po czym wsiadam do samochodu i łamię przepisy :wink:
                        :diabelski_usmiech
                        To to akurat ja wiem, że osoby które nawet ze mną nie rozmawiały wiedzą więcej na mój temat niż ja sam- takie życie. :roll:
                        Pozdrawiam i Szerokości!
                        Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?

Komentarz

• rafiki
                          RS
                          • 2012
                          • 15975
                          • Superb III (3V3)

DK46, jadę dzisiaj do pracy, do celu mam może z 2-3 km a z podporządkowanej wyjeżdża fiat (siena?) po czym porusza się dalej w tym samym kierunku co ja z zawrotną prędkością <30 km/h pomimo pustej drogi. Wyprzedzam, a za kółkiem starszy gość (70 lat?) przyklejony klatką piersiową do kierownicy i panicznie rozglądający się na boki zamiast patrzeć na drogę :roll:
                          رافال
                          Spoty
                          Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• arturas03
                            L&K
                            • 2009
                            • 1298
                            • Toyota
                            • AGN 1.8 20V 125 KM
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

rafiki, pewnie czegoś szukał...
                            Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                            Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• rafiki
                              RS
                              • 2012
                              • 15975
                              • Superb III (3V3)

arturas03, wyglądał jakby szukał samolotu na niebie gdzieś przed sobą :roll:
                              رافال
                              Spoty
                              Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• bishop
                                L&K
                                • 2012
                                • 1430

Zamieszczone przez arturas03
                                rafiki, pewnie czegoś szukał...
                                Może viagry :diabelski_usmiech

70 lat hmm , raz widziałem klienta , jak nieboszczyka pewnie z 90 lat i jechał, bialutki cały i żeby na bok spojrzeć cały się przekręcał , ...i trochę się zazdrość właczyła , żeby taki wiek dożyć

To to akurat ja wiem, że osoby które nawet ze mną nie rozmawiały wiedzą więcej na mój temat niż ja sam- takie życie.
                                To nie czary , tylko każdy miał te 19 lat i 7 żyć, doświadczenia na drodze nie nadrobisz na forum, pozostaje liczyć na szczęście.

Komentarz

• eaglemirek
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 14107
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

rafiki, Może będziesz miał szczęście i kiedyś też będziesz miał te lata i też będziesz miał potrzebę prowadzenia samochodu :!: Nie twierdzę, że też mnie takie syt. na drodze denerwują :!: to mimo wszystko wolę takich starszych panów którzy zdają sobie sprawę ze swoich ograniczeń niż (...) którzy myślą iż są mistrzami kierownicy i dodatkowo mają wszystkich innych użytkowników drogi w głębokiej
                                  A może tak jak pisze arturas03,

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• dominik9420
                                    L&K
                                    • 2012
                                    • 1136

tylko każdy miał te 19 lat
                                    Za każdym argumentem, ja będę miał kontrargument, i na odwrót.
                                    Polemizować można na wiele stron, tym bardziej ze mną ( nie boje się stanąć w obronie swojego zdania).
                                    Tak krótko. :wink:
                                    Zgodzę się, każdy miał naście lat, tylko nie każdy przeszedł je tak samo.
                                    Ja mam w popisy przed kolegami, czy też imponowanie pustym dziewczynom :wink: w razie czego (tfu, tfu! ) nikt mi samochodu nie naprawi, a ja jeżdżę, tak jak lubię, jak sprawia mi to przyjemność a nie to, że muszę komuś zaimponować, bo mnie jakoś totalnie to nie rusza. Jestem sobie Panem w swoim świecie ze swoimi zasadami i tyle, i nawet jak czasami jeżdżę przepisowo (50, czy tam 100km ) jest mi to obojętne, że ktoś siedzi mi na zderzaku, chce wyprzedzać, niech się martwi, ja mogę mu ewentualnie "pomóc" w tym manewrze.
                                    Więc nie wrzucaj wszystkich do jednego wora.
                                    doświadczenia na drodze nie nadrobisz na forum
                                    Ja nie nadrabiam na forum, tylko jak już pisałem
                                    Ale ja nie powiedziałem, że potrafię jeździć, bo co kilometr, to doświadczam nowych sytuacji.
                                    A póki co, przez te "marne" ( takie odnoszę wrażenie po Twojej wypowiedzi) 1,5 roku zrobiłem prawie 30tyś km, bez żadnych obcierek parkingowych, czy kolizji.
                                    Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• irekk
                                      L&K
                                      • 2011
                                      • 1093
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

A póki co, przez te "marne" ( takie odnoszę wrażenie po Twojej wypowiedzi) 1,5 roku zrobiłem prawie 30tyś km, bez żadnych obcierek parkingowych, czy kolizji.
                                      Ja od sierpnia 2008 do listopada 2013 nie miałem żadnych przygód a jakoś w listopadzie dałem popis i jechałem za blisko poprzedzającego auta i miałem delikatne cmoknięcie w zadek auta przede mną które hamując z piskiem opon wpuszczało pieszego na przejście. Wystarczy chwila nie uwagi i gdyby nie auto przede mną może nawet bym pieprznął ów pieszego na przejściu. Przejechane 30kkm w 1.5 roku to naprawdę "mega" osiągnięcie :roll: Mam przejechane sporo więcej kilometrów a i tak czuję się jak lamus, zwłaszcza po listopadowej przygodzie. Myślę że jak będę mieć z 10 po każdej z por roku zaliczone, wszelkiego rodzaju trasy po kilkadziesiąt razy to dopiero będę mógł powiedzieć że jakieś pojęcie już mam. Ale jak ty uważasz że po 1.5 roku i 30kkm masz już fach w ręku to tylko życzyć innym aby się z tobą nie spotkali w nerwowych sytuacjach na drodze. A i tobie 3 pasmowych tras

Komentarz

• Ja dość często widzę super kierowców przyjeżdżających ze swoimi pupilami do weterynarza który jest nie daleko mojego bloku. Ci super kierowcy zrobią wszystko, żeby zatrzymać się pod samą kliniką pomimo wolnych miejsc parkingowych ok 20-30m dalej. Kiedyś miałem przypadek, że samochodem rozstawili się na środku uliczki osiedlowej bo z psem do weterynarza a jak im zwróciłem uwagę że nie mogę przejechać to dostałem zje...bkę. Nie to że nie lubię zwierząt ale skoro to tacy miłośnicy zwierząt to niech pomyślą o ludziach i nie parkują rozjeżdżając trawniki.

Komentarz

• Agamek12
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 9935
                                          • Ford

No i mamy paradoks :lol:
                                          Normalnie to za takie spowodowanie stłuczki duża część ludzi ukamieniowałaby kierowcę cysterny, no bo "jak on jeździ?".
                                          Z drugiej strony dzięki jego błędowi złapano pijaka zanim komuś ów zrobił krzywdę.
                                          Więc w sumie dobrze zrobił mobil, że rozjechał mobilka?
                                          Ponad promil alkoholu we krwi miał kierowca skody, który zderzył się z cysterną na Wisłostradzie. Samochody wjeżdżające do miasta, utknęły w korku na wysokości mostu Skłodowskiej-Curie.

PS: stłuczka na Wisłostradzie skutecznie zablokowała Warszawę po drugiej stronie Wisły. Wiem, bo stałem...
                                          Adam... Używam:
                                          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• hubert78
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 1576

Ja się nie tłumaczę, wyraziłem swoje zdanie, i go bronię.- zasady są po to żeby je łamać
                                            Objecaj nam tylko jedno, jak Pan Policjant spyta co było powodem przekrocznia przez Ciebie prędkości będziesz konsekwentny i powiesz "że po to są zasady żeby je łamać" ?
                                            :szeroki_usmiech

Komentarz

• Wally
                                              RS
                                              • 2012
                                              • 3790
                                              • Volkswagen

zasady są po to żeby je łamać
                                              zasady są po to aby ich przestrzegać... kiedyś kolego to zrozumiesz :wink:
                                              ale jak już je łamiemy (bo nie piszę, że jestem święty) musimy się liczyć z konsekwencjami :!:
                                              Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                                              => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                                              => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                                              "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• dominik9420
                                                L&K
                                                • 2012
                                                • 1136

Zamieszczone przez irekk
                                                Ale jak ty uważasz że po 1.5 roku i 30kkm masz już fach w ręku
                                                To teraz zacytuj MOJE słowa gdzie twierde, że mam fach w ręku i jestem najlepszym kierowca.
                                                Bo dalsza konserwacja w stylu ktoś coś sobie umyśli i będzie się tego trzymał nie ma sensu.
                                                Nigdy nie powiedziałem, że jestem najlepszym kierowcą i wszystko już wiem, i nigdy nie powiem, że juz wszystko umiem.
                                                Pozdrawiam. :wink:
                                                Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• arturas03
                                                  L&K
                                                  • 2009
                                                  • 1298
                                                  • Toyota
                                                  • AGN 1.8 20V 125 KM
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Wsiedliście na młodego i jeździcie po nim. Dajcie już spokój przepychankom. Za kilkanaście lat on będzie na waszym miejscu pouczał innego młodego. :lol:
                                                  Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                                                  Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• dominik9420
                                                    L&K
                                                    • 2012
                                                    • 1136

hubert78, Wally, serio, chyba specjalnie się przyczepiacie do mnie i do moich dygresji
                                                    Zamieszczone przez Wally
                                                    ale jak już je łamiemy (bo nie piszę, że jestem święty) musimy się liczyć z konsekwencjami
                                                    [ Dodano: Pią 04 Kwi, 14 17:10 ]
                                                    jestem "dobrze uzbrojony" przed niebieskimi, ale jak już "zapłacę" mandat, no trudno, nie ja pierwszy i ostatni
                                                    [ Dodano: Pią 04 Kwi, 14 17:13 ]
                                                    arturas03, spokojnie, nie każdy młody jest idiotą i nie kazdy kierowca BMW to burak :-)
                                                    Mam swoje zdanie i nie patrzę na innych. :wink:
                                                    Chcą dyskutować- nie ma problemu :P

Zamieszczone przez arturas03
                                                    Za kilkanaście lat on będzie na waszym miejscu pouczał innego młodego.
                                                    Na razie nie myślę co bedzie za kilka-nascie lat...
                                                    Może nabiore większego szacunku do kierownicy niż mam teraz i powiem "tak, byłem kiedys głupi, ale miałem taką i taką sytuację"
                                                    Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

Pracuję...