Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wally
    RS
    • 2012
    • 3790
    • Volkswagen

Zamieszczone przez dominik9420
    serio, chyba specjalnie się przyczepiacie do mnie i do moich dygresji
    nie przyczepiam się do Ciebie czy Twoich dygresji, bo sam miałem kiedyś 19 lat i też byłem "miszczem" kierownicy :drive:
    wg mnie jeździj sobie jak chcesz :roll:, bo sam jak pisałem nie jestem święty podczas prowadzenia samochodu .
    A jedyne do czego się przyczepiłem to do tego bezsensu, że "zasady są po to żeby je łamać", bo skoro tak to nie będziesz miał nic przeciwko rozumiem jak wbrew obowiązującym zasadom ktoś przyjdzie i Ci pod oknem przeleci gwoździem dookoła samochodu i z uśmiechem na ustach powie, że te zasady są po to aby je łamać :?: :twisted:
    trochę wyolbrzymiam ale generalnie do tego w wielkim skrócie by się Twoja wypowiedź sprowadziła i z uśmiechem na ustach wyobrażam sobie Ciebie jak podchodzisz do delikwenta i klepiąc go w ramię mówisz "No tak masz Pan rację nic się nie stało " :lol:
    Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
    => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
    => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
    "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• dominik9420
      L&K
      • 2012
      • 1136

Zamieszczone przez Wally
      "zasady są po to żeby je łamać", bo skoro tak to nie będziesz miał nic przeciwko rozumiem jak wbrew obowiązującym zasadom ktoś przyjdzie i Ci pod oknem przeleci gwoździem dookoła samochodu i z uśmiechem na ustach powie, że te zasady są po to aby je łamać
      Na prawdę nie miałem pojęcia, że Ty czy kto kolwiek inny przeniesie te słowa do innej dziedziny :roll:
      Wypowiadalem się w kwesti "technik prowadzenia pojazdu" i myślałem, że nie muszę podkreślać, że to się tyczy PRD, A nie zasad moralnych tym bardziej, że to była luzna dygresja nt mojego stosunku do ograniczeń prędkości i to jest JEDYNY "przepis" którego nie przestrzegam
      Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
      Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
      Pozdrawiam i Szerokości!
      Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
      http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• Wally
        RS
        • 2012
        • 3790
        • Volkswagen

to jest JEDYNY "przepis" którego nie przestrzegam
        no to nie przestrzegaj ale z głową :wink:
        Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
        => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
        => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
        "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• dominik9420
          L&K
          • 2012
          • 1136

Zamieszczone przez Wally
          to jest JEDYNY "przepis" którego nie przestrzegam
          no to nie przestrzegaj ale z głową :wink:
          No i cieszę się, że w końcu doszliśmy do porozumienia
          Pozdrawiam i Szerokości!
          Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?

Komentarz

• crom.de
            RS
            • 2012
            • 1545
            • Superb II (3T4)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nyoh9jpJ7LM[/youtube]
            Niech ktoś mi jeszcze powie, że to usytuowanie kierownicy w samochodzie (angliki) jest zagrożeniem w wyprzedaniu ciężarówek, traktorów itd Zagrożeniem jest brak mózgu jak widać na przykładzie dziada powyżej :[ Trzymając odpowiedni odstęp widziałby co się dzieje za tymi lekkimi zakrętami, ale nie. Miał i tak farta, że koleś tym Passkiem jechał w miarę powoli (chyba, że przez niego był zmuszony wyhamować). Traktorzysta dał nawet nieśmiało sygnał lewym kierunkiem, ale ten swoją zajebiście szybką corsą poszedł jak woda w klopie.
            - Superb
            - Panda 1.2

Komentarz

• dominik9420
              L&K
              • 2012
              • 1136

Zamieszczone przez crom.de
              Niech ktoś mi jeszcze powie, że to usytuowanie kierownicy w samochodzie (angliki) jest zagrożeniem w wyprzedaniu ciężarówek, traktorów itd
              Ja jestem takiego zdania.
              Bo jednak mając kierownicę po prawej stronie jest to zagrozenie przy wyprzedzaniu.Szczególnie u nas gdzie kultura jazdy leży... :roll:
              Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• wróg
                Ambiente
                • 2013
                • 204
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

spokojnie, nie każdy młody jest idiotą i nie kazdy kierowca BMW to burak
                Święte słowa. Ale pójdę dalej z tym stwierdzeniem. ŻADEN idiota (niekoniecznie młody) nie przyzna że jest idiotą, i ŻADEN kierowca BMW nie przyzna że jest burakiem. To już kwestia samoświadomości i umiejętnej chłodnej samooceny
                Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
                Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• przemo9
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 228
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

i nawet bez mandatu!!!
                  O II fl kombi elegance

Komentarz

• westwi78
                    RS
                    • 2008
                    • 2940

crom.de napisał/a:
                    Niech ktoś mi jeszcze powie, że to usytuowanie kierownicy w samochodzie (angliki) jest zagrożeniem w wyprzedaniu ciężarówek, traktorów itd

Ja jestem takiego zdania.
                    i ja też.

[ Dodano: Wto 08 Kwi, 14 20:11 ]
                    Zamieszczone przez przemo9
                    i nawet bez mandatu!!!
                    a mandat za co?

Komentarz

• Agamek12
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 9935
                      • Ford

Zamieszczone przez przemo9
                      http://www.mmgorzow.pl/artykul/ruszyl-z-wezem-do-tankowania-i-wyrwal-dystrybutor

i nawet bez mandatu!!!
                      Sam kiedyś niemal wyrwałem wąż LPG ruszając, zanim obsługa odłączyła pistolet...
                      Adam... Używam:
                      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• bobolino
                        Rider
                        • 2010
                        • 392

Bo jednak mając kierownicę po prawej stronie jest to zagrozenie przy wyprzedzaniu.Szczególnie u nas gdzie kultura jazdy leży... :roll:
                        Jak będzie trzymał jakiś odstęp, to pewnie auto jadące z przeciwka zauważy. Natomiast motocyklistę, który wyprzedza auto przy krawędzi linii, oddzielającej pasy ruchu? - już niekoniecznie...

Była akcja "Patrz w lusterka...". Teraz czas na akcję "Jeździj z pasażerem..."

Komentarz

• dominik9420
                          L&K
                          • 2012
                          • 1136

Zamieszczone przez bobolino
                          Jak będzie trzymał jakiś odstęp, to pewnie auto jadące z przeciwka zauważy. Natomiast motocyklistę, który wyprzedza auto przy krawędzi linii, oddzielającej pasy ruchu? - już niekoniecznie...
                          Tak przykładowo, sam nie lubię jechać za Tir-em więc jak jest to możliwe to tylko czekam na okazję do wyprzedzenia.
                          Nie lubię jechać blisko Tira, więc zostawiam sobie trochę miejsca żeby za mocno zza niego się nie wychylać a jednocześnie dobrze widzieć i mieć czas na reakcję, to zawsze trafi się ktoś, kto podejmie taki manewr wyprzedzania szybciej niż ja, bo ja mam do przejechania BEZPIECZNIE 20m, a ktoś kto mnie chce wyprzedzić ma tylko 5m.
                          Nie mówię, że często, bo sporadycznie mi się trafiały takie przypadki, ale jednak, to teraz taka osoba, która ma "Anglika" musi jednak dużo większy odstęp zachować niż ja, czy ktokolwiek inny mając samochód "Europejski", resztę macie wyżej...
                          Więc tu nie chodzi tylko o motocyklistów...
                          Teraz czas na akcję "Jeździj z pasażerem..
                          Dobry pomysł, jednak pasażer może przecenić umiejętności kierowcy i osiągi samochodu, bądź nie docenić :wink:
                          Nie raz jadąc z Tatą który jest pasażerem, mówi czasami "ja bym pojechał", wtedy ze stoickim spokojem odpowiadam "Będzie Tata prowadził, to i będzie podejmował decyzje"

[ Dodano: Sro 09 Kwi, 14 21:17 ]
                          Była akcja
                          PS. Było dużo akcji, ZAWSZE nawiązująca do kierowców samochodów osobowych, ale czy oby tylko my jesteśmy winni?
                          Wczoraj czy przedwczoraj widziałem obrazek który "ukazywał oburzenie" motocyklistów jako to oni są pokrzywdzeni, że kierowcy osobówek używają spryskiwaczy i żeby tego nie robili gdy jedzie za nimi motocyklista :haha: :haha:
                          Chciałem napisać, że na drodze wszyscy są równi, ale tego nie zrobię...
                          Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• Tinky
                            Drive
                            • 2010
                            • 73

Ja zawsze byłem uprzejmy dla motocyklistów - zostawiałem im miejsce w korku, wyprzedzałem szeroookim łukiem i zjeżdżałem gdy mnie wyprzedzali. Był to skutek tych ich kampanii - zacząłem bardziej zwracać nie nich uwagę. Ale jak mi zaczęli urządzać wyścigi pod oknem (Grójecka) zarzynając te swoje wiertarki (chyba ze specjalnie dziurawionymi tłumikami), to wypowiedziałem im prywatną wojnę :twisted: Koniec, KONIEC, z zostawianiem miejsca i przepuszczaniem w korku. Chcą naprawiać świat swoimi kampaniami - niech zaczną od swojego światka.

Komentarz

• bobolino
                              Rider
                              • 2010
                              • 392

Wczoraj czy przedwczoraj widziałem obrazek który "ukazywał oburzenie" motocyklistów jako to oni są pokrzywdzeni, że kierowcy osobówek używają spryskiwaczy i żeby tego nie robili gdy jedzie za nimi motocyklista
                              Patrz, gdyby sami nie wywołali wilka, to nawet bym nie pomyślał, że to ich tak boli
                              Odróżnić motocyklistę od idioty na motorze nie jest trudno, także może kiedyś skorzystam z tego pomysłu k

Ino tak się jeszcze zastanawiam, czy jest sens :?:
                              Bo jak głupek będzie musiał zatrzymać się gdzieś, żeby przetrzeć szybkę, to potem bardzo prawdopodobne jest, że zwiększy jeszcze prędkość, aby dotrzeć do celu w zaplanowanym czasie. Wqrwi się chłopaczyna i jeszcze większego bigosu na drodze narobi.
                              Także chyba lepiej nie pryskać celowo włatcom ścigaczy na ryja.

[ Dodano: Czw 10 Kwi, 14 20:11 ]
                              Zamieszczone przez Tinky
                              Chcą naprawiać świat swoimi kampaniami - niech zaczną od swojego światka.
                              DOKŁADNIE!
                              Zarówno wśród kierowców, jak i wśród motocyklistów są idioci, którzy stwarzają takie same niebezpieczeństwo na drogach. Tylko jakby wśród motocyklistów ich proporcjonalnie więcej...

Może czas na nalepki:
                              MOTOCYKLISTO, NIE PATRZ TYLKO PRZED SIEBIE!

Bo kupi jeden z drugim jakąś szlifierkę i jeszcze wyprzedzając samochody potrafi zwiększyć obroty, coby zaznaczyć SWOJĄ OBECNOŚĆ na drodze.

Ta kampania z lusterkami dała tyle, że teraz pajace na motorach czują się jak włatcy dróg, bo większość im ustępuje.
                              Swoje osiągnęli, ale nie ci, którzy z tą kampanią wyskoczyli, tylko ci na tych swoich szlifierkach.

Także można zaryzykować tezę, że kampania przyniosła odwrotny skutek od zamierzonego.

Komentarz

• dominik9420
                                L&K
                                • 2012
                                • 1136

W 0:30 widać na zegarach jak dawca się odgraża... :roll:
                                W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Kierowca traktora pewnie zapomniał lornetki :szeroki_usmiech
                                Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• rafiki
                                  RS
                                  • 2012
                                  • 15975
                                  • Superb III (3V3)

dominik9420, tak, to straszne musieć zwolnić z 300 do 60 :roll: a potem się dziwią ludzie, że tyle krzyży przy drogach stoi :roll:
                                  رافال
                                  Spoty
                                  Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Big
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 6389

W 0:30 widać na zegarach jak dawca się odgraża...
                                    https://www.youtube.com/watch?v=i55ZfIuA1PI
                                    Jak to mówią ci z motocykli ? Patrz w lusterka. MOtocykle są wszedzie, tak ? No tak, przy 300 km/h to faktycznie patrzenie w lusterka coś da 8)
                                    Debilizm do kwadratu !! Najpierw niech motocykliści wyplenią ze swojego podwórka takich idiotów jak ten na filmie, a dopiero później mają pretensję do kierowców aut i innych użytkowników drogi.
                                    Czarny Elegance

Komentarz

• Jark7
                                      Elegance
                                      S_OCP Member
                                      • 2008
                                      • 777

Zamieszczone przez Big
                                      Debilizm do kwadratu !! Najpierw niech motocykliści wyplenią ze swojego podwórka takich idiotów jak ten na filmie, a dopiero później mają pretensję do kierowców aut i innych użytkowników drogi.
                                      Dokładnie to podsumowuje jeden z komentarzy, że chyba koleś mózg oddał w zastaw za motor :diabelski_usmiech
                                      Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
                                      Jark7
                                      było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• comando
                                        Ambiente
                                        • 2010
                                        • 244

W lusterka trzeba patrzeć żeby nie zabić gościa który jedzie w korku między pasami i ma do tego prawo. Gość z filmiku to margines który istnieć musi. Wśród kierowców samochodów jest jeszcze większy odsetek debili i nikt ich nie próbuje wyplenić. Podstawą powinien być wzajemny szacunek i nie podżeganie takich antymotocyklowych dyskusji.

Peace, love and disco polo :wink:

Komentarz

• Big
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 6389

Zamieszczone przez comando
                                          Podstawą powinien być wzajemny szacunek
                                          Tu się zgadzam i sam pomimo wyrobionego zdania o motocyklistach (a szczególnie tych od "szlifierek") szanuje ich na drodze, choć zachowują się karygodnie i ustępuję im miejsca oraz ułatwiam życie, bo są takimi samymi użytkowaniami drogi jak ja. Poza tym tak mnie wychowano.
                                          Szkoda tylko, że żaden z tych półgłowków ani razu nie podziękował, a sami mają zdrowie i życie innych, w tym również moje, w dalekim poważaniu.
                                          Natomiast nie będę o nich pisał przyjaźnie i udawał ze nie widzę tego co wyprawiają na drogach i jak maja innych za nic.
                                          Czarny Elegance

Komentarz

• bishop
                                            L&K
                                            • 2012
                                            • 1430

W lusterka trzeba patrzeć żeby nie zabić gościa który jedzie w korku między pasami i ma do tego prawo....
                                            Jak motocyklista jedzie z rozsądna prędkością w korku /np. toczy się na 2ce/ to chyba byś musiał wyjść i do niego strzelac żeby zabić. Nikt też nie będzie non stop w korku patrzył w lusterka, problemem jest zmian pasa ruchu bez patrzenia w lusterka , bo się akurat luka zrobiła na tym pasie "szybszym" , czyli tam gdzie nas nie ma :szeroki_usmiech

Nie wiem o jakiej kampanii mówicie z tym pryskaniem płynem na motocylkistę z tyłu, ale to raczej ocięzałośc umysłowa kierowcy, bo po co pryskac na niego? jedzie sobie z tyłu i wcześniej lub później nas wyprzedzi i tyle :roll: .Podobna sytułacja do strzepywania popiołu z papierosa przez okno lub wyrzucania śmieci, kiedyś podjechałem do takiego gbura, a tam pani koło50tki /obok dziecko/na tylnym siedzeniu pali sobie i popiół przez okno, może coś na mnie poleciało może nie, ale ograniczenie umyslowe nie pozwoliło poczekać az ich wyprzedzę. Po zwróceniu uwagi poczerwieniała i zamknęła okno.

Komentarz

• bobolino
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 392

Zamieszczone przez Big
                                              Szkoda tylko, że żaden z tych półgłowków ani razu nie podziękował, a sami mają zdrowie i życie innych, w tym również moje, w dalekim poważaniu.
                                              Mi tam dziękują, nawet zanim zrobię im miejsce. Wysprzęglają silnik i tak ze dwa-trzy razy przygazowują do 6tys.obr/min., żeby dziecko się obudziło w foteliku, albo babcia na przejściu była bliżej zejścia :wink:

Komentarz

• AdamB
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 8030
                                                • Octavia IV (NX3)
                                                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez Big
                                                Szkoda tylko, że żaden z tych półgłowków ani razu nie podziękował,
                                                Mnie często się zdarza, że podziękują za odrobinę miejsca na pasie do wyprzedzenia.
                                                Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• bobolino
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 392

Jeżeli, widząc motocykl, zjeżdżasz do krawędzi, jakby co najmniej ambulans miał przejechać, to się chłopaki cieszą i dziękują. Mam nadzieję, że całusków sobie nie przesyłacie? ops:

Komentarz

• dominik9420
                                                    L&K
                                                    • 2012
                                                    • 1136

Podstawą powinien być wzajemny szacunek
                                                    Wśród kierowców osobówek go długo nie wypracujemy, chociaż sam jestem uprzejmy na drodze, to często zdarza mi się stać i stać i nie wiem, czy ktoś mnie puszcza, czy jedzie jak baba, a może to baba :wink:
                                                    Ja tam czasami nawet jak jadę 60 a ktoś stoi i czeka do lewoskrętu, to mu mrugnę, jak widzę w lusterku sznur samochodów, a w razie czego przecież przyhamuję.
                                                    W tą zimę, jakiegoś gościa ściągnęło w śnieg, i pomimo iż wiedziałem, że się spóźnię do pracy- pomogłem. :P
                                                    Niestety, wydaje mi się, że prędko to się nie zmieni, bo widzę po społeczeństwie, że zamiast pomóc wyciągają swoje smartfony i robią zdjęcia albo nagrywają.
                                                    Wśród kierowców samochodów jest jeszcze większy odsetek debili i nikt ich nie próbuje wyplenić
                                                    Raczej nie. Porównaj sobie jaki % pojazdów na drodze to motocykle, a samochody.
                                                    No i motocykle raczej w zimę nie jeżdżą :szeroki_usmiech
                                                    Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

Pracuję...