Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sew1981
    RS
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2009
    • 10917
    • Fiat

bradley, z tico trudno mi ocenić, jakieś chałupy stoją po prawej, a z masterem wygląda na zabudowany :wink:

[ Dodano: Pon 14 Lut, 11 13:49 ]
    2pac, "podobno to tam w lasku widziano yeti "
    a co , ktoś sobie z OCP kupił znowu? :wink:

Komentarz

• bzyq_74
      RS
      • 2008
      • 3467
      • Volkswagen
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez sew1981
      bradley, z tico trudno mi ocenić, jakieś chałupy stoją po prawej, a z masterem wygląda na zabudowany :wink:
      Jako , że jestem autorem filmików.
      Oba zdarzenia zaistniały na DK 88 w granicach administracyjnych miasta z tym, że na terenie niezabudowanym (oznaczone odpowiednimi znakami)

A: Tico
      B: Master

mapka
      MARCIN
      Mój szkodnik

Komentarz

• sesik
        RS
        • 2006
        • 2165

Zamieszczone przez 2pac
        podobno to tam w lasku widziano yeti
        To pewnie jak wychodziłem z lasku to dzieci krzyczały "O Yeti" :diabelski_usmiech

Zamieszczone przez 2pac
        przecież to natolin... on się rządzi własnymi prawami
        Oj tak, mógłbym zrobić całkiem spory album trzasnąć z podobnymi fotkami, tylko z mojego parkingu. Na przykład profesjonalne naprawy aut

:diabelski_usmiech
        Best ET = 13.666
        Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
        PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
        http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• bradley
          L&K
          • 2008
          • 1465

Zamieszczone przez bzyq_74
          Oba zdarzenia zaistniały na DK 88 w granicach administracyjnych miasta z tym, że na terenie niezabudowanym (oznaczone odpowiednimi znakami)
          A na terenie niezabudowanym nie mozna wyprzedzac prawym pasem gdy sa 2 pasy w jednym kierunku
          VW Vento 1.9TDI 1Z ++
          Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
          Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• bzyq_74
            RS
            • 2008
            • 3467
            • Volkswagen
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez bradley
            Zamieszczone przez bzyq_74
            A na terenie niezabudowanym nie mozna wyprzedzac prawym pasem gdy sa 2 pasy w jednym kierunku
            Dlatego zrobiłem to lewym z lekkimi oporami wyprzedzanych kierowników, za co poniektórzy mnie skrytykowali :P
            MARCIN
            Mój szkodnik

Komentarz

• sew1981
              RS
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2009
              • 10917
              • Fiat

bradley, bzyq_74, no to w tym wypadku oddaje honor, macie racje.
              Ale co do filmiku z Tico bzyg też teoretycznie powinien dostać mandat bo sam się przyznał, że jechał 120km/h. Oczywiście można do sprawy prędkości podejść indywidualnie zupełnie, ale z drugiej strony gdyby nie jechał ponad 90 km/h to nie musiałby wyprzedać tico pewnie
              wiem,wiem , że to rozbudowane myślenie.
              Generalnie powinni jechać prawym paskiem w tych obu wypadkach, oko
              A ty bzyg nóżka z gazu jak już nagrywasz, sprawa będzie "jaśniejsza" :wink:

Komentarz

• 2pac
                L&K
                S_OCP Member
                • 2007
                • 1476
                • Octavia I (1U2)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

sesik, a Ty tam jakos nieopodal mieszkasz? często widuję furacza suchego jak obok parkuje
                President Johnny II + President Florida/ ML-145
                O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
                OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• Mihau
                  RS
                  • 2009
                  • 7460
                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

sesik, power tape i trytytki to podstawa polskiego tjuninku więc to normalka :szeroki_usmiech
                  O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• sesik
                    RS
                    • 2006
                    • 2165

Zamieszczone przez 2pac
                    sesik, a Ty tam jakos nieopodal mieszkasz? często widuję furacza suchego jak obok parkuje
                    Tak, w tym bloku co przychodnia jest mieszkam :szeroki_usmiech
                    Best ET = 13.666
                    PerfectService by DGW

Komentarz

• suchy
                      Rider
                      • 2009
                      • 682

Zamieszczone przez 2pac

Pozdro dla sesika widzianego dzisiaj na Lanciego prawdopodobnie toczącego się na spota
                      Było, minęło:
                      RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.

Komentarz

• soszek81
                        L&K
                        • 2010
                        • 1245

Dziś po 17. Wjazd do Krakowa ulicą Dożynkową, jak ktoś nie zna to taka wąska, kręta, co kawałek auta zaparkowane po bokach. W skrócie - jak nie muszę to nie jadę (czyt - tłok w Zielonkach na Kraków). Dogoniłem autobus MPK. Jako że warunki niekorzystne (ciasno) do tego z na przeciwka co chwila auto, włączyłem tryb ECON i się wlokę.
                        Autobus jak to MPK. Co kilkaset metrów przystanek (brak zatoczek).
                        Na jednym z takich przystanków ktoś za mną (Opel Omega kombi) po prostu MUSIAŁ jechać dalej mimo braku możliwości (z naprzeciwka widziałem kolejne auta przez co nie było nawet cienia szansy na wyprzedzenie autobusu).
                        Delikwent mimo to dał na lewo i zaczął wyprzedzać mnie oraz w dalszych zamiarach autobus.
                        Zrównał się ze mną i stanął. Z przeciwka już stały na czołówkę dwa auta więc nie było jak objechać autobusu. Więc gość prawy kierunek i próbuje się wbić przede mnie.
                        Nie od wczoraj jeżdżę więc nie ze mną takie numery, jak tylko autobus zaczął ruszać to i ja, utrzymując swoje 2m od niego, za nim.
                        Niepocieszony kierownik Omegi musiał wrócić na swoje miejsce w peletonie.
                        Autobus zatrzymał się jeszcze kilkukrotnie, jednak kierownik aż do ronda przy Siewnej/Mackiewicza/Pachońskiego nie próbował powtórzyć swojego błyskotliwego manewru.

Przynajmniej się czegoś nauczył. Ciekawe czy na stałe.
                        Była O1 kombi ALH++ 150/340
                        Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• sew1981
                          RS
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2009
                          • 10917
                          • Fiat

szkoda słów...nie chce generalizować , wiem , że ze stolicy są dobrzy kierowcy też, m.in. z OCP.Ale dziś trafiłem na drodze na totalnego cwela w bumie e39 na blaszkach "wa". Wiózł się jak prosie między pasami, to mu mignąłem , bo zjeżdzał na mój pas i się zaczęło...bo mignąłem światłami... hamowanie przed maską itp...no cóz miałem zły humor i postanowiłem koledze się odegrać. No cóz "balet" na trzech pasach między sobą itp..wzburzył mi krew na maksa - no cóż, bez przesady trafił źle ze swoimi stołecznymi zapędami i chamówką. Miał też paniuche obok siebie, jakis walentynkowy bohater. No troszkę mie poniosło, ale ostatecznie zwątpił, po paru ostrych akcjach chyba panna miała już mokro w majtach i opieprzyła chłopca swojego
                          p.s. nie polecam takich zabaw oczywiście...ale jak trafi twardy na twardego to bywa ciężko :wink: akcja rozegrała się póżnym wieczorem , więc zagrożenia dla innych nie było, mały ruch.

Komentarz

• mecholl
                            L&K
                            • 2008
                            • 1006

sew1981, takich delikwentów powinno się zatrzymywać i inaczej sprawę załatwiać
                            Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                              RS
                              • 2010
                              • 2822

mnie wczoraj osłabił kierowca.... ale tramwaju jadę sobie tramwajem ... nagle motorniczy "trąbi" jak poj%^&*&, patrzę co jest grane.... tramwaj "zbliża się" do przejścia dla pieszych, na których ktoś przechodził akurat.... a że miał jeszcze kilkadziesiąt metrów do tych pasów to "trąbi" nadal.... nie wiem co chciał tym osiągnąć ? chyba to, że ktoś przebiegnie przez pasy zamiast przejść, a on nie będzie musiał specjalnie hamować ? ....no nic, kontynuując sprawę, "obtrąbiony" gość chyba się lekko wkur&^%^ faktem że jakiś buc w tramwaju go "zaatakował", włączył turbo i bieg na najbliższy przystanek wtedy go dopiero zauważyłem - całkiem fajna łysa karkówa z niego była i co dzieje się dalej ? motorniczy krzyczy do pasażerów: " proszę państwa ja się tu nie zatrzymuję, bo mi koleś wpier&^^&^ wysiadka będzie na następnym przystanku ! " polew miałem na maxa
                              SPOT Poznań:
                              .....
                              ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• bzyq_74
                                RS
                                • 2008
                                • 3467
                                • Volkswagen
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Wojtas_Poznań
                                ... motorniczy krzyczy do pasażerów: " proszę państwa ja się tu nie zatrzymuję, bo mi koleś wpier&^^&^ wysiadka będzie na następnym przystanku ! " polew miałem na maxa
                                Jakby łysy miał kondyche to do pętli by pojechał :helm
                                MARCIN
                                Mój szkodnik

Komentarz

• sesik
                                  RS
                                  • 2006
                                  • 2165

Zamieszczone przez suchy
                                  Pozdro dla sesika widzianego dzisiaj na Lanciego prawdopodobnie toczącego się na spota
                                  Pozdro Ale to chyba nie w tym temacie :diabelski_usmiech

Ja to już chyba ślepnę bo Cię nie widziałem :szeroki_usmiech
                                  Best ET = 13.666
                                  PerfectService by DGW

Komentarz

• PieTrzaK
                                    L&K
                                    • 2009
                                    • 1323
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Dzisiaj osłabił mnie kierownik Fabii, prawie potrącił kobietę na przejściu. A wszystko dlatego że panu się nie chciało skrobać szybek i leciał "na czołgistę" z pasem widoczności jakieś 50x20 cm.... :|

Komentarz

• jama89
                                      L&K
                                      • 2008
                                      • 1214

Wojtas_Poznań, a wiesz ile taki tramwaj waży i jaka jest jego droga hamowania? bez powodu nie dzwonił na gościa. pozatym te stare parchy miewają zaniki hamowania, a np na łuku hamulce prawie nie działają, więc jak nie masz wiedzy o technice prowadzenia takiego pojazdu to może lepiej się powstrzymaj od komentowania... :wink:
                                      Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• sew1981
                                        RS
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2009
                                        • 10917
                                        • Fiat

Wojtas_Poznań, dobre :box2 :haha:

Komentarz

• piramida
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 12222
                                          • Superb III (3V3)

Dzisiaj z kolei baba podniosła mi cisnienie, jade sobie około 90km/h trzy pasmówką srodkowym pasem koło urzędu miasta krakowa, pomiedzy rondem grzegórzeckim a mogilskim i widze ze kobita włącza sie do ruchu wyjezdzając z przecznicy, w tym momencie kazdy normalny kierowca powoli wjezdzałby na skrajny prawy pas a ta nie, pyta przed moją maską przez trzy pasy, ledwie shamowałem na zimówkach a babsko nie wzruszone :!:

normalnie wtedy trzeba by zmieniać przód na eresowy :szeroki_usmiech
                                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• JanuszSz
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 2835
                                            • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez piramida
                                            a ta nie, pyta przed moją maską przez trzy pasy,
                                            Przecież włączyła kierunkowskaz. :lol: :lol:
                                            Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• macluke
                                              Elegance
                                              • 2010
                                              • 875

piramida, gdybyś jechał 70km/h, tak jak tam można, to spokojnie byś wyhamował :diabelski_usmiech
                                              Co sie dziwisz - tak jak chciałeś, kobita wyjechała powoli, tylko że na środkowy pas , a Ty miałeś do wyboru 2 pasy, aby sobie na nie zjechać :twisted:

Komentarz

• piramida
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 12222
                                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez macluke
                                                piramida, gdybyś jechał 70km/h, tak jak tam można, to spokojnie byś wyhamował :diabelski_usmiech
                                                Co sie dziwisz - tak jak chciałeś, kobita wyjechała powoli, tylko że na środkowy pas , a Ty miałeś do wyboru 2 pasy, aby sobie na nie zjechać :twisted:
                                                wydaje mi sie ze jednak nie wszyscy na drodze patrzą co sie wokół nich dzieje stąd ta sytuacja, generalnie przewalcowała ze skrajnego prawego na skrajny lewy jak by nigdy nic a ze jakaś skoda jechała srodkiem to co ją to obchodzi :szeroki_usmiech

Ale masz racje przy 70km/h to jeszcze był bym na tyle z tyłu ze nie było by problemu a tak to kobitce sie chwyciło i byc moze następnym razem upewni sie czy rzeczywiście nic nie jedzie :szeroki_usmiech

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• mecholl
                                                  L&K
                                                  • 2008
                                                  • 1006

jade sobie około 90km/h trzy pasmówką
                                                  90 km/h to było chyba na pierwszym biegu zanim wrzuciłeś dwójkę :twisted: :diabelski_usmiech
                                                  Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• piramida
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 12222
                                                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez mecholl
                                                    jade sobie około 90km/h trzy pasmówką
                                                    90 km/h to było chyba na pierwszym biegu zanim wrzuciłeś dwójkę :twisted: :diabelski_usmiech
                                                    nie, na V :szeroki_usmiech moja bryka nie jest tak szybka jak DGW :P

Komentarz

Pracuję...