misiek^wro, u mnie w miescie nigdzie nie ma kompresora, znalazlem jeden na bliskiej, nie dosc ze kaucja 20zl za manometr to jeszcze nie sprawny, tzn wskazowka lezy :evil:
BP na Jana Matejki - 100% jest kompresor i to za free. Był tam ostatnie 4-5 lat to nie wierzę że zdemontowali (ostatnio używałem jakiś rok temu).
Była O1 kombi ALH++ 150/340
Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200
Ja strzelam w Gliwice - Opolska, no ale mogę się mylić
[ Dodano: Sob 26 Mar, 11 10:55 ]
a te przeloty na czerwonym to coraz częściej widujemy, ostatnio nawet mi się zdarzyło, no ale to totalnie się zagapiłem ops: ops: ops:
(bo z niektórych rondek to na czerwonym zjeżdżam programowo :szeroki_usmiech )
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
bzyq_74, Jak czekam na autobus, na przystanku przy tym skrzyżowaniu, to sobie liczę ile samochodów śmiga na czerwonym i średnio wychodzi przynajmniej jeden na zmianę.
Jadę sobie spokojnie do domu. Skręcam z 1-go Maja w Dudy-Gracza. Przy gwiazdach z daleka widzę już żółte, czerwone. Spokojnie się zatrzymuję. Stoję już kilka sekund, a tu nagle za mną klakson i przeleciał ze 100km/h o włos ode mnie passat b6 :evil: całą budą porządnie zabujało i przeszedł centymetry od pieszego na przejściu. Normalnie przeleciało mi przed oczami co by mogło być, jakby szedł krok szybciej i co się stało kiedyś z moim passatem. Jak już skończę wszystkie modyfikacje to kolejnym zakupem będzie rejestrator - wysyłanie czegoś takiego policji imo nie będzie żadnym wrednym donosicielstwem, lecz słuszne.
dosc czesto spotykana tam sytuacja. mi nawet jak sie zdarzalo wjechac na pomaranczowym to na nastepnych stawalem bo to skrzyzowanie jest dosc dlugie i rozwlekle.
Mnie oslabia to co zaczelo sie dziac jak tylko slonce sie pojawilo. Wczoraj, korek na obwodnicy krakowa na 7 km (naszczescie jechalem pod), wypadek, na wiochach jadac z Krakowa stara droga na Oswiecim Subaru wyladowalo na drzewie, dzis stluczka 3 aut pod obwodnica na skrzyzowania z wjazdem na obw. od strony Piekar, plus gdzie nie spojrzec slady po wypadkach i w dodatku pomaranczowi ukladaja puzzle na drogach.
za takie coś powinni zabierać prawo jazdy na miesiąc albo i dwa :evil:
Myślę że wystarczyłby zwykły mandat. Ludzie chyba po prostu nie wiedzą, że robią źle i ktoś musi ich uświadomić, że jest to wykroczenie. Niedawno coś słyszałem w TV że policja planowała taką większą akcję na A4 skierowaną na "lewusów", ale pewnie na planach się skończyło :?
koledzy dość sporo jeżdżę po Skandynawii i np: Szwecja.... zachowanie i kultura tamtejszych kierowców jest moim zdaniem wzorowa .... wszyscy zamiatają prawym pasem a lewy używany jest do wyprzedzania co wolniejszych kierowców....( bez obrazy )
Nie chciałbym nikogo bronić ale myślę że w naszym kraju a już w szczególności w Szczecinie prawe pasy są w opłakanym stanie i albo jedziesz owszem przepisowo i liczysz się z tym że wpadniesz poprzez koleiny w jakąś piękna dziurę....
Albo z uwagi na możliwość uszkodzenia auta i walki z ubezpieczycielem lecisz lewym pasem licząc się z tym że komuś za tobą się to nie spodoba....
Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
Była Octavia II 2.0 Rs Tdi 2008 kombi 170/?? 350/??
...
A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"
koddi, rozumiem , że jak są dziury na prawym to jadę lewym tylko częściej zerkam w lusterko wsteczne, aby zjechać na prawy gdy ktoś sie do mnie zbliża z tyłu.
Natomiast na przytoczonym przeze mnie filmiku droga jest w idealnym stanie na obu pasach (DK 81 w Żorach), co w tym przypadku ukazuje indolencję kierowców zajmujących lewy pas, gdy prawy jest pusty.
Skandynawii nigdy nie dogonimy w tej materii, bo jak Polak nie dostanie kilku mandatów za jadę lewym pasem to sie nie nauczy.
Poniżej przykład: Wszyscy na lewym pasie przy dojeździe do skrzyżowania. Jedyny +, że za skrzyżowaniem wąchali śmród moich spalin :diabelski_usmiech
Co do lewaków to jest jeszcze możliwe, że ludzie jeżdżą na nawigacji i jak ma za 100 km skręć w lewo to od razu lewym jedzie. W Łodzi bardzo często to widzę:/ I się lata slalomem bo ludzie jadą jak by ich...
Komentarz