Ile płacicie za ubezpieczenie?

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9935
    • Ford

słoń, masz linka w podpisie...
    Tak, kupiłem żonie starutką Corollę
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• słoń
      Elegance
      • 2010
      • 777

Agamek12, wlasnie ja widzialem na rodzinnym zdjeciu.czerwona

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8160
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mam pytanko..... czy korzystał ktoś z Was z MTU w razie "W" jakaś szkoda, asistansse itp.? Bo mam AC w PZU i się kończy i nie wiem czy nie przejść do "tańszej" firmy, a w MTU nawet możliwie składka wygląda w stosunku do PZU. Ew. możecie zasugerować inna firmę.
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• ajoter
          Ambiente
          • 2012
          • 152
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez piotrek_os
          Mam pytanko..... czy korzystał ktoś z Was z MTU w razie "W" jakaś szkoda, asistansse itp.? Bo mam AC w PZU i się kończy i nie wiem czy nie przejść do "tańszej" firmy, a w MTU nawet możliwie składka wygląda w stosunku do PZU. Ew. możecie zasugerować inna firmę.
          O MTU słyszałem tylko same złe informacje/ ale tylko słyszalem/ OC możesz i wziąc z MTU ale AC lepiej miec troche lepsze.
          Ja w Allianz za cały pakiet OC+AC+ NW + Assistance do 4 tys km + dodatkowe ubezpieczenie szyb aby nie tracic zniżek z AC oraz brak wkładu własnego podczas stłuczki czy wypadku, naprawa na orginalnych czesciach + ubezpieczenie chałupy w lipcu płaciłem 1705 zl.

Komentarz

• phpion
            Rider
            • 2013
            • 332
            • Mitshibishi

Dzisiaj opłaciłem polisę OC w Proamie. Sprawdziłem kilka tańszych ubezpieczycieli i w Proamie wyszło mi najtaniej: 301,62 zł

Komentarz

• Klima
              Ambiente
              • 2014
              • 239
              • Octavia I combi (1U5)
              • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

OC+AC+Assistance (laweta do 250km, samochód zastępczy na 5 dni) 880zł.

Komentarz

• Szakal_84
                Ambiente
                • 2014
                • 176
                • Subaru
                • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Octavia RS 385PLN z NW;/ -Ubezpieczony w HDI składki na MAX, było by taniej o wiele ale z NW tak wychodzi naj taniej
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...kal_84&start=0

Komentarz

• slawko80rr
                  Rider
                  • 2010
                  • 600
                  • Superb II (3T4)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

właśnie wróciłem z biura ubezpieczeń i muszę użyć słowa udało się wyrwać dobrą cene bo tak jest: pakiet w Hestii OC, AC, NW, Assistance Prestige za 1286zł, porównywałem różne i biorąc pod uwagę moje zniżki, warunki, wycenę auta i kwotę do zapłaty oferta super.
                  Sławka wozi Superb 2 FL
                  http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...-by-slawko80rr

Komentarz

• shado
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 5315
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Taaaa Hestia super.... obyś nie musiał brać od nich odszkodowania...
                    BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• slawko80rr
                      Rider
                      • 2010
                      • 600
                      • Superb II (3T4)
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

ja jeszcze nie słyszałem o TU z którego wszyscy byli by zadowoleni, nie ma takiej opcji a spotykam się służbowo z róznymi firmami i ich klientami, klną na każdą i tyle ubezpiecz się w wynalazkach typu Proama itp tam zobaczysz jaki jest odsetek niezadowolocnych Hestia i PZU, HDI to przy nich inna liga mimo wszystko ..... ja mam sporo zadowlonych znajomych z Hestii i PZU i tyle i pewnie że nie chce mieć powodów do żadnego odszkodowania
                      Sławka wozi Superb 2 FL
                      http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...-by-slawko80rr

Komentarz

• shado
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 5315
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Przez ostatnie 2 lata likwidowałem 3 szkody w 3 różnych towarzystwach. Tylko Hestia tak rzucała kłody pod nogi i na siłę przedłużała i utrudniała wypłatę. Ostatecznie wypłacili po ponad 6msc i 900PLN zamiast 1500PLN. Na szczęście to ASO wzięło na siebie różnicę...

Komentarz

• ruwado
                          RS
                          • 2009
                          • 14885
                          • Octavia IV (NX3)

Jak dla mnie najniższa składka = na 100 % problem z odszkodowaniem Wystarczy przeczytać ranking ubezpieczycieli pod kątem odsetku (odsetka?) :? niezadowolonych/zadowolonych z wypłaty odszkodowania.

Jedno z najdroższych (PZU) jest jednym z najsolidniejszych (ilość skarg/ilość ubezpieczonych) - wbrew pozorom. Jak dają za friko polisy, to muszą spuszczać tych co chcą kasę.

Pamiętny przykład Link4 - zawojowali rynek najniższymi stawkami polis - a za moment ..... wyszło szydło przy wypłacie odszkodowań.
                          pozdrawiam - Darek

Komentarz

• rafiki
                            RS
                            • 2012
                            • 15975
                            • Superb III (3V3)

ruwado, kiedyś na forum czytałem, że Proama robiła problem z wypłatą z AC :shock: gdzie tak naprawdę AC to przecież dobrowolne zostawianie kasy w TU...ale na OC 70% zniżki :diabelski_usmiech

[ Dodano: Pon 22 Gru, 14 23:12 ]
                            o proszę: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ghlight=proama
                            رافال
                            Spoty
                            Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• irekk
                              L&K
                              • 2011
                              • 1093
                              • Octavia II (1Z3)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Przy okazji ubezpieczania Roomstera okazało się że mnie Generali przy kupnie auta zapięło w zadek - płaciłem ponad 2400 podczas kupowania auta. Dzisiaj uderzyłem standardowo do Elcaru aby ogarnąć ubezpieczenie na kolejny rok i za pakiet z Allianz zapłaciłem 1679. Parę dni wcześniej dostałem liścik z Generali i zaproponowali mi samo OC za jedyne 1146 PLNów :shock: Co do jakości nie jestem w stanie nic powiedzieć, bo odpukać nie było okazji.

Komentarz

• lukasz3112
                                RS
                                • 2008
                                • 3607

poczekajcie do marca/kwietnia to zobaczycie ile składki za OC i AC pójdą do góry
                                Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• blackrs
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 4826
                                  • Superb II combi (3T5)
                                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

czyli co lepiej wczesnije wykupić ubezpieczenie. mi sie konczy pod koniec kwietnia. w sumie moge w lutym wykupić jak faktycznie ma byc taniej
                                  BYŁA o1 rs
                                  BYŁA o2 1.6
                                  JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• irekk
                                    L&K
                                    • 2011
                                    • 1093
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Z końcem marca wchodzą w życie przepisy które mają wymusić na ubezpieczycielach m.in. wypłatę pełnych odszkodowań. Mówi się o podwyżce rzędu 30-50% na OC i AC

Komentarz

• lukasz3112
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 3607

irekk, zgadza się i do tego jeżeli będziesz miał szkodę z OC będziesz zgłaszał u swojego ubezpieczyciela a nie w TU sprawcy - skończy się wybieranie najtańszego OC
                                      Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

Zamieszczone przez lukasz3112
                                        skończy się wybieranie najtańszego OC
                                        Nie koniecznie ... bo jak ten nasz hiper super wyskoczy ze stawkami na poziomie 1000zl, gdzie do tej pory placilo sie 300-400zl, to jednak wiekszosc mu podziekuje
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• shado
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 5315
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Likwidował ktoś ostatnio jakąś szkodę z AC w AXA? W PZU ubezpieczenie Fabii wychodzi mi 2300PLN (pakiet dealerski na 3 letnie auto). W AXA AC na ori częściach w ASO bez amortyzacji wychodzi mi 1050PLN.

Komentarz

• lukasz3112
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 3607

Zamieszczone przez Maicroft
                                            skończy się wybieranie najtańszego OC
                                            Nie koniecznie ... bo jak ten nasz hiper super wyskoczy ze stawkami na poziomie 1000zl, gdzie do tej pory placilo sie 300-400zl, to jednak wiekszosc mu podziekuje
                                            ale to wszystkie TU będą musiały podnieść znacząco składki, ponieważ warunki jakie wymusza na nich KNF są baardzo kosztowne. Żadne TU nie pozwoli sobie na to, aby w tej sytuacji dokładać do interesu bo było by to nierentowne. No ale pożyjom uwidzim b

Komentarz

• Waśka
                                              Rider
                                              • 2013
                                              • 552
                                              • Mitshibishi

Zamieszczone przez irekk
                                              Z końcem marca wchodzą w życie przepisy które mają wymusić na ubezpieczycielach m.in. wypłatę pełnych odszkodowań. Mówi się o podwyżce rzędu 30-50% na OC i AC
                                              znowu? a przecież podwyżki były już w międzyczasie
                                              rok temu zapłaciłem za OC tyle samo co w listopadzie br, roczną zniżkę 10% za jazdę bezszkodową zżarła owa podwyżka.
                                              Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG

Komentarz

• ruwado
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 14885
                                                • Octavia IV (NX3)

a ile wcześniej można kupić polisę OC/AC/NNW przed końcem ubezpieczenia?
                                                pozdrawiam - Darek

Komentarz

• crom.de
                                                  RS
                                                  • 2012
                                                  • 1545
                                                  • Superb II (3T4)
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

szkodę z OC będziesz zgłaszał u swojego ubezpieczyciela a nie w TU sprawcy - skończy się wybieranie najtańszego OC
                                                  Jak się ma miejsce zgłaszania szkody do podwyższenia składki OC? I dlaczego nie będzie się opłacało wybierać najtańszego OC?
                                                  - Superb
                                                  - Panda 1.2

Komentarz

• lukasz3112
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 3607

crom.de, nie miejsce zgłaszania tylko wysokość odszkodowań. Proponuję poczytać wytyczne KNF, które wymuszają na TU zmianę wyliczeń odszkodowań. A miejsce zgłaszania to jedna z wytycznych.

mała lektura do poduszki
                                                    Najtaniej tzn w firmach które nie mają zbyt dobrej ścieżki likwidacji itp.
                                                    Ja np. nie chciałbym mieć szkody w Proamie czy Link4.
                                                    Ale wiadomo, że na każde TU znajdą się złe opinie.

Komentarz

Pracuję...