lukasz3112, na podstawie tego co napisałeś wynika jedynie, że to TU poszkodowanego a nie sam poszkodowany będzie musiał się teraz zatroszczyć o kontakt z TU sprawcy i przejść przez trudy i męki ścieżki likwidacji w TU sprawcy które jak piszesz są do kitu w tych tańszych. Może za te trudy i męki sobie coś policzą, ale chyba nie.
Ile płacicie za ubezpieczenie?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
A ja dzisiaj dostałem maila od AVIVA na kontynuację pakietu już z przygotowaną polisą, tylko wpłacić i potwierdzam wspaniałe dbanie o interesy klienta. Bo co droższe to przecież lepsze
Rok minął bezszkodowo, wartość rynkowa auta spadła a polisa pięknie zdrożała
O Avivie i wznowieniu polisy już kiedyś pisał ruwado, :zlo: :zlo: :zlo:
W kalkulatorze wychodzi dużo taniej za ten sam pakiet. Pozwolę sobie wykonać do nich telefon-tylko 1 raz :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiechO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Dam znać. Jest tyle ubezpieczalni czekających na fraj... na klientów :szeroki_usmiechZamieszczone przez ruwadopisz czy udało Ci się coś ugrać.
ps. Ty dalej z Aviva :?:O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
-
O II FL 2009 kombi Elegance, 202kkm,
Ubezpieczenie w Hestii.
Wartość podwyzszona o 10% na 31.290 PLN
Pakiet jak niżej : 2.644 PLN podobno max znizki jakie mogli mi dac dali czyli 30% (rozpoczotelm z tym ubez 2 rok kiedy auto jest na mnie)
W tym:
OC - 1007
AC z wariantem części oryginalnych i naprawa ASO - 951
Ochrona utraty zniżek OC - 30
Ochrona utraty zniżek AC - 90
NNW kier. i pasaż. (60.000 PLN/osoba) - 146
Szyby (5.000) - 120
Stala suma ubezpieczenia - 200
hestia Car Assistance Premium - 100
Moze komuś sie przyda.
Komentarz
-
-
Mój znajomy likwidował szkodę z AC w AXA, wycena części tak jak w katalogu oryginalnych. Sam też zakupiłem AC+OC w AXA do mojej Octavii za kwotę niewiele większą od tej którą wypisałeś.Zamieszczone przez shadoLikwidował ktoś ostatnio jakąś szkodę z AC w AXA? W PZU ubezpieczenie Fabii wychodzi mi 2300PLN (pakiet dealerski na 3 letnie auto). W AXA AC na ori częściach w ASO bez amortyzacji wychodzi mi 1050PLN.
Komentarz
-
-
Panowie i Panie,
może podpowiecie gdzie znaleźć ubezpieczyciela, który ubezpiecza samochód na wyższe kwoty niż z katalogu info-expert? Wczoraj dostałem z BRE Ubezpieczenia wyliczenia nowej składki ok. 1500, ale wartość pojazdu (VRS 2011 TDI świetnie wyposażony) według nich to 33tys zł. Uważam, że Skodzina warta jest w tej chwili >55 tys, a z jednym autem się już pożegnałem, więc teraz dmucham na zimne.
Skąd Ci "experci" biorą te wyceny, bo patrząc na otomoto, to za 33tys ciężko kupić zwykłą Octavię, co dopiero VRS? :?
Komentarz
-
-
Wzrost opłat OC http://www.strefabiznesu.gazetawrocl...t-we-wroclawiuO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
-
Nawet do nich dzwoniłem i stwierdzili, że to wycena według katalogu info-expert i ewentualnie mogą mi dorzucić maksymalnie 15% co jednak i tak mnie nie zadowala. Za to po wielu telefonach do wielu ubezpieczycieli w AVIVA wyszło, że wartość rynkowa to 57tys. co mnie bardziej satysfakcjonuje, ale za to ubezpieczenie o 60% droższe. Także jakby ktoś szukał ubezpieczenia RSa w miarę celnego to polecam sprawdzić.Zamieszczone przez MaicroftW wyliczeniu z BRE na biala, wychodzila kwota blizsza 50tys niz 30tys, wiec RS tez powinien sie cenic. Cos poknocili.Zamieszczone przez cianekale wartość pojazdu (VRS 2011 TDI świetnie wyposażony) według nich to 33tys zł
A propos podwyżek składek (o czym chyba się już przekonałem) to ubezpieczyciele podnosząc składki po takiej decyzji KNF sami przyznali się do tego, że kantowali na ubezpieczeniach.
Komentarz
-
-
Hestie sprawdzałeś? Mi RS-a zawsze dobrze wyceniali...a co do kwoty wyceny to jak juz wbijasz sie w górna granicę to bierz stała kwote ubepieczenia :wink:Zamieszczone przez cianekNawet do nich dzwoniłem i stwierdzili, że to wycena według katalogu info-expert i ewentualnie mogą mi dorzucić maksymalnie 15% co jednak i tak mnie nie zadowala. Za to po wielu telefonach do wielu ubezpieczycieli w AVIVA wyszło, że wartość rynkowa to 57tys. co mnie bardziej satysfakcjonuje, ale za to ubezpieczenie o 60% droższe. Także jakby ktoś szukał ubezpieczenia RSa w miarę celnego to polecam sprawdzić.Zamieszczone przez MaicroftW wyliczeniu z BRE na biala, wychodzila kwota blizsza 50tys niz 30tys, wiec RS tez powinien sie cenic. Cos poknocili.Zamieszczone przez cianekale wartość pojazdu (VRS 2011 TDI świetnie wyposażony) według nich to 33tys zł
.
Komentarz
-
-
Dzisiaj Aviva wysłała mi propozycję OC za 471zł
popatrzałem w poprzednią polisę i było 431zł
zadzwoniłem do jakiejś miłej Pani i mam teraz 422zł->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-

Komentarz