Skoda Octavia II 1.9Tdi Elegance,2005 rok, przebieg 360 000,OC+AC+AutoSzyby+Ochrony zniżek,max zniżki,wartość pojazdu według PZU-13600zł -składka 1405 zł
Ile płacicie za ubezpieczenie?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez Eryk KoniecznyDzięki za informację.
Osobiście wzorowałem się trochę na tym artykule i myślałem ,że nie będę musiał wypowiadać umowy.
- jeżeli kupujemy używane auto i korzystamy z OC poprzedniego właściciela,
- kiedy nie zapłacimy drugiej lub kolejnej raty za poprzednie ubezpieczenie,
- kiedy wykupimy ubezpieczenie krótkoterminowe.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokTeściowi w firmie Gothaer z 508zl na 961zl podwyżka ! Samo OC + szyba. Mniejsza o to jaki wóz ale podwyżka prawie 100%. Dzwoniłem do ubezpieczyciela czy to pomyłka odpowiedzieli nie wszystkie ubezpieczalnie podniosły bardzo ceny :evil:
EDIT (_tm_): usunąłem link, którego jedyną rolą było zwiększenie PageRanka strony docelowej.
Komentarz
-
-
Tydzień temu ubezpieczałem na siebie kupioną w marcu octavie. W Warcie zapłaciłem 483 zł za cały rok.Gdzie w PZU już na starcie pani stwierdziła że nie będzie mniej jak 700 zł a w Avivie wyliczone miałem na 650 zł.U agenta miałem jeszcze do wyboru tańsze o 20 zł z innej firmy ale wybrałem po raz pierwszy Wartę.
Komentarz
-
-
Skoda octavia 1.6 benzyna wersja style, rocznik 2004, przebieg 157.000, wartośc pojazdu na 10.500 zł, OC+Asistance premium+ autocasco premium + ubezpieczenie szyb + opony+ NWW, zniżki 20% ubezpieczenie w liberty na kwotę 1.060
Oczywiście cena po podwyżkach ale utargowana za identyczny pakiet jak rok temu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej1962co jest przyczyną takiego wzrostu OC?O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez endryuZamieszczone przez andrzej1962co jest przyczyną takiego wzrostu OC?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej1962Odbieram to jak "czesanie klienta"O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
5 letnie auto, komplet kosztował mnie 3.6k WTF. Jedna szkoda 3 lata temu (PZU). Allianz to już w ogóle pojechał po całości - 5.5k PLNów. W zeszłym roku w Allianzie płaciłem 2.9k. Komuś coś się spierniczyło na głowę. Swoją drogą suma ubezpieczenia przez rok wzrosła o 10%. Roczna Kianka z 3k (nówka) skoczyła do niespełna 4k (roczna) a suma ponad 3x większa.
Komentarz
-
-
niestety nadchodzą takie czasy ze posiadanie pełnego Pakietu AC będzie przywilejem i to drogim przywilejem. Składki sa niejednokrotnie wyliczane w tysiącach .
Samo OC poszło prawie 100% do góry i to nawet w przypadku ludzi którzy nie mieli żadnej kolizji .
KNF nakazał towarzystwom ubezpieczeniowym zmianę składki na wyższe i mamy efekt. Dlaczego ?? Z prostego powodu , wysokość świadczeń z odszkodowań poszła do góry, naprawy , świadczenia zdrowotne przy szkodzie , samochody zastępcze ... wszystko to dostajemy ale nie za darmo . Dlatego też aby ubezpieczalnie nie były na minusie muszą podnieść składki po to żeby sobie zrekompensować wszystkie świadczenia które wypłacają - ale nie martwcie się od stycznia idą następne podwyżki cen składek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez diablojarekDlatego teżMarcin
My ©koda is fantastic
Komentarz
-
-
OC+NNW w tamtym roku 397 zł w tym roku 451 zł, towarzystwo i zniżki bez zmian. 60% bezszkodowo.Moja OCT
Autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie.http://www.mynavi-expert.pl -Nawigacja, Etka 8PL !!!, Elsa, filmy-online.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZamieszczone przez chrzanekOC- dwa lata temu 545pln,rok temu 650 ,a w tym 810 i to wszystko w pakiecie z AC i NNW
Za OC/AC/NNW +ASS z holowaniem do 1000km za granicą poległem prawie 2300.
Komentarz
-
-
Ja właśnie wykupilem OC+od kradzieży i pożarów+NNW kierowcy i pasażera , w AXA Direct (kontynuacja) cena 766 zł. Rok temu miałem to samo co w/w + assistance MIDI+opony = 560 zł. Trochę podrozalo !!!strazakp
Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez strazakpJa właśnie wykupilem OC+od kradzieży i pożarów+NNW kierowcy i pasażera , w AXA Direct (kontynuacja) cena 766 zł. Rok temu miałem to samo co w/w + assistance MIDI+opony = 560 zł. Trochę podrozalo !!!
bo co znaczy "od kradziezy i pozarow?
w sumie przy O2 moze faktycznie juz nie warto.
Komentarz
-
Komentarz