Zamieszczone przez abstinent
Ile płacicie za ubezpieczenie?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Spiesz się, nigdy nie wiesz kto Cię dogania
-
-
[quote="pasożyt"]Zamieszczone przez abstinentOII BXE elegance 2007 130tyś PZU OC+NW+Auto Pomoc (tańsza opcja) 524zł
Korzystam oczywiście ze zniżek taty 60%
o AC będę jeszcze rozmawiał :diabelski_usmiech
samo OC wyszło prawie 100zł drożej niż rok temu :|
No tak ja nie dostałem tej lepszej ceny na AC a w zeszłym roku dostalem ale to pewnei taka polityka złap klienta a potem go ruchaj
OC=PZU 420 zeta -60zniżka - grudzien 2010
AC=AVIVA 1121 + assistance rozszerzony -50%
AC w PZU wychodzilo 350 zeta drożej
pozdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentpasożyt, OI i OII to dwa inne samochody
Zamieszczone przez abstinentWniosku nigdy nie widzę bo wypełnia pani w PZU
Umowę tylko mam i kwitek do dowodu.
Z tego co się orientowałem to taniej nigdzie nie dostanę :szeroki_usmiech
cytat z www.rankomat.pl :
"Jeżeli jest możliwe, że ubezpieczany samochód będzie nawet okazjonalnie prowadził kierowca młody (<29 lat) lub posiadający krótko prawo jazdy (<3lata), warto za dodatkową opłatą zgłosić to do ubezpieczenia.
Jeśli tego nie zrobisz, w przypadku szkody spowodowanej przez takiego kierowcę, mogą grozić Ci dodatkowe konsekwencje finansowe:
· w OC dopłata różnicy w składce - składki ubezpieczeniowe z młodymi kierowcami są wyższe, zwykle o ok. 30-50%. W razie czego musisz dopłacić tę różnicę,
· w AC potrącenie udziału własnego w szkodzie - czyli w przypadku szkody we własnym samochodzie pokryjesz z własnej kieszeni dodatkowo od 15% do nawet 40% jej wartości."
Jak widać przy OC niezgłoszenie <29 nawet się opłaca (nie stukniesz, nie dopłacisz )
Zamieszczone przez BANDITNo tak ja nie dostałem tej lepszej ceny na AC a w zeszłym roku dostalem ale to pewnei taka polityka złap klienta a potem go ruchaj
A swoją drogą: mamy forumowych dealerów samochodowych, mechaników a nie mamy ubezpieczyciela? :shock: Albo lepiej brokera wiedzącego która firma teraz się wychyliła (czytaj: ma promocję).Spiesz się, nigdy nie wiesz kto Cię dogania
Komentarz
-
-
pasożyt, a ja myślę że to skutek podniesienia w zeszłym roku cen ubezpieczeń, no i teraz chyba tego vat, a wiadomo że nigdzie ceny nie poszły o tyle ile miało być tylko sporo więcej
Na wiek nie patrzą. W tamtym roku jakiś pośrednik czy jak tam zwał miał załatwiać ubezpieczenie z PZU i obliczył samo OC na 800zł :shock:
Na necie wyszło mi około 400zł
Pociskał kity że mam mniej niż 27 czy ile tam było, i że nigdzie taniej nie znajdę tip.
Na drugi dzień podjechałem do PZU, i zapłaciłem 377zł za samo OC i pytam się czy mam zwyżkę za wiek, a ona na to jaka zwyżka?nic takiego nie ma :diabelski_usmiech
A facet usłyszał co nie co przez telefon
Na OC liczą wszystko, wyposażenie, miejsce zamieszkania itp
Komentarz
-
-
W mbanku:
OC: 399.60 zł (60% zniżki)
AC: 1312.80 (40% zniżki)
Razem: 1712.40 zł
Wyszło drożej niż w ubiegłym roku (1208 zł), mino, że zniżka na AC zwiększyła się o 10%.
Ale sprawdzałem wcześniej u innych ubezpieczycieli i też wszędzie jest od tego roku dużo drożej.
Ciężko też porównywać wartości przez nas tu podawane, ponieważ bardzo duże znaczenie na wysokość składki ma miejsce zamieszkania.
Komentarz
-
-
tadfi do konca nie zogdzę się z tobą.
mi w Mbaku czyli w benefia w załszym roku OC wyszlo 446zł (60% zniszki, warszawa), w tym roku 540 i zrezygonwałem z tego, teraz mam w Libert Direct 451zł
szłyszalem taką wersja że dla nowych klienów daja lepesz zniszki i nieraz warto wypowiedziec umowe i ponownie ja podisac nawet z ta sama firma i bedzie taniej (infrmacja z infolini Mbank)
Pozdrawaiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marcin_stetadfi do konca nie zogdzę się z tobą.
mi w Mbaku czyli w benefia w załszym roku OC wyszlo 446zł (60% zniszki, warszawa), w tym roku 540 i zrezygonwałem z tego, teraz mam w Libert Direct 451zł
szłyszalem taką wersja że dla nowych klienów daja lepesz zniszki i nieraz warto wypowiedziec umowe i ponownie ja podisac nawet z ta sama firma i bedzie taniej (infrmacja z infolini Mbank)
Pozdrawaiam
Marcin
Klientem mbanku jestem już od kilku lat, była to kontynuacja ubezpieczenia, więc nie bylem dla nich nowym klientem (ubezpieczam też tam samochód żony). W tym roku z ciekawości sprawdziłem ofertę nie logując się na swoje konto, czyli jako potencjalny nowy klient i wyszło dokładnie to samo.
W tym roku dostałem certyfikat najniższej ceny, więc z ciekawości sprawdzę ofertę w Liberty Direct, jeśli wyjdzie taniej, to i tak zwrócą mi różnicę.
Komentarz
-
-
Ja ubezpieczałem samochody w róznych directach (mBank, Aviva, AXA) zawsze na drugi rok dostawałem tak słabą propozycję, że uciekałem do innej firmy. Firmy na poczatek dają dobrą cenę a po roku ryzykują - podwyższają ją ostro - jeden zapłaci bez gadania, drugi odejdzie, trzeci zadzwoni i dostanie extra zniżkę przez infolinie na kontynuację.
Komentarz
-
-
A ja koledzy szukam ubezpieczenia dla nowego O2 tour kombi 1.6
Mam ofertę z salonu skody OC + AC + NW(10 tys) + Assistance Super w PZU: koszt 2490zł.
W 1 roku auto wyceniane jest przez cały rok wg wartości na fakturze ("utrzymanie wartości fakturowej), w kolejnych latach wg wartości w dniu ubezpieczenia, w razie szkody - auto zastępcze na cały czas naprawy.
Nie mam żadnych zniżek (wiek 29). Czy coś lepszego może mi się przydarzyć? Czy brać z salonu...?
Jak myślicie?Sprzedam czarnulkę...
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1000063
Komentarz
-
-
W tym roku najtaniej mi wyszło w AXA. Policz sobie skladke i bedziesz wiedzial czy sie opaca czy nie http://www.axadirect.pl/ubezpieczenie-samochodu/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ahmed799W tym roku najtaniej mi wyszło w AXA. Policz sobie skladke i bedziesz wiedzial czy sie opaca czy nie http://www.axadirect.pl/ubezpieczenie-samochodu/
Skoda Octavia 2.0 2003 - OC zniżka 60% - LINK4 to kwota 386,50zł.Pozdrawiam Karol
----------------------------------
Mazda 6 liftback 2.0 MZR-CD seria 136KM/152KM
Skoda Octavia kombi 2003r. 2.0 AZJ Benzyna + gaz
Komentarz
-
-
oc ac nw 2001 rok 1.8 rs caly pakiet 1459 zł dostałem 10 % zniżki za to ze 3 rok z rzędu u nich ubezpieczam i nie policzyli 40% wzwyżki za wiek za to że nie miałem żadnej stłuczki w ostatnim roku. ogólnie ja w paru firmach sprawdzalem i najtaniej wyszło w allianz. w sumie taniej wychodziło w axa i link4 ale tam liczyli wklad własny co jest troche nie na reke w razie szkody i ogólnie sie nie opłaca... wole czyste i jasne zasady gryBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ahmed799W tym roku najtaniej mi wyszło w AXA. Policz sobie skladke ...Sprzedam czarnulkę...
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1000063
Komentarz
-
Komentarz