do wczoraj też tak żartowałem zwłaszcza jeśli chodzi o 50 w zabudowanym , ale...wracając z wczorajszego VAGoVWiska w Lędzinach pod Opolem na DK46 nagrali mnie ze srebrnego Focusa mk1 sedan (OKR 05ML - to tak dla informacji), miałem 72 na 50 (ruchu żadnego) i skończyło się na 100 zł i 4 punktach...ale miałem wrażenie jakby żałowali, że to było tylko 22 a nie więcej...
Agamek12, jak to był ten tylni trzeba było podać fikcyjnego obywatela np.japoni , nikt z SG by nie słał tam mandatu za 100 zł. :wink:
te od tyłu to według mnie najgorsza patologia, a co robią te gminy i straże miejskie z tymi fotoradarami to tez widać niezła paranoja :evil:
sew1981, jak bym się nie przyznał do zdjęcia zrobionego "od tyłu" to i tak zapłaciłbm za to zrobione z przodu (2pkt. i 100zł) plus "za kogoś" za te "od tyłu" 200zł - czyli razem 2pkt. i 300zł... A tak zarobiłem 2 punkciki i stówkę.
Latam sporo na trasie Wałbrzych - Poznań i od czasu do czasu coś mi tam jakiś stacjonarny pstryknie...nigdy nic nie przychodziło...aż tu nagle...pismo z IDT...3 albo 4 kartki A4...chwile potrwało zanim znalazłem dwa zdania opisujące o co w tym wszystkim chodzi... :shock: zero foty tylko jakiś urzędniczy bełkot...jakoś mam szczęście do prędkości 78km/h bo co mnie zatrzymują na 50ce to ZAWSZE z tą sama prędkością... :roll: ....fotoradar stał na 40ce...oczywiście jedyne niebezpieczeństwo to zakręt w który 80km/h wchodzi się... bez zająknięcia...reasumując...dostałem ofertę nie do odrzucenia....300zł/6p...albo nie wskazuje nikogo i biorę na klatę 400....jako że mam 22p zostałem zmuszony do niewskazania sprawcy...dzisiaj dzwoni mój tata z informacją że przyszła kolejna przesyłka....z ITD :lol:
kmink, Ty chyba faktycznie chcesz aby założenia rządu co do wpływów z mandatów się spełniły. :szeroki_usmiech
Ostatnie 4 m-ce, pół europy przejechane bez mandatu i dwie wsie od domu gówniarze z suszarką stali i na 50 miałem 74km/h i 100zł /4 pkt. Oczywiście teren zabudowany , długa prosta (z 1km) i cztery domy oddalone od siebie po 300metrów (szczyle z policji o bezpieczeństwo na drodze dbają). :roll:
A te fotoradary nie muszę być teraz widoczne? Wracałem w środę z nad morza i niestety w jakiejś dziurze dostałem po oczach z fotoradaru. Niby był znak, że kontrola radarowa, ale szukałem go i nie widziałem. Mendy go w jakiś śmietnik wpakowali, masakra. Pierwszy mandat od 6 lat.
parasite, coś mi świta, że fotoradary SM nie muszą być "pomalowane" w sposób widoczny, ale musi być przed nimi tablica informujaca o tym, że na jakimś odcinku jest fotoradar...
parasite, coś mi świta, że fotoradary SM nie muszą być "pomalowane" w sposób widoczny, ale musi być przed nimi tablica informujaca o tym, że na jakimś odcinku jest fotoradar...
A to lipa. Czekam na przesyłkę. Ciekawe na ile mnie wycenią :twisted:
W Wanatach (DK8 Częstochowa - Katowice) ciągle stoi trójnóg SM. A ja dostałem do firmy pismo z ITD, tym razem oni mnie złapali, na 70 miałem 103. Znów trzeba będzie kłamać.
No i przesyłka od panów z SM dotarła. 200zł i 4pkt albo 300zł.
Ciekawe tylko jak mam rozpoznać kto prowadził z tej czarnej plamy na zdjęciu. Jeszcze łaskawie mi ją powiększyli. :lol:
No i przesyłka od panów z SM dotarła. 200zł i 4pkt albo 300zł.
Ciekawe tylko jak mam rozpoznać kto prowadził z tej czarnej plamy na zdjęciu. Jeszcze łaskawie mi ją powiększyli. :lol:
Jeśli punkty naliczane są od dnia wykroczenia, to zrób tak:
Napisz, że nie wiesz kto prowadził i zapłać 300pln.
Potem, jakieś 10 miesięcy po wykroczeniu napisz do nich, że po długotrwałej analizie faktów, przeprowadzonym prywatnym dochodzeniu okzało się że to jednak ty kierowałeś.
Zweryfikują mandat, dopiszą ci 4 punkty które naliczane są od daty wykroczenia (o ile się nie mylę) - czyli dostaniesz je na kilkanaście dni)) i jeszcze oddadzą Ci stówę.
Komentarz