To teraz myśliwy stał się ofiarą :twisted:
Jak spotkam ich w Łodzi walących foty to łapie za telefon i dzwonie po drogówkę.
Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
UNIDEN USER
Art 66 ust. 4 pkt 4 ustawy Prawo o ruchu drogowym z 20 czerwca 1997r:
"Zabrania się wyposażania pojazdu w urządzenia informujące o działaniu sprzętu kontrolno-pomiarowego używanego przez organy kontroli ruchu drogowego lub działanie to zakłócające albo przewożenia w pojeździe takiego urządzenia w stanie wskazującym na gotowość jego użycia ..."
bishop, ale na wyposażenie pojazdu mechanicznego w światła też określają twardo przepisy. Dwa dni temu czytałem o tym i jak znajdę do wrzucę na forum.
[ Dodano: Wto 08 Sty, 13 20:41 ]
Znalazłem
W Dzienniku Ustaw Nr 32 poz. 262 z 2003 (rozdział 3. &12.1) ustawodawca precyzuje, jakie światła montować można w pojazdach. Wynika z niego jasno, że w samochodach NIEDOPUSZCZALNE jest montowanie lamp błyskowych! W paragrafie 13.1 (pkt. 4) czytamy również, że oświetlenie pojazdu - za wyjątkiem świateł drogowych - nie może powodować oślepiania innych użytkowników drogi.
ahmed799,
Też tak uważam i postanowiłem sobie ze jak tylko spotkam takie auto jak wali foty i oślepia innych dzwonie po Policje może uda nam sie zablokowac ich troche
Panowie, cos jest nie halo z naszym prawem, przepisami, drogami lub samymi kierowcami, skoro inspektor zakłada że taki bezzałogowy statek latający w przeciągu jednego 300km lotu bez problemu zarejestruje ponad 1000 przewinień lub taki pojazd ITD który robi podobną trase również rejestruję podobna ilość wykroczeń to coś jest nie tak :!:
Czy to patologia nas samych kierowców czy coś jest nie tak z naszymi drogami bo jak inaczej można zinterpretować to że 29 pojazdów ITD w przeciągu kilku godzin jest wstanie zarejestrować około 29000 zdarzeń :!: :!: :!:
Kurwa co to ma być....
Dzisiejszy przykład, zakopianka w stronę Myślenic, w Gaju na 50 stoi focus czy mondeo w swoim standardowym miejscu, zawczasu hamuję do 40km/h włączam tempomat i zerkam na AR i moc z jaką informuje o pomiarze, ale nie to mam na mysli, gdy jadę te 40km/h wyprzedza mnie kilka samochodów, nie szybko ale te 60-70 jadą czyli bezpiecznie bez stresu i nikt nie zwalnia do 50 na dwupasmowej szerokiej jezdni :!: :?: Bo po co ma zwalniać do 50 skoro warunki drogowe pozwalają na bezpieczna jazdę nawet z prędkością 80-90.
Wniosek z tego taki, po co we wsi postawić kładkę co by piesi bezkolizyjnie przechodzili przez jezdnię jak można ustawic znak, za znakiem fotoradar, na to są pieniądze....
Napiszę jeszcze raz, nikt na trasie w terenie zabudowanym nie zwalnia do 50km/h, ludzie jadą te 60-70 bo jest to bezpieczna prędkość i czas potrzebny na reakcję, nie mam tutaj na mysli jazde po dużych miastach gdzie pieszy może w każdej chwili wyskoczyć zza samochodu...
[ Dodano: Wto 08 Sty, 13 22:25 ]
Zamieszczone przez misiekwaw
Zamieszczone przez leszekmw
Zamieszczone przez misiekwaw
ja 8)
no i jak w porównaniu do 100 ?
do 110tki jak już
na razie za krótko używam, żeby porównać skuteczność, jest inaczej
Czy twój nowy AR też łapie sporo lewych sygnałów w porównaniu do 110? Pytam bo u mnie jak ustawie na tryb city to w mieście bardzo fajnie zbiera natomiast już w trybie autoskan zbiera sporo śmieci...
ahmed799, jestem za bojkotem tych lamp
poza tym co za głupoty mówią Ci z ITD, od kiedy halogenowa lampa - o takim kloszu (źle zamontowana) może służyć prawnie do robienia "sweet fotek". Myślałem że halogeny mają pomagać we mgle kierowcy zawsze....toż ja głupi... :P
sew1981, W dzień nie pstrykają takie lampy ale w nocy to tak, jak udowodnisz w sądzie że zdjęcie zrobione w nocy przez ITD było doświetlone tymi o to lampami?
http://superauto24.se.pl/auto-porady/smiglowce-i-drony-z-fotoradarami-beda-scigac-kierowcow-nowy-pomysl-inspektoratu-transportu-drogowego_300037.html a jak te śmigłowce beda numery rej łapać? czy w polsce wprowadza 3cia tablice na dachu auta :diabelski_usmiech
kurwa, śmiej się, wszystkie nowe samochody zwróciły się w kilka dni ich pracy (za dwa tygodnie zarobili około 20mln zł) tak więc zakup smigłowców czy innych latających wynalazków to kwestia czasu, myśle że jadąc z lecie na wakacje można będzie spodziewac się już dodatkowego wsparcia w postaci śmigłowców :!:
piramida, no to jak nic wprowadza na dach 3cia tablice :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech Ciekawe kiedy Tuskowatego wyśmieja gdzies na jakims szczycie panstw....
piramida, no to jak nic wprowadza na dach 3cia tablice :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech Ciekawe kiedy Tuskowatego wyśmieja gdzies na jakims szczycie panstw....
Dziś rano na "7" Kraków-Miechów ITD w postaci Mondeo, Focusa kombi i Octavii II kombi grasuje od 7 rano. Jak tu dojechać normalnie do pracy?? no jak ?. Kilka razy już tak miałem, że od Słomnik do Krakowa nie użyłem piątego biegu w swojej OII :evil: Duża ilość kierowców (mogę śmiało napisać że ok 70%) rano jedzie 60km/h na 70km/h, 70km/h na 90km/h, napiszcie, co się dzieje??? Normalnie jechać już się nie da. Jak tak dalej pójdzie to szybciej pociągiem dojadę. :evil:
Z niego to się śmieją na każdym jednym :lol:
Taa kuźwa, z niego sie smieją ale to my bulimy mandaty (poseł oczywiscie nie musi) a po tej kadencji cała banda kolesi z Panem Płemiełem na czele jest kurwa ustawiona
nic ich historia nie nauczyła, Polak duzo zniesie ale jak mu ktos palec w dupe wsadza to tego nie zdzierży, daje spoleczenstwu 2-3 lata: albo stad wiekszosc spierdoli za granice, jak nie fizycznie to fiskalnie, albo bedziemy mieli obrazki jak Grecji/Francji czy Hiszpanii
Dziś rano na "7" Kraków-Miechów ITD w postaci Mondeo, Focusa kombi i Octavii II kombi grasuje od 7 rano. Jak tu dojechać normalnie do pracy?? no jak ?. Kilka razy już tak miałem, że od Słomnik do Krakowa nie użyłem piątego biegu w swojej OII :evil: Duża ilość kierowców (mogę śmiało napisać że ok 70%) rano jedzie 60km/h na 70km/h, 70km/h na 90km/h, napiszcie, co się dzieje??? Normalnie jechać już się nie da. Jak tak dalej pójdzie to szybciej pociągiem dojadę. :evil:
Nie ma co narzekać - średnia spadnie Ci do 4,5 :P :diabelski_usmiech
Dziś koło 14 jadę w stronę Słomnik - dzięki za info i sprawdzę jaki będzie stan trasy.
Ale OII też na stanie ITD? Po cywilnemu?
Czy twój nowy AR też łapie sporo lewych sygnałów w porównaniu do 110? Pytam bo u mnie jak ustawie na tryb city to w mieście bardzo fajnie zbiera natomiast już w trybie autoskan zbiera sporo śmieci...
no właśnie , czy ten 350 ma takie coś ze można sobie wyeliminować lewe sygnały gdy jeździ się codziennie tą samą trasą ? czytałem instrukcje w necie ale nie za bardzo jestem rozgarnięty jeżeli chodzi o ar...
a może ogólnie sie robię mało rozgarnięty.. :?
:szeroki_usmiech
nic latającego dla ITD nie będzie, chociaż to marne pocieszenie:
"W związku nieprawdziwymi informacjami zamieszczonymi w dzisiejszym artykule opublikowanym w Dzienniku Gazecie Prawnej pod tytułem: „Chcą łapać piratów z powietrza”, którego autorem jest redaktor Robert Zieliński, Główny Inspektorat Transportu Drogowego oświadcza, że:
1. GITD nie planuje zakupić i wykorzystywać do nadzoru nad ruchem drogowym żadnych statków powietrznych.
2. Na etapie projektowania centralnego systemu automatycznego nadzoru nad ruchem drogowym analizowano możliwość zastosowania wszelkich urządzeń stosowanych w tego rodzaju systemach w innych krajach, które są używane do wykrywania naruszeń przepisów ruchu drogowego polegających na niestosowaniu się do ograniczeń prędkości.
3. W wyniku przeprowadzonej analizy uwarunkowań technicznych, prawnych i ekonomicznych, rozważana koncepcja zakupu statków powietrznych została odrzucona już na etapie wstępnym."
na razie za krótko używam, żeby porównać skuteczność, jest inaczej
zbiera śmieci, nie testowałem jeszcze opcji o której pisze Leszek, czyli oznaczenia że w tym miejscu ma się nie odzywać, zrobię to pewnie w weekend.
Fajne jest to, że można mu kazać się nie odzywać np. do 50km/h i wtedy jak sie przypadkiem zdarzy że jedzie się do 50 (np. w ciasnym ruchu miejskim) to w aucie panuje błoga cisza 8)
Komentarz