Numery rejestracyjne - Inspekcja Drogowa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mikolaj93
    Rider
    • 2009
    • 385
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez abstinent
    To teraz myśliwy stał się ofiarą :twisted:
    Jak spotkam ich w Łodzi walących foty to łapie za telefon i dzwonie po drogówkę.
    Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
    !!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
    Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!

UNIDEN USER

Komentarz

• Prezes52
      RS
      • 2012
      • 6427
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez mikolaj93
      Jak spotkam ich w Łodzi walących foty to łapie za telefon i dzwonie po drogówkę.
      też jestem za tym mysle że większośc z nas powinno zrobić to samo być może przyniosło by to jakis skutek

Mariusz
      Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• ahmed799
        RS
        • 2009
        • 6871
        • Ford

Zamieszczone przez bishop
        Art 66 ust. 4 pkt 4 ustawy Prawo o ruchu drogowym z 20 czerwca 1997r:
        "Zabrania się wyposażania pojazdu w urządzenia informujące o działaniu sprzętu kontrolno-pomiarowego używanego przez organy kontroli ruchu drogowego lub działanie to zakłócające albo przewożenia w pojeździe takiego urządzenia w stanie wskazującym na gotowość jego użycia ..."
        bishop, ale na wyposażenie pojazdu mechanicznego w światła też określają twardo przepisy. Dwa dni temu czytałem o tym i jak znajdę do wrzucę na forum.

[ Dodano: Wto 08 Sty, 13 20:41 ]
        Znalazłem
        W Dzienniku Ustaw Nr 32 poz. 262 z 2003 (rozdział 3. &12.1) ustawodawca precyzuje, jakie światła montować można w pojazdach. Wynika z niego jasno, że w samochodach NIEDOPUSZCZALNE jest montowanie lamp błyskowych! W paragrafie 13.1 (pkt. 4) czytamy również, że oświetlenie pojazdu - za wyjątkiem świateł drogowych - nie może powodować oślepiania innych użytkowników drogi.

филип
        Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• Prezes52
          RS
          • 2012
          • 6427
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

ahmed799,
          to przyłanczasz się do bojkotu ITD myśle ze trzeba spróbowac wzywać Policje do każdego takiego auta Policja musi zainterweniować

Mariusz
          Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• ahmed799
            RS
            • 2009
            • 6871
            • Ford

Zamieszczone przez Prezes52
            ahmed799,
            to przyłanczasz się do bojkotu ITD myśle ze trzeba spróbowac wzywać Policje do każdego takiego auta Policja musi zainterweniować
            Zdecydowanie TAK. Porządek musi być :szeroki_usmiech

филип
            Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• Prezes52
              RS
              • 2012
              • 6427
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

ahmed799,
              Też tak uważam i postanowiłem sobie ze jak tylko spotkam takie auto jak wali foty i oślepia innych dzwonie po Policje może uda nam sie zablokowac ich troche

Mariusz
              Spoty Tarnowskie

Komentarz

• piramida
                RS
                • 2009
                • 12222
                • Superb III (3V3)

Panowie, cos jest nie halo z naszym prawem, przepisami, drogami lub samymi kierowcami, skoro inspektor zakłada że taki bezzałogowy statek latający w przeciągu jednego 300km lotu bez problemu zarejestruje ponad 1000 przewinień lub taki pojazd ITD który robi podobną trase również rejestruję podobna ilość wykroczeń to coś jest nie tak :!:
                Czy to patologia nas samych kierowców czy coś jest nie tak z naszymi drogami bo jak inaczej można zinterpretować to że 29 pojazdów ITD w przeciągu kilku godzin jest wstanie zarejestrować około 29000 zdarzeń :!: :!: :!:

Kurwa co to ma być....

Dzisiejszy przykład, zakopianka w stronę Myślenic, w Gaju na 50 stoi focus czy mondeo w swoim standardowym miejscu, zawczasu hamuję do 40km/h włączam tempomat i zerkam na AR i moc z jaką informuje o pomiarze, ale nie to mam na mysli, gdy jadę te 40km/h wyprzedza mnie kilka samochodów, nie szybko ale te 60-70 jadą czyli bezpiecznie bez stresu i nikt nie zwalnia do 50 na dwupasmowej szerokiej jezdni :!: :?: Bo po co ma zwalniać do 50 skoro warunki drogowe pozwalają na bezpieczna jazdę nawet z prędkością 80-90.
                Wniosek z tego taki, po co we wsi postawić kładkę co by piesi bezkolizyjnie przechodzili przez jezdnię jak można ustawic znak, za znakiem fotoradar, na to są pieniądze....

Napiszę jeszcze raz, nikt na trasie w terenie zabudowanym nie zwalnia do 50km/h, ludzie jadą te 60-70 bo jest to bezpieczna prędkość i czas potrzebny na reakcję, nie mam tutaj na mysli jazde po dużych miastach gdzie pieszy może w każdej chwili wyskoczyć zza samochodu...

[ Dodano: Wto 08 Sty, 13 22:25 ]
                Zamieszczone przez misiekwaw
                Zamieszczone przez leszekmw
                ja 8)
                no i jak w porównaniu do 100 ?
                do 110tki jak już

na razie za krótko używam, żeby porównać skuteczność, jest inaczej
                Czy twój nowy AR też łapie sporo lewych sygnałów w porównaniu do 110? Pytam bo u mnie jak ustawie na tryb city to w mieście bardzo fajnie zbiera natomiast już w trybie autoskan zbiera sporo śmieci...
                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• sew1981
                  RS
                  S_OCP MemberModeratoRS
                  • 2009
                  • 10918
                  • Fiat

ahmed799, jestem za bojkotem tych lamp
                  poza tym co za głupoty mówią Ci z ITD, od kiedy halogenowa lampa - o takim kloszu (źle zamontowana) może służyć prawnie do robienia "sweet fotek". Myślałem że halogeny mają pomagać we mgle kierowcy zawsze....toż ja głupi... :P

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

sew1981, W dzień nie pstrykają takie lampy ale w nocy to tak, jak udowodnisz w sądzie że zdjęcie zrobione w nocy przez ITD było doświetlone tymi o to lampami?

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• piotrek_os
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 8162
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

http://superauto24.se.pl/auto-porady...go_300037.html a jak te śmigłowce beda numery rej łapać? czy w polsce wprowadza 3cia tablice na dachu auta :diabelski_usmiech
                      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez piotrek_os
                        http://superauto24.se.pl/auto-porady/smiglowce-i-drony-z-fotoradarami-beda-scigac-kierowcow-nowy-pomysl-inspektoratu-transportu-drogowego_300037.html a jak te śmigłowce beda numery rej łapać? czy w polsce wprowadza 3cia tablice na dachu auta :diabelski_usmiech
                        kurwa, śmiej się, wszystkie nowe samochody zwróciły się w kilka dni ich pracy (za dwa tygodnie zarobili około 20mln zł) tak więc zakup smigłowców czy innych latających wynalazków to kwestia czasu, myśle że jadąc z lecie na wakacje można będzie spodziewac się już dodatkowego wsparcia w postaci śmigłowców :!:

Komentarz

• piotrek_os
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8162
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

piramida, no to jak nic wprowadza na dach 3cia tablice :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech Ciekawe kiedy Tuskowatego wyśmieja gdzies na jakims szczycie panstw....

Komentarz

• kabanos
                            RS
                            • 2011
                            • 4544
                            • Octavia I combi (1U5)
                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

piramida, no to jak nic wprowadza na dach 3cia tablice :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech Ciekawe kiedy Tuskowatego wyśmieja gdzies na jakims szczycie panstw....
                            Z niego to się śmieją na każdym jednym :lol:

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• AdamB
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 8033
                              • Octavia IV (NX3)
                              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Dziś rano na "7" Kraków-Miechów ITD w postaci Mondeo, Focusa kombi i Octavii II kombi grasuje od 7 rano. Jak tu dojechać normalnie do pracy?? no jak ?. Kilka razy już tak miałem, że od Słomnik do Krakowa nie użyłem piątego biegu w swojej OII :evil: Duża ilość kierowców (mogę śmiało napisać że ok 70%) rano jedzie 60km/h na 70km/h, 70km/h na 90km/h, napiszcie, co się dzieje??? Normalnie jechać już się nie da. Jak tak dalej pójdzie to szybciej pociągiem dojadę. :evil:
                              Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• yogi_at_pozen
                                Rider
                                • 2011
                                • 418

Zamieszczone przez kabanos
                                Z niego to się śmieją na każdym jednym :lol:
                                Taa kuźwa, z niego sie smieją ale to my bulimy mandaty (poseł oczywiscie nie musi) a po tej kadencji cała banda kolesi z Panem Płemiełem na czele jest kurwa ustawiona

nic ich historia nie nauczyła, Polak duzo zniesie ale jak mu ktos palec w dupe wsadza to tego nie zdzierży, daje spoleczenstwu 2-3 lata: albo stad wiekszosc spierdoli za granice, jak nie fizycznie to fiskalnie, albo bedziemy mieli obrazki jak Grecji/Francji czy Hiszpanii

Komentarz

• bzyq_74
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 3467
                                  • Volkswagen
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                  • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez AdamB
                                  Dziś rano na "7" Kraków-Miechów ITD w postaci Mondeo, Focusa kombi i Octavii II kombi grasuje od 7 rano. Jak tu dojechać normalnie do pracy?? no jak ?. Kilka razy już tak miałem, że od Słomnik do Krakowa nie użyłem piątego biegu w swojej OII :evil: Duża ilość kierowców (mogę śmiało napisać że ok 70%) rano jedzie 60km/h na 70km/h, 70km/h na 90km/h, napiszcie, co się dzieje??? Normalnie jechać już się nie da. Jak tak dalej pójdzie to szybciej pociągiem dojadę. :evil:
                                  Nie ma co narzekać - średnia spadnie Ci do 4,5 :P :diabelski_usmiech
                                  MARCIN
                                  Mój szkodnik

Komentarz

• AdamB
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 8033
                                    • Octavia IV (NX3)
                                    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

bzyq_74, tylko że do pracy zamiast jechać godzinę, jadę 1,5 godziny + wymiana lub czyszczenie turbiny :twisted:

Komentarz

• genio
                                      Ambiente
                                      • 2008
                                      • 198
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • CDAB 1.8 TSI 152 KM

Zamieszczone przez AdamB
                                      Dziś koło 14 jadę w stronę Słomnik - dzięki za info i sprawdzę jaki będzie stan trasy.
                                      Ale OII też na stanie ITD? Po cywilnemu?

Komentarz

• AdamB
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 8033
                                        • Octavia IV (NX3)
                                        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Tak zielona kombi przedliftowa. Jakbyś przypadkiem dalej jechał to w Antolce ITD stawia ostatnio Mondeo do robienia fotek.

Komentarz

• leszekmw
                                          RS
                                          • 2005
                                          • 5356

Zamieszczone przez piramida
                                          Czy twój nowy AR też łapie sporo lewych sygnałów w porównaniu do 110? Pytam bo u mnie jak ustawie na tryb city to w mieście bardzo fajnie zbiera natomiast już w trybie autoskan zbiera sporo śmieci...
                                          no właśnie , czy ten 350 ma takie coś ze można sobie wyeliminować lewe sygnały gdy jeździ się codziennie tą samą trasą ? czytałem instrukcje w necie ale nie za bardzo jestem rozgarnięty jeżeli chodzi o ar...
                                          a może ogólnie sie robię mało rozgarnięty.. :?
                                          :szeroki_usmiech
                                          O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                          GVI 1.4TSI
                                          LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                          tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• genio
                                            Ambiente
                                            • 2008
                                            • 198
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • CDAB 1.8 TSI 152 KM

Zamieszczone przez AdamB
                                            Tak zielona kombi przedliftowa. Jakbyś przypadkiem dalej jechał to w Antolce ITD stawia ostatnio Mondeo do robienia fotek.
                                            Ach, teraz sobie przypominam jak widziałem ich swego czasu na Dobrego Pasterza jak kogoś shaltowali - myślałem, że to policaj.

Komentarz

• piotrek_os
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 8162
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

http://moto.onet.pl/1674178,1,straz-...ul.html?node=2 moze straż miejska bedzie w koncu robiła to co powinna robic

Komentarz

• leszekmw
                                                RS
                                                • 2005
                                                • 5356

przed chwilą pani w radiu powiedziała że nieczynne słupy/fr mogą stać do lipca 2014 r.
                                                O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                                GVI 1.4TSI
                                                LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                                tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• kiki
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 359

nic latającego dla ITD nie będzie, chociaż to marne pocieszenie:

"W związku nieprawdziwymi informacjami zamieszczonymi w dzisiejszym artykule opublikowanym w Dzienniku Gazecie Prawnej pod tytułem: „Chcą łapać piratów z powietrza”, którego autorem jest redaktor Robert Zieliński, Główny Inspektorat Transportu Drogowego oświadcza, że:
                                                  1. GITD nie planuje zakupić i wykorzystywać do nadzoru nad ruchem drogowym żadnych statków powietrznych.
                                                  2. Na etapie projektowania centralnego systemu automatycznego nadzoru nad ruchem drogowym analizowano możliwość zastosowania wszelkich urządzeń stosowanych w tego rodzaju systemach w innych krajach, które są używane do wykrywania naruszeń przepisów ruchu drogowego polegających na niestosowaniu się do ograniczeń prędkości.
                                                  3. W wyniku przeprowadzonej analizy uwarunkowań technicznych, prawnych i ekonomicznych, rozważana koncepcja zakupu statków powietrznych została odrzucona już na etapie wstępnym."

Komentarz

• misiekwaw
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 7715
                                                    • Ford

Zamieszczone przez piramida
                                                    [ Dodano: Wto 08 Sty, 13 22:25 ]
                                                    Zamieszczone przez leszekmw
                                                    ja 8)
                                                    no i jak w porównaniu do 100 ?
                                                    do 110tki jak już

na razie za krótko używam, żeby porównać skuteczność, jest inaczej
                                                    zbiera śmieci, nie testowałem jeszcze opcji o której pisze Leszek, czyli oznaczenia że w tym miejscu ma się nie odzywać, zrobię to pewnie w weekend.

Fajne jest to, że można mu kazać się nie odzywać np. do 50km/h i wtedy jak sie przypadkiem zdarzy że jedzie się do 50 (np. w ciasnym ruchu miejskim) to w aucie panuje błoga cisza 8)
                                                    Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                                    http://www.disi-tune.pl
                                                    Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                                    Był WRX
                                                    Była Octa

Komentarz

Pracuję...