Może i będzie po problemie, ale na drugi dzień w Fakcie, Uwadze, Panoramie, Faktach, Wiadomościach będą newsy w stylu:
"Zemsta ITD na władzach sosnowca" 'My wam pokażemy, że lepszy jeden na maszcie niż 5 w drodze" "Warszawioki osaczyli Goroli" itp
kazik4x4, myślę że ITD to zwisa dynda i powiewa co o nich mówia
samo ich zachowanie w ostatnim czasie o tym świadczy
NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Mnóstwo nieprawidłowości przy przetargu na nowe fotoradary. Mandaty do kosza? | Wywiad
"Fotoradary mają tzw. wadę prawną, co może wzbudzać podejrzenie, że ŻADNE wykonane przez nie pomiary prędkości nie są dowodem wykroczeń. Może to pociągnąć za sobą lawinę roszczeń o odszkodowania względem Skarbu Państwa" - o niezliczonych nieprawidłowościach podczas ogłaszania przetargu na fotoradary, urzędniczej niewiedzy i nielegalności używanego przez GITD sprzętu rozmawiamy z Jarosławem Teteryczem, biegłym z zakresu pomiaru prędkości
'Fotoradary mają tzw. wadę prawną, co może wzbudzać podejrzenie, że ŻADNE wykonane przez nie pomiary prędkości nie są dowodem wykroczeń. Może to pociągnąć za sobą lawinę roszczeń o odszkodowania względem Skarbu Państwa' - o niezliczonych nieprawidłowościach podczas ogłaszania przetargu na fotoradary, urzędniczej niewiedzy i nielegalności używanego przez GITD sprzętu rozmawiamy z Jarosławem Teteryczem, biegłym z zakresu pomiaru prędkości
Była: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
W odpowiedzi na nasze publikacje o nielegalności systemu fotoradarowego w Polsce oraz wywiad z biegłym sądowym Jarosławem Teteryczem, Główny Inspektorat Transportu Drogowego wystosował oficjalne oświadczenia. Niewiele z nich wynika, a zamiast konkretów pojawiły się wycieczki osobiste
Dzisiaj miałem małą przygodę z fotoradarem przed Jawornikiem w kierunku Myslenic na Zakopiance, jest to fotoradar żółty ITD, jadę spokojnie bo około 100 i zwalniam bo wczoraj fotoradar był załadowany ale jade i nic nie słyszę co by AR sygnalizował więc profilaktycznie zwolniłem do tych 70, pytam przez radio czy fotoradar załadowany to wszyscy chórem że tak, no nic...
Wracając z Myślenic znowu przejeżdżam koło niego tym razem jest do mnie plecami a AR nic, więc się wkurzyłem i zawróciłem, najazd 110km/h a AR nic a do tego brak błysku a fotoradaru a było już szarawo, więc znowu pytam czy fotoradar załadowany a wszyscy że tak.
Reasumując, fotoradar na 99% był pusty mimo że żółty więc pewnie go przenieśli w inne miejsce bo za mało przynosił dochodu :lol:
Czy fotoradar musi błysnąć jak jest kiepska widoczność czy nie zawsze błyska?
Przecież wyraźnie widać jak fotoradar jest załadowany, bo za tą "lufą z szybką" widać obiektyw aparatu. Ja nauczyłem się to rozpoznawać już na pierwszym fotoradarze.
Dzisiaj miałem małą przygodę z fotoradarem przed Jawornikiem w kierunku Myslenic na Zakopiance, jest to fotoradar żółty ITD, jadę spokojnie bo około 100 i zwalniam bo wczoraj fotoradar był załadowany ale jade i nic nie słyszę co by AR sygnalizował więc profilaktycznie zwolniłem do tych 70, pytam przez radio czy fotoradar załadowany to wszyscy chórem że tak, no nic...
Wracając z Myślenic znowu przejeżdżam koło niego tym razem jest do mnie plecami a AR nic, więc się wkurzyłem i zawróciłem, najazd 110km/h a AR nic a do tego brak błysku a fotoradaru a było już szarawo, więc znowu pytam czy fotoradar załadowany a wszyscy że tak.
Reasumując, fotoradar na 99% był pusty mimo że żółty więc pewnie go przenieśli w inne miejsce bo za mało przynosił dochodu :lol:
Czy fotoradar musi błysnąć jak jest kiepska widoczność czy nie zawsze błyska?
Trudno wyczuć. Dziś gość jadący przede mną dostał lampą po oczach. Widoczność była dobra, było tylko zachmurzone.
Piter tarasik.eu - tarasy i balkony z drewna i kompozytu
KM i Nm dołożył gregor10
Mickul, to dziwne, albo był załadowany tylko nie działał, AR raczej działa poprawnie bo łapie inne fotoradary czy suszarki zresztą zawsze w tym miejscu odpowiednio sygnalizował że sprzęt nabity albo cyknął zdjecie i mi przyjdzie :evil:
Mickul, to dziwne, albo był załadowany tylko nie działał, AR raczej działa poprawnie bo łapie inne fotoradary czy suszarki zresztą zawsze w tym miejscu odpowiednio sygnalizował że sprzęt nabity albo cyknął zdjecie i mi przyjdzie :evil:
Piramida, ja mam wrażenie,że one albo sie czasami wyłączaja albo po prostu czasami łapia notlauf-a :lol:
Ostatnio miałem ten sam przypadek na S1 w rejonie Siewierza>Jada w kierunku Tych wyraźnie była sygnalizacja że budka w kierunku Siewierza jest załadowana a wracając kilka godzin później widziałem że w budce jest załadowany obiektyw ale nie było juz zadnej sygnalizacji
więc cos w tym jest-albo pracuja okresowo albo wyłączają się czasami
NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
phoneman, jednak ludzie którzy sprawują władzę w naszym kraju to sami kretyni :roll: a wystarczy że by powiedział że mu sie śpieszyło i przyjął na klatę to że go nakryli podczas łamania przepisów a nie robił z siebie i ludzi kretynów :!:
Komentarz