panowie, nowy rekord, z całego baku wyszło 9.8 ostra miejska jazda i autostrady z prędkościami do 250 :P czy ktoś pobije moje spalanie? 8)
Spalanie naszych aut - diesel
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
-
-
Jakiś czas temu chciałem sprawdzić do ilu jestem w stanie zejść w SI na trasie. Jechałem w miejscowościach 60-70 km/h, na trasie 80-100 km/h. Delikatne przyśpieszanie, hamowanie biegami, itp. Z takiej "mordęgi" średnia wyszła 4,7 litra, na chwile pojawiło się 4,6. Oczywiście tak nie da się jeździć cały czas,to był eksperyment. :wink:
Jadąc trochę powyżej 100 pokazuje już 5,1 litra, a później to już tylko rośnie spalanie i to dość szybki przyrost.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZe srednia.... pewnie kolo 60km/h.
[ Dodano: Czw 19 Kwi, 12 08:05 ]
Zamieszczone przez MaicroftA u mnie z miasta srednia jeszcze nie przekroczyla 26km/hsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaMaicroft napisał/a:
A u mnie z miasta srednia jeszcze nie przekroczyla 26km/h
jeżdżąc kilka lat wcześniej (jeszcze Złotą) na innej trasie miałem regularnie średnią 23km/h i weźcie tu porównujcie spalania
No i dlatego moje CAXA pali teraz 8l :twisted: Dlatego jak ktos pisze ze mu po miescie pali x to pytam o srednia predkosc :lol:
Komentarz
-
-
czytam to co piszecie i nie wieżę w to co mam u siebie. Jak zatankowałem do pełna że aż się wylewało pokazywało 620 km że zrobię na tej ropie. A tak to średnia jaka mi wychodzi to około 8,5l (jazda po warszawie) w trasie najmniej co mi pokazało to 5,9l Czym może być spowodowane tak duże spalanie? jeżdżę normalnie, czasem depnę, koła 16 cali alu i to chyba tyle
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez g4cekczytam to co piszecie i nie wieżę w to co mam u siebie. Jak zatankowałem do pełna że aż się wylewało pokazywało 620 km że zrobię na tej ropie. A tak to średnia jaka mi wychodzi to około 8,5l (jazda po warszawie) w trasie najmniej co mi pokazało to 5,9l Czym może być spowodowane tak duże spalanie? jeżdżę normalnie, czasem depnę, koła 16 cali alu i to chyba tylesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
szkoda, a tu piszą że i po 6 l im palą i mniej. mi najmniej 8,5 spaliło w warszaiw a zdarza się że i 9 pokazuje komputer. Ale może to i normalne.
[ Dodano: Czw 19 Kwi, 12 12:48 ]
a jeszcze mam pytanko, kolega ma 110km nie wiem jakie jest tam oznaczenie silnika i mówił mi że jak założył czipa z allegro (taki prosty za 150 czy 200zł) to spadło mu spalanie o litr a auto śmiga znacznie lepiej, prawda?
Komentarz
-
-
Śmiech śmiechem, ale jak czytam, niektóre wpisy to jawią mi się one szczytem hipokryzji.
Także staram się mieć dystans do podawanych tu i gdzie indziej danych, ale czasami naprawdę jest trudno się opanować.
A przy 100 km/h na 5 mam chwilowe z kompa 4,6-4,8l
Obecnie mam średnią ok. 6 l.; dojazdy do miasta (i tu trochę płynnej jazdy) oraz samo miasto. Zanim wyjadę poza ścisłe miasto praktycznie nie schodzę poniżej 6,5-6,7l. Później spalanie spada.
Komp. zaniża o 0,3 l.
pzdr
Komentarz
-
Komentarz