Zamieszczone przez soszek81
Spalanie naszych aut - diesel
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez piernikWczorajsza jazda w sznurku aut ze średnią 65 kmh i z 60 km wyszło 4.1 z kompa :shock:
Komentarz
-
-
ja Wam powiem ciekawostke, ostatnimi czasy w miescie skoda spalala mi ok 7.5 litrajak bywalo po 0 czy male minusy na dworze, krotkie odcinki, ciezki bylo zbic ja do 6 z hakiem.... postanowilem sprawdzic cisnienie w oponach mialem po 1.9 bar prawie wszedzie, wpompowalem 2.3 bar, i znowu na kompie mam zawsze 6 z hakiem BAA nawet 5z hakiem po miescie jak jezdze do 2000 obr :P
mozliwe ze sobie wmawiam, albo to zasluga dodatnich temperatur
srednia z ostatnich 800km na kompie to 5.9 w tym 240km trasy bez szalenstw, reszta miasto krotkie odcinki skoda nie dogrzana nawet
ktora 130 konna benzyna tak spala w mieście ? i beda mi wmawiać z kazdej strony na WP.PL ze diesel sie nie oplaca :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
zwykla benzyna nie ma plusow, nie ma momentu nie ma dobrego spalania, podzespoly sa duzo slabsze niz w dieslu, jedynie TURBO BENZYNA ale to przy obecnych cenach paliwa nie dla mnie, spalanie na poziomie 12 do 15l benzyny przy takim 1.8T 180konnym to przegiecie ( wiem bo ujezdzalem pol roku audi 1,8T ) :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
dragster, wsiadam, jadę silnik się nagrzeje to but w podłogę
ostatnio na końcu wyjazdu (300km) pogoniłem przez chwile na ekspresówce na 3-im biegu pod czerwonym tak przez 1-2km
średnie wyszło z tej trasy 5,4 chyba
ale większość to po wioskach
sama ekspresówka i jak sam jadę to 5l spokojnie do tych 90-110 można mieć
a według mnie najważniejsza to odpowiednia obsługa pedału przyśpieszenia
:diabelski_usmiech
a nie 1600 i but w podłogę :lol:
Komentarz
-
Komentarz