Zamieszczone przez soszek81
Spalanie naszych aut - diesel
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
ASV przy 140 KM też osiąga taki wynik. Średnia z 4000 km z kompa to 5,7l/100 km.
-
Komentarz
-
-
natash, u mnie komp delikatnie zawyża o 0,1-0,2l/100, więc relatywnie było mniej po tej trasie.
Komentarz
-
U mnie oszukuje o tyle samo in +.Zamieszczone przez blind_walkernatash, u mnie komp delikatnie zawyża o 0,1-0,2l/100, więc relatywnie było mniej po tej trasie.
Komentarz
-
-
A u mnie bez zmian w dojazdach do pracy do Krakowa. Odcinki po 68km i spalanie ok 5.0 do 5.3 licząc km i zatankowane paliwo. Komputer pokazuje podobnie +/- 0.1l/100km.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Maicroft,nie chcę być hipokrytą więc sprawdziłem dziś odczyt na kompie i 100% miasto spalanie troszkę wzrosło do 9,1 :evil:Zamieszczone przez MaicroftNo to od tankowania masz 8,7 w takim razie na 2-ce.
No mi palil wiecej, wiec nie masz sie co martwic raczej
Komentarz
-
o nareszcie jakieś normalne spalanieZamieszczone przez BADYLnie chcę być hipokrytą więc sprawdziłem dziś odczyt na kompie i 100% miasto spalanie troszkę wzrosło do 9,1 :evil:
O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
Ja wczoraj na odcinku 230km przy jeździe na tempomacie 90km/h (realne 85), kilkukrotnym depnięciu do 140 na autostradzieZamieszczone przez piernikWczorajsza jazda w sznurku aut ze średnią 65 kmh i z 60 km wyszło 4.1 z kompa :shock:
, średniej podróżnej z kompa 72km/h komp pokazał 4,4l/100. Ale on kłamie
Komentarz
-
Podróż do Wiednia i z powrotem. Średnia z kompa 5,5. Do spokojnie z powrotem już nie :diabelski_usmiech
Komentarz
-
ja Wam powiem ciekawostke, ostatnimi czasy w miescie skoda spalala mi ok 7.5 litrajak bywalo po 0 czy male minusy na dworze, krotkie odcinki, ciezki bylo zbic ja do 6 z hakiem.... postanowilem sprawdzic cisnienie w oponach mialem po 1.9 bar prawie wszedzie, wpompowalem 2.3 bar, i znowu na kompie mam zawsze 6 z hakiem BAA nawet 5z hakiem po miescie jak jezdze do 2000 obr :P
mozliwe ze sobie wmawiam, albo to zasluga dodatnich temperatur
srednia z ostatnich 800km na kompie to 5.9 w tym 240km trasy bez szalenstw, reszta miasto krotkie odcinki skoda nie dogrzana nawet
ktora 130 konna benzyna tak spala w mieście ? i beda mi wmawiać z kazdej strony na WP.PL ze diesel sie nie oplaca :diabelski_usmiech
Komentarz
-
lu1985kas, ale powiedzą, że są inne + benzynki
Ja się zakochałem w dieslu. Jak jeżdżę normalnie to pali mi w okolicach 5,5. Jak chcę poszalec, to spala mi 7,5 do 8, a nie 2x więcej jak w benzynce :diabelski_usmiech
Komentarz
-
zwykla benzyna nie ma plusow, nie ma momentu nie ma dobrego spalania, podzespoly sa duzo slabsze niz w dieslu, jedynie TURBO BENZYNA ale to przy obecnych cenach paliwa nie dla mnie, spalanie na poziomie 12 do 15l benzyny przy takim 1.8T 180konnym to przegiecie ( wiem bo ujezdzalem pol roku audi 1,8T ) :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Wczoraj. Ulubione 226km trasy.
Lajtowy PSJ - 85 na tempomacie, raz dmuchnięcie turbo do 140. Ruszanie dość dynamiczne.
Za komputerem
Vśr- 70km/h
Spalanie - 3,9/100
Średnie z tankowania - 4,5.
Jutro tankowanie więc będzie weryfikacja wskazań.
Jak nie kochać TDI na VP? :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Trasa około 297km. Przed nią zatankowane na full, po niej dotankowane do odbicia za 75zł.
75zł/5.45 (cena ON)/2,97 = 4.63 l/100km
Prędkość tam gdzie można 90km/h, ekspresówka 140km/h.
Myślę, że jak na BXE to niezły wynik, ale można ponoć niżej :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Mi w mieście teraz jeżdżąc spokojnie, początek jazda płynna, potem korki, czyli szybciej się nagrzał, to łyknął idealnie 6,5l. Po ilu km powinna mi się rakieta nagrzać, jak stoi pod chmurką? Przy -3C i +5C?
Komentarz
-
Po zatankowaniu wyszło 5,2. Komp oszukał w tym przypadku o 0,3.Podróż do Wiednia i z powrotem. Średnia z kompa 5,5. Do spokojnie z powrotem już nie :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz
-
Spalanie u mnie trzyma normę 5 do 5.1 l/100km w odcinkach po 70km, 20% miasto, 80% trasa "7" Miechów-Kraków.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Pls powiedźcie wszyscy którym 1,9 TDI ze zmienną geometrią turbiny pali mniej niż 6 l, jak zapobiegacie zatarciu kierownic w turbo?
Komentarz
-
Jak się jeździ trasy <50km to jeździ się normalnie, jest wysoka temperatura, bo motor rozgrzany i sadza się nie osadza. Po mieście nieraz trzeba przeciągnąć do czerwoności
Komentarz
-
dragster, wsiadam, jadę silnik się nagrzeje to but w podłogę
ostatnio na końcu wyjazdu (300km) pogoniłem przez chwile na ekspresówce na 3-im biegu pod czerwonym tak przez 1-2km
średnie wyszło z tej trasy 5,4 chyba
ale większość to po wioskach
sama ekspresówka i jak sam jadę to 5l spokojnie do tych 90-110 można mieć
a według mnie najważniejsza to odpowiednia obsługa pedału przyśpieszenia
:diabelski_usmiech
a nie 1600 i but w podłogę :lol:
Komentarz

Komentarz