ok , rozumiem . nie poradzę nic że inaczej czuję .
Spalanie naszych aut - diesel
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez kabanosZamieszczone przez lu1985kaszimne krótkie odcinki po 3km , samo miasto i moja skodzina zaczeła pić ok 7 - 7.5l... :evil:
Wasze też tak zima mają ?
trasa to 4.5-5l
miasto jak jest juz ciepla i jezdze dluzej ok 5.8 do 6.5l wedle wskazań komputera
AHF 110 po sofcie 1998
coraz bardziej zaczynam myslec o czerwonej ropie :twisted:
Trasa 5-6 -zależnie od nogi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu1985kassoszek81, i nie przekraczasz 6.5 litra w miejskich korkach i obecnych temperaturach na krotkich odcinkach, jakos nie daje w to wiary, chyba ze posiadasz ewenement :wink:
Jak mi się zdarza 3-4km, to znaczy że czegoś szukam po sklepach + dojazd do miasta i wychodzi ok 30-40km z wyjazdu w 2-3godziny.
Wiem że to nie "jazda miejska".
Jakbym miał jeździć tak krótko 2x dziennie - to bym pchnął TDI bo aż żal tak się kulać, i kupił jakąś Yariskę 1.0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroft1.9 VP na krotkich trasach 8-9l.
BKD na krotkich trasach 10-11l
1.8 TSI na trasie 4km z zatrzymaniem na 5min (dziecko do przedszkola) spala średnio 10,5-11,5 wg kompa. (teraz w Grudniu)
średnia a 14tys km z dystrybutora to 8,03l/100km. (często po mieście ale krótko więc powiedzmy 50/50 trasa miasto)Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Maicroft, czyli, że co? spalanie mówisz za niskie bo nie kumam :?: :shock:Jakbym 2-ke kasowal raz na ruski rok, to tez mialbym tyle, ale ja kasuje co tankowanie
Komentarz
-
-
AHF po sofcie na 130km trasa spokojnie do 90 miejscami 120, komplet pasazerów, plynna spokojna jazda ale i miejscami podkrecenie do 3000 dla funu - bez oszczedzania ale i bez piłowania, spalanie z 248KM na trasie 4.3L, dziekuje dobranoc jednak 1.9 TDI wygrywa!
srednie z ostatnich 700km z czego 250km trasy reszta miasto, mam aktualnie 5.8 :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
No to może ja też tutaj coś kliknę :diabelski_usmiech
RS CR 2.0 katalogowo 170 KM,na hamowni wypluł 192 KM
obecnie po programie 217 KM i 460 Nm
średnie spalanie 6.9l/100 km
połowa poza warszawą połowa po mieścieNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu1985kasAHF po sofcie na 130km trasa spokojnie do 90 miejscami 120, komplet pasazerów, plynna spokojna jazda ale i miejscami podkrecenie do 3000 dla funu - bez oszczedzania ale i bez piłowania, spalanie z 248KM na trasie 4.3L, dziekuje dobranoc jednak 1.9 TDI wygrywa!
srednie z ostatnich 700km z czego 250km trasy reszta miasto, mam aktualnie 5.8 :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz