w moim "smoczku" średnie spalanie praktycznie 95% miasto wynosi wg. kompa 7.3l.
Spalanie naszych aut - diesel
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez bzyq_74Wczoraj miałem wyjazd do Wrocławia - 360km (tam i z powrotem)-
Autostradą 120-160 i po Wrocku trochę w korkach.
2 osoby, opony zimówki.
Spalanie wyszło 6,3 l.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftpiotrek_os, To po cholere sprzedajesz ta padline - kupisz kuchenke, gaz podskoczy do 3,5zl i bedziesz narzekal ze drogo i tankowanie co 300km, bo ropa stanie na 6
Komentarz
-
-
Przed chwilą był klient na przekładkę.
O2 fl , 2.0 cr , 4x4 - średnie na 2 - 5,4l . i mówi że wcale powoli nie jeździ... :? auto firmowe , przebieg w trasie ...
ale między wierszami dodał coś takiego że tyle mu wychodzi spalanie też z kalkulatora a limit ma 7l i te 1.5 litra zawsze mu zostaje.., tak więc w tą szybką jazdę to tak nie do końca wierzę.. :twisted:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwPrzed chwilą był klient na przekładkę.
O2 fl , 2.0 cr , 4x4 - średnie na 2 - 5,4l . i mówi że wcale powoli nie jeździ... :? auto firmowe , przebieg w trasie ...
ale między wierszami dodał coś takiego że tyle mu wychodzi spalanie też z kalkulatora a limit ma 7l i te 1.5 litra zawsze mu zostaje.., tak więc w tą szybką jazdę to tak nie do końca wierzę.. :twisted:Mowa dana nam jest po to, żeby wyrażać myśli
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftleszekmw, No i pewnie komp przeklamuje 0,6l, wiec z tras to juz tak blizej mu bedzie do 6,1 i bedzie to realne.
Trzeba bylo sprawdzic srednia, bo szybko to by musiala byc z powiedzmy 10kkm na pozomie 80-90km/hO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74xtremesystems, Oravice położona na wysokości 800m npm, a Mszana na 400.
Z górki jechałeś to się nie liczy. :P :diabelski_usmiech
przesledzilem. ogolnie masz racje
ale tam jest czesto z gorki i czesto pod gorke wiec spalanie tez rosnie na podjazdach
zobacz ze czesto sa zawirowania +-50m
Komentarz
-
-
w czwartek , z racji zepsutego dystrybutora nalałem zwykłej ropy zamiast vipałerowej , chyba pierwszy raz od 100tyś km , a miałem pusty zbiornik , no i jest różnica - i w odejściu /jakby wolniejsza reakcja na wciśnięcie gazu / , i wydaje mi się ze jakby głośniej pracuje silnik..O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
zimne krótkie odcinki po 3km , samo miasto i moja skodzina zaczeła pić ok 7 - 7.5l... :evil:
Wasze też tak zima mają ?
trasa to 4.5-5l
miasto jak jest juz ciepla i jezdze dluzej ok 5.8 do 6.5l wedle wskazań komputera
AHF 110 po sofcie 1998
coraz bardziej zaczynam myslec o czerwonej ropie :twisted:
Komentarz
-
-
Trasa Bielsko Biała - Brno (robiona systematycznie raz na tydzień)
O1 1.9 TDI AGR - średnio 4.4 L/100km średnia minimalna 3.8 L/100km (+40 min. w trasie więcej)
O2 1.9 BXE średnio 5.5 L/100km średnia minimalna 5.1 L/100km
Wskazania wg. komputera, mniej więcej potwierdzone z wyliczeń ze stacji podczas tankowania na Oszołomie.
Osobiście liczyłem, że nowy motor będzie palił na trasie w okolicach 4.5. Różnica w wieku samochodów to 13 lat :wink:Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu1985kaszimne krótkie odcinki po 3km , samo miasto i moja skodzina zaczeła pić ok 7 - 7.5l... :evil:
Wasze też tak zima mają ?
trasa to 4.5-5l
miasto jak jest juz ciepla i jezdze dluzej ok 5.8 do 6.5l wedle wskazań komputera
AHF 110 po sofcie 1998
coraz bardziej zaczynam myslec o czerwonej ropie :twisted:
Komentarz
-
Komentarz