leszekmw, Tak srebrna z xenonami kombi. LU xx07M. Wiesz co jak się cieplej zrobiło to mi komp pokazał na dystansie 20km fifty fifty miasto/trasa 6,8l. Dziś rano jechałem do GUSu potem do US na Zana i mi wyszło 7,6l. Czekam wciąż na wymiane oleju w DSG. Może się coś zmieni. Ale jak jest cieplej to i spalanie zeszło o litrę. Nie wiem co może być rypnięte bo jak na 1.9 silnik to ma naprawdę buta i niczym nie dymi, nawet bąka nie puści. (odpukać)
Spalanie naszych aut - diesel
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
100% Warszawa = 8,0591087078127913481260488532538L
[ Dodano: Sob 27 Mar, 10 20:30 ]
Zamieszczone przez giovanni1982witam moja octavka 1.9 TDI pali 5 (+- 0.2)saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
No załamka. Dziś średnia z 20km - 60% miasto i 40% poza - spalanie wg. kompa 9,8l/100km. Wskazówka od paliwa leci po skali jak szalona. Samochodu nie cisnąłem. Już sam nie wiem co i jak. Mam odczucie że to dużo za dużo. W tych samych warunkach 1.8T 4x4 robi 11,5l/100km benzyny a dużo lepsze odejście ma. U brejdaka w ALH z przelotem 360kkm spalanie 5,2l/100 średnio od tankowania do tankowania. A w dupe mu daje tylko wióry lecą :/*1B1B*1.8T*4x4
*1B1B*1.9T*DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kmiciochciałem zobrazować różnicę... u mnie z tankowań teraz wychodzi 8,4l/100km, po mieście jeżdząc nie schodzi poniżej 9,5l. Nie mam czasu zająć się samochodem i to jest problem u mnie.
U mnie tez zima sie octa nie popisala, bo na krotkich dystansach, nie dogrzaniu, posilzgach kol, ogrzewaniu lusterek, szyby itd spalila ~8,4l/100km na dystansie 1000km.
Ale to w takich warunkach norma, zrobilo sie cieplej to juz widac ze mniej pali.
Wszelkie dane o spalaniu mojej octy sa w podpisie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QuestNo to ja coś dodam...
Właśnie wróciłem ze snowboardu we włoskich dolomitach...
Na niemieckiej autostradzie but... w dolomitach podjazdy i zjazdy...
Spalanie... niecałe 14l/100km 8)saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
:lol: No nie wiem normalnie jak można wykręcić OII 1.9TDI BXE spalanie powyżej 6,5l/100km. Powiedzcie jak to robicie :szeroki_usmiech[/quote]
ja jeżdżę OI 1,9tdi służbowo - średnio 5 tys km/miesiąc - zupełnie nie oszczędzając na paliwie.
W ciągu 26 miesięcy użytkowania średnie spalanie wyszło 7,5 l/100km - pomimo, że trasa stanowi ok. 60% czasu jazdy.
Natomiast po przeczytaniu kilkanaście dni temu tego wątku postanowiłem jeździć prze jakiś czas (a może już na stałe) oszczędnie - co nie oznacza powoli.
Za ostatnie dwa tankowania średnia spalania wyszła 5,1l/100km - byłem w szoku, kiedy okazało się, że na jednym baku jestem w stanie przejechać 980km i jeszcze pewnie te 20 do tysiąca też bym przejechał.....była: OI 1,9 TDI 170 tys km w dwa lata z hakiem
potem: OII FL 1,9 TDI 17 tys km od 23.04 do 29.07
teraz: Passat B5 1,9 TDI - mimo wszystko wolę Octavki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez schmidtkeNo nie wiem normalnie jak można wykręcić OII 1.9TDI BXE spalanie powyżej 6,5l/100km. Powiedzcie jak to robicie :szeroki_usmiech
wystarczy auto postawić na godzinę na chodzie - to się nazywa korek
Zamieszczone przez schmidtkeW ciągu 26 miesięcy użytkowania średnie spalanie wyszło 7,5 l/100km - pomimo, że trasa stanowi ok. 60% czasu jazdy.
generalnie coś się u Ciebie nie zgadza, nie wykręcasz powyżej 6,5 a średnia 7,5
Zamieszczone przez schmidtkeNatomiast po przeczytaniu kilkanaście dni temu tego wątku postanowiłem jeździć prze jakiś czas (a może już na stałe) oszczędnie - co nie oznacza powoli.
Za ostatnie dwa tankowania średnia spalania wyszła 5,1l/100km - byłem w szoku, kiedy okazało się, że na jednym baku jestem w stanie przejechać 980km i jeszcze pewnie te 20 do tysiąca też bym przejechał.....saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
piernik, kolega tez mial problem z wiarą(ma avensisa d4d) i wsiadl przejechal sie i powiedizal.. o kor.. faktycznie ...ale to tak jak mowie po programie przed oscylowalo miedzy 4,6/5,0... a co do trasy kazdy wtajemniczony moze ocenic jak sie jedzie z tarnowskich do katowic przez bytom i chorzów... :? :cry: :evil:
Komentarz
-
Komentarz