Zamieszczone przez AdamB
Spalanie naszych aut - diesel
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez AdamBwg czego
Zamieszczone przez AdamBi gdzie :szeroki_usmiechZamieszczone przez grutoautostrada
100% Warszawa + zwężony przejazd w okolicach dworca Gdańskiego = 8,3O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Silnik: 1,9 TDI BXE
Trasa: codzienna do pracy - Piekary Śląskie-Bielsko B. 74km
Predkosc ~110-120-130 km/h; w miescie nieco wolniej
Spalanie wg kompa.: 5,5-5,8 l/100km; w zimie przy sliskiej nawierzchni i predkosci rzedu 80-100 km/h spalanie schodzi do 4,8-5,2 l/100km
Nie wyglada to zle porownujac do wynikow zamieszczonych przez innych Kolegow
Pzdr.
Komentarz
-
-
Wróciłem wczoraj z wycieczki w góry słowackie, średnia tam - 4,8 z powrotem 4,6 co daje średnią na niezłym poziomie. Oczywiście średnia prędkośc nie jest powalająca, ale po krętych drogach nie pogonisz - średnio wyszło 69 km/h. Cztery osoby na pokładzie i pełny bagażnik statywów, obiektywów i aparatów :PMarek
Komentarz
-
-
albo co Polacy mogą z tego zrobić
Kołobrzeg-Warszawa 1os. klima, wg komputera 5,6 l/100Zapraszam na masaż, więcej info na stronie www.masazwwarszawie.wordpress.com
Komentarz
-
-
Dzisiaj wróciłem z dłuższej trasy, Bielsko-Bydgoszcz-Szczytno(a dokładnie 2km od miejsca "Majówki"która ma za chwilę się odbyć :szeroki_usmiech )-Bielsko
Do Bydgoszczy śr 5,8l z tym że do Częstochowy spokojnie, później 130-140, Łódź w korkach, a za łodzią ostro(wiadomo tiry i trzeba się było sprężać 150-160 ciągłe wyprzedzanie)
Z Bydgoszczy ile się dało w palnik,średnia 74km/h i 6,1l
Do Bielska 5.2l(raczej 100-110 czasami 160)
Zdziwiłem się że przy takiej ostrej jeździe wyszło 6,1
Komentarz
-
-
Ja ostatnio odnotowuję spadek spalania - może się już dotarła?
Octavia Scout FL, 2.0 tdi
miasto [ostatnio, niezależne kilka dni]: około 7,6 L/100km
trasa: między 5 a 6 L/100km w zależności od pośpiechu
zimą w mieście i przy pierwszych kilometrach było około 9,5 L/100kmAudi A6 allroad, 300KM, 570Nm
ttp://www.modpro.pl/ - Engine Tuning
http://www.termowizja.bielsko.pl/
Komentarz
-
Komentarz