Octaman, jaki silnik?
Spalanie naszych aut - diesel
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Miesiąc temu zrobiłem trase Łódź - Augsburg - Łódź (1800km). Dwie osoby na pokładzie, dobra pogoda, średnia prędkość z kompa wyszła równo 100km/h. Spalanie wyszło 5,4. Tydzień później Wrocław - Bratysława - Łódź (1000km), powrót fatalny - 500 km z ulewnym deszczu non stop. Średnia prędkość 80km/h , spalanie również 5,4.
Komentarz
-
-
Wynik z dzisiejszego dnia:
- trasa: Kraków - Zakopane, czas dojazdu ~1 h 40 min, 5 osób dorosłych na pokładzie + 40 kg psa w bagażniku (żywy ) - 6,6 l / 100 km
- trasa: Zakopane - Kraków, czas dojazdu j.w, obciążenie j.w. - 5,4 l / 100 km
Dotychczasowy rekord: 4,5 l / 100 km, trasa: Kraków - Biłgoraj (Stalowa Wola, Tarnobrzeg, Nisko), czas przejazdu ~4 h 30 min, termin: 31 grudnia 2010 r., warunki arktyczne
Komentarz
-
-
Ostania moja EKO - jazda :twisted: 451 km w 3godziny 40 min. z domu do Jędrzychowic nocą i spalanie 6,3l/100km, 80% jazdy na tempomacie 150km/h. Jędrzychowice = Bludenz (Austria) przez DE i spalanie ciut mniejsze ale jazda 60% na tempomacie 140km/h i 5.76l/100km.
Powrót Bludenz - Jędrzychowice spalanie również 5.76/100km. Jędrzychowice - Dom spalanie również 6.3l/100km/h=Jazda 80% na tempomacie 150km/h.
W Aucie tylko ja i jakieś 30kg bagażu.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
A propo EKO jazdy to i ja się pochwalę.
Tydzień temu w niedzielę trasa Lublin -> Warszawa - średnie spalanie 4,1l/100km :-D
Ale przyjemność z jazdy bliska 0 ;/
Średnie z każdego baku mam na poziomie 6,2-6,5l/100km przy 50/50 miasto/trasa.- Octavia 2 1.9 TDI BXE skradziona
- Fabia I 2.0 AZL :-)
Komentarz
-
-
Ja też po dwóch trasach. Bydgoszcz - Gdańsk - Bydgoszcz. Klima wyłączona, 2 osoby na pokładzie, jakbym jechał na tempomacie cały czas 140km to byłoby pewnie ok. 7l, ale trochę odpuściłem i było 6,1l.
Bydgoszcz - Ostrów Wielkopolski - Bydgoszcz, 5 osób na pokładzie, wyprzedzałem co się dało, średnia prędkość ok. 50-60km/h spalanie 5,4l, w jedną stronę klima ON, powrót w nocy OFF.
AdamB - zaciekawił, mnie twój wpis dlaczego tobie przy tempomacie masz o litr mniej...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashAdamB - zaciekawił, mnie twój wpis dlaczego tobie przy tempomacie masz o litr mniej...Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
natash, te spalania są w zasadzie w 97% przebiegu z autostrad. Klima na A4 była wyłączona, w DE chodziła.
Droga powrotna, tankowanie w Jędrzychowicach na Orlenie i wjazd na autostradę, tempomat na około 150km/h i spalanie od 9l spada do 6.2l/100km w Katowicach na zjeździe na S1. Od zjazdu na S1, przez Olkusz do domu spalanie spadło z 6.2 na 5.8l/100km.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
spalanie Octavii 2 -trasa
Witam !
W końcu ktoś napisał, że jego skoda pali 7 l.
Ja jechałem 2 tyg. temu trase Reutlingen-Opole(skoda 2.0 tdi 140km 6 biegowa) .
Średnia predkośc 112 kn/h , spalnie zaś 6,5 litra oleju. Dodam ,ze jechało 5 osób i bagaznik był tez załadowany.
pozdrawiam Rysiek z Opola
Komentarz
-
Komentarz