Spalanie naszych aut - diesel
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez pacocasesrasa Gelsenkirchen-Poznań.
Wysoka średnia prędkość, napisz tylko jeszcze jaka była prędkość przelotowa z grubsza.
W Fabii 1.4 TSI przy takiej jeździe mam ok. 7,5-8l.
Czyli jak nic 2l różnicy, na pocieszenie jest tylko większa prędkość maksymalna :wink:
Komentarz
-
-
ryjeks, żeby osiągnąć taki wynik musiałem jechać ok. 140-150km/h bez przerwy. Jednak z Niemiec do Polski jedzie się przeważnie z wiatrem a do tego zatankowałem lepszego diesla bo cena trochę znormalniała. Przy 160km/h silnik ucichł jakbym jechał 6-cio cylindrowym benzynowcem. Do tego olej Fuchs GT1 5w40 XTL super wytłumił silnik. kpozdrawiam Pakoś - teraz 147KM/328Nm
Komentarz
-
-
Knut Wilthil i Hanrik Borchegrevink - oto dwóch Norwegów, którzy na jednym baku paliwa przejechalali po europejskich drogach ponad 2,5 tys. km. Czym?
Poczytajcie i uczcie sie jak zabic auto, 3,8 to nie wyczyn. Wyczyn to ponizej 2,5l :twisted: Mi raz sie udalo, wiazac auto na linie z wlaczonym jedynie silnikiem :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicrofthttp://moto.pl/MotoPL/1,88389,11982236,Rekord_pobity___2_8_l_100_km.html
Poczytajcie i uczcie sie jak zabic auto, 3,8 to nie wyczyn. Wyczyn to ponizej 2,5l :twisted: Mi raz sie udalo, wiazac auto na linie z wlaczonym jedynie silnikiem :lol:
Komentarz
-
-
ryjeks, przy dystrybutorze po powrocie nie sprawdzałem bo nie tankowałem do pełna. Wiadomo że komputer zawsze przekłamuje ale nie chodziło mi o jakiś rekord a o sprawdzenie jak się jedzie na naprawdę dobrym paliwie. Niemcom nie przychodzą nawet do głowy takie pomysły jak kombinacje z paliwem bo ich rząd i urzędnicy nie chronią złodziei na stacjach paliw jak to ma miejsce u nas. Wiadomo że karanie jakąkolwiek kwotą to kupa śmiechu ale wystarczy ogłosić w internecie która stacja kombinowała z paliwem i już może zmienić branże np. na krawiecką :szeroki_usmiech
Niechęć do takich działań może spowodować podejrzenie o współudziałpozdrawiam Pakoś - teraz 147KM/328Nm
Komentarz
-
-
Nie :diabelski_usmiech
Jest ok.
Zamieszczone przez MaicroftAle w Superbie to nie ma BMNa tylko CBB albo cos takiego
Address 01: Engine (J623-CFGB) Labels: None
Part No SW: 03L 906 018 CH HW: 03L 906 018 BR
Component: R4 2,0L EDC H24 7825
Komentarz
-
-
Kraków - Rzeszów - Tomaszów Lubelski - 330km, 3 osoby, pełny bagażnik. Jazda nocą, kilma off, na obwodnicy 120, pozostałe 90-100 na tempomacie. 4h15min.
Tomaszów Lubelski - Lublin - Radom - Piotrków Trybunalski - Łask - 390km, 1 osoba, puste auto, jazda popołudnie/wieczór, klima ON (37 max na zewnątrz), 5h10 min, tempomat ile się dało na 90 licznikowe, jak wyprzedzanie to dynamicznie.
Tankowanie w Łasku - średnie z dystrybutora - 4,76l/100km
Wczoraj powrót tą samą trasą (Łask-Tomaszów Lub- Kraków) - klima non stop ON, od Tomaszowa w 3 osoby i pełny bagażnik, jazda dniem, dynamicznie - spalanie 5,5l/100
Komentarz
-
-
Lublin - Mińsk Maz. - Ostrów Maz. - Łomża - Ełk i ta sama trasa powrotna tego samego dnia - 720km. Tirów na trasie "fchuj"
Średnia prędkość 78kmh, 2 osoby na pokładzie, na 2pasmówkach prędkość ok 160kmh, reszta 70-120, klima ok 70% trasy, spalanie 4,7 z dystrybutora tak samo
Więc kolego dato pomimo starań nie mogę przekroczyć 5 litrów na trasie :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Komentarz