Zamieszczone przez piotrek_os
Spalanie naszych aut - diesel
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
-
-
Toś Ty kabanos szatan jest :P
Ja jechałem w czwartek tą trasą i za Legnicą to czasami nie dało się jechac szybciej jak 80km/h, a szczytem jest S3 w formie jednego pasa, gdzie można się wlec jak żółw za TIRem i go nie wyprzedzić jak z naprzeciwka jedzie ciąg aut i nikt na pobocze nie zjedzie :evil:
Wracałem już na Poznań i potem piątką na Wrocław, jechało się dużo szybciej.
Spalanie średnie według kompa wyszło 5,4 co daje 6 według tankowania.
Srednia szybkośc to 98km/h.Marek
Komentarz
-
-
tychy - pyrzowice, zakład o flaszkę że dam radę zejść poniżej 4L . prędkość non stop 80-90Km/h, praktycznie całkowity brak hamowania, wykorzystywane wszystkie zjazdy, a pod wzniesienia tiry zmierzone na zbiorniku 3.7L / 100km ale była to jedna z bardziej wymagających tras psychicznie i fizycznie z jaką miałem do czynienia średnio na trasach oscyluje od 4.3-5 a w mieście baaaaardzo różnie. poranki to schodzę do 5 bądź i poniżej lecz w lato przy korkach około 7
i czego tu chcieć więcej 8)
Komentarz
-
-
poprawa osiągów, ale rezerwy jeszcze są-na razie awaria
ponownie weryfikowałem spalanie, spalanie zdecydowanie lepsze
KRaków-Lublin-Zamość-Lublin-Kraków na tej trasie prawie 2000km spalanie śr 5.3-5.4 (srednia prędkość z kompa 75km/h)
po Krakowie udało się zejść na 8.2-8.3. Wydaje mi się że wyniki do poprawy....
na razie okazało się, że poszła uszczelka pod głowicą........
Komentarz
-
-
Octavia 1.9 TDI 130KM
Trasa Częstochowa - Wolbrom - spalanie na kompie 4,3l/100km. Średnia prędkość z jaką pokonywałem trasę to 90-100km/h. Niestety, ale była to niedziela i trafiło się parę niedzielnych zawalidróg przez co taki o to wynik. Kiedyś postaram się pokonać ją w sposób najbardziej oszczędny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74piramida, AR dobrze piszczy , często żółte puszki są puste.
Czasem to więcej szarych nabitych po trasie.
Ze średnią 122 to ładnie trza grzać, a tylko połowa trasy to 2 pasy. :diabelski_usmiech
Żółte też zdarzają się puste jak piszesz...superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zakopane - Kraków z czego w sumie ok 45min w MEGA korkach, poza tym tempomat nastawiony na 90 - 120 km, średnie wyszło mi 4,3l. To mój rekord jak na razie. Całkiem, całkiemPowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Trasa Toruń - Tirrenia (I) - Toruń przez Berlin, Monachium, Innsbruck, Florencje. Z komputera średnia prędkość 87 km/h; średnie spalanie 5.0, dystans 3448
Dane z tankowania 4.95 l/100km
Większość trasy to autostrady i ekspresówki jedynie do Gniezna i z powrotem zatłoczona DK 15, oraz niewielki fragment pomiędzy Monachium a Innsbruckiem ok 70 km w jednym kierunku po górkach lokalnie.
Poza tym jazda do Włoch w piątek i sobotę (masakra na autostradach Włoskich - 300 km w 6 godzin)
W drodze powrotnej za to odcinek Monachium - Ingolstadt oraz okolice Norymbergi w korkach (ok 200 km w 3 godziny)
Co ciekawe polskie autostrady chyba maja większe opory toczenia (na Niemieckich autostradach górki nie górki spalanie na kompie oscylowało w okolicach 4.8 przy średniej 104 km/h, a po wjeździe do Polski na A2 średnia wzrosła do 5.1 mimo iż nie zmieniłem stylu jazdy a nawet z lekka zwolniłem)
Komentarz
-
-
cool_torun, na zachodzi jest lepsze paliwo i stąd mogą być różnice w spalaniu, w dodatku na zachodzie głównie się jedzie a nie stoi jak u nas :lol:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
Komentarz
-
-
Większość Austrii, całe Niemcy i A2 w Polsce przejechałem bez tankowania na jednym paliwie, więc różnica w paliwie odpada. Co do korków - też trochę postałem, a raczej powlekłem się w ślimaczym tempie, a co do nawierzchni - już kiedyś o tym wspominałem w Niemczech widziałem jak układają masę - i z ciężarówki asfalt szedł nie na rozściełacz tylko najpierw przez jakieś urządzenie a potem na rozściełacz. Poza tym jechałem też w Niemczech nowo wylanymi odcinkami więc nie były dotarte :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Trasa wakacyjna (3 osoby + bagaż + lodówka + klima):
Ostrołęka - Gąski koło Mielna przez Elbląg: spalanie z dystrybutora 5,3, śr. prędkość 73km/h.
Gąski - Ostrołęka przez Chojnice, Toruń, spalanie z dystrybutora 4,8, śr prędkość 60km/h.OII Combi 1.9 TDI BXE 2008 Ambiente ***234 kkm***
Opel Corsa 1.2 A12XER 150 Edition 2012 ***38kkm***
Komentarz
-
-
ach te rekordy....:P u mnie trasa Śrem-Pobierowo (przez Grodzisk, buk, ,Duszniki wlkp) średnia po dotarciu na miejsce 5.7 do autostrady było 5.5 powrót do domu 6.2 ale już korki i tłum na drodze:P
dziś przejechalem się z bratem do Zielonej Góry i trasa 300km spalanie 5.8...niżej zejśc nie potrafię :P
pozdr.
Komentarz
-
-
Ostatnio strzeliłem znów standardowa trasę Krk - Biłgoraj - Krk. Jak latałem Octą (dwie osoby + śladowy bagaż) to średnie spalanie wychodziło przy standardowym ruchu pomiędzy 5,6 a 6,2 (rekord 4,5).
Tym razem leciałem Toytoyem (2.0 D-4D) i spalenie wyszło akurat 6,1/100 czyli w zasadzie bez szału, ale w normie.
Komentarz
-
-
Gość
z "rekordow" to wracajac z Babiej Gory z Przeleczy Krowiarki do Chrzanowa, nie wiem ile ok. 100 km spalanie 4.2 l, ale to troche takie oszukancze bo od przeleczy praktycznie do Makowa jest z gorki (tam bylo 2.7 l) potem jak sie dalo wyprzedzanie i raczej zdrowa jazda z klima, postoj w Suchej.
Po miescie mam 6.3 - 6.4, klima i jazda taka zeby grucha nie zardzewiala
Komentarz
-
Jako iż moje spalane było zazwyczaj w tych górnych granica , to ostatnie 1000km postanowiłem pójść na rekord, oczywiście z trasy :szeroki_usmiech no i wyszło 5,2 l/100km przy średniej prędkości w okolicach 90km/h
tak samo poszedłem na rekord przy jeździe po mieście 5,6l/100km no ale to w długi weekend :diabelski_usmiech
dziś wszystko wróciło do normy a dodatkowo deszcz i sieroty na drodze co zaowocowało 8,1 l/100km :twisted:O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
Komentarz