Zamieszczone przez Maicroft
Spalanie naszych aut - diesel
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
-
-
Zamieszczone przez lorua nie pomyliłeś się na 30-tym miejscu po przecinku ? jakoś za małoops:
8,2556425610317825886688162137274
:szeroki_usmiech
[ Dodano: Czw 01 Lip, 10 22:53 ]
nie wiem tylko dlaczego razem ze mną musiał tankować CLS AMG i X6M...
miazga :lol:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
trasa 123km,
klima 100% trasy,
3 osoby na pokładzie,
temp na zewnątrz 28 stopni,
średnia prędkość 53km/h,
spalanie 6,6 l/100,
sporo było szarpania za takimi co to uważają że jadą oszczędnie i zarazem dynamicznie,
ponieważ mam zamontowaną tą zabawkę : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29509 od neck99 więc sobie kontrolowałem temp oliwy, wahała się w zakresie 96c - 105c
96 to jak spokojnie jechałem na 5-tym biegu z obrotami w granicach 2500-3000
105 spokojnie uzyskiwało się po 2 wyprzedzaniach jeden po drugim
dużą rolę w schładzaniu oliwy ma klima a w zasadzie wiatraczek na chłodnicy które przy włączonej klimie kręci się non stop, po wyłączeniu klimy i kilku wyprzedzaniach ukazała mi se temp oliwy na poziomie 116c.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loru96 to jak spokojnie jechałem na 5-tym biegu z obrotami w granicach 2500-3000
Zamieszczone przez lorudużą rolę w schładzaniu oliwy ma klimasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaloru napisał/a:
dużą rolę w schładzaniu oliwy ma klima
:idea:
włączasz klimę i wiatraczek zaczyna się kręcić wymuszając dodatkowo przepływ powietrza przez chłodnicę a co za tym idzie szybciej chłodzi G12 które to szybciej odbiera nadwyżkę temperatury z oliwy, różnica temperatur oliwy przy wyprzedzaniu z gazem w podłodze wynosiła około 10 stopni C między klima ON a klima OFF
włączona klima przy wyprzedzaniu 105 stopni C temperatura oliwy
wyłączona klima przy wyprzedzaniu 116 stopni C temperatura oliwyO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez szkodaloru napisał/a:
dużą rolę w schładzaniu oliwy ma klima
:idea:
włączasz klimę i wiatraczek zaczyna się kręcić wymuszając dodatkowo przepływ powietrza przez chłodnicę a co za tym idzie szybciej chłodzi G12 które to szybciej odbiera nadwyżkę temperatury z oliwy, różnica temperatur oliwy przy wyprzedzaniu z gazem w podłodze wynosiła około 10 stopni C między klima ON a klima OFF
włączona klima przy wyprzedzaniu 105 stopni C temperatura oliwy
wyłączona klima przy wyprzedzaniu 116 stopni C temperatura oliwy
nic, po prostu zwracam uwagę, bo to jest cenna informacja dla kogoś kto tego nie wiesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
A4 (b8) 2.0TDI CR.
5,2l trasa Augustów-Lipno, v śr- 68km/h
Trasa Lipno-Aug- 5,4l, v śr- 79km/h
Jazda do była wielką zagadką i sprzeczkami z nawigacją Garmina, która za wszelką cenę chciała mnie ciągnąć zapomnianymi przez boga i ludzi drogami. Droga powrotna z fabryczną nawigacją- bez bzdurnych dróg ntej klasy.Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
Seat Leon FR 1.8TSI 2013
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez markipOstatnio trasa Bytom-Świnoujście (ok 700km) spalanie 7,2 srednia prędkosc 122km.
tak z mojego skromnego doświadczenia jazdy po polsce to przelotowa musiała dochodzić do 200 chyba.. :? ..albo i więcej...
chyba ze tam jest jakaś autostrada...O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwhmmm...z jakimi prędkościami trzeba jechać żeby na tak długim odcinku wyszła średnia prędkość 122km/h .. :?:
chyba, że polecisz w nocy, albo świtem to wtedy z niskimisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez markipOstatnio trasa Bytom-Świnoujście (ok 700km) spalanie 7,2 srednia prędkosc 122km.
tak z mojego skromnego doświadczenia jazdy po polsce to przelotowa musiała dochodzić do 200 chyba.. :? ..albo i więcej...
chyba ze tam jest jakaś autostrada...Marek
Komentarz
-
Komentarz