Zamieszczone przez szkoda
Spalanie naszych aut - diesel
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez jamajuRybnik - Bibione - średnia 100km/h spalanie 5,3l
Bibione - Rybnik - średnia 102km/h spalanie 5,5l
Zamieszczone przez MaicroftDo sredniej 122 od drzwi do drzwi, to miejscami trzeba leciec ponad 170,O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pstrykaczZamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez markipOstatnio trasa Bytom-Świnoujście (ok 700km) spalanie 7,2 srednia prędkosc 122km.
tak z mojego skromnego doświadczenia jazdy po polsce to przelotowa musiała dochodzić do 200 chyba.. :? ..albo i więcej...
chyba ze tam jest jakaś autostrada...
Gdyby nie wyprzedzające sie tiry to by była lepsza średnia.
Tylko z powodu dojazdu wybrałem Świnoujście na urlop (a musiałem jechać nad polskie morze ).Marek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez jamajuRybnik - Bibione - średnia 100km/h spalanie 5,3l
Bibione - Rybnik - średnia 102km/h spalanie 5,5l
Komentarz
-
-
Spalanie 1.9 Tdi DSG vs manual
Jestem na etapie wyboru wersji Octavii. Już właściwie zdecydowałem się na 1.9 TDI DSG, zastanawiają mnie jednak dane katalogowe o spalaniu, szczególnie w mieście. W silniku 1,6 TDI skrzynia DSG powoduje symboliczne zmniejszenie spalania w mieście, natomiast w silniku 1.9 TDI spalanie wzrasta z 6,3l do 7,7 i jest o 1l większe niż 2,0 TDI DSG. Wygląda mi to na błąd w druku ale w dwóch salonach nie potrafili mi odpowiedzieć skąd to się wzięło. Raz nawet usłyszałem że silnik 1.9 jest przestarzały i potrzebuje wyższych obrotów :lol:
Orientuje się ktoś o co tu chodzi??
Komentarz
-
-
moja ostatnio sprawdzona 1.9 TDI 110 kucykow i jak jechałem w jedna strone 4 ludzi troche bagazy w kombiku i jazda od Czeladzi k/Katowic do Łodzi (predkosc ok 140)przez Czestochowe a potem na Kutno Gostynin do Duninowa (tu juz wolniej ok 80-100) no i w isatach wiadomo jechałem z rana wiec nie było korkow ale kilka swiateł zaliczyłem i wyszło mi ok 6,6l/100 klima non stop
wracajac jechałem sam bez bagazy predkosci podobne i klima non stop i wyszło
ok 5,8l/100
niewiem co to za rodzaj silnika O1 2002 1,9 TDISzukajacy Octavi I (juz nie, juz posiadajacy )
Po roku 2002
1.9TDI do 110KM
Komentarz
-
-
masz napisane np. w bagazniku obok kola zapasowego, czy to AFN, ASV, albo z przodu pod maska, tylko nie pamietam dokladnie w ktorym miejscu, a jak masz ksiazke serwisowa to na pierwszej stronieJest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
dzisiaj Skoczów-Bielsko(sama ekspresówka) jechałem sam, climatronic off, radio off, tempomat off, but w podłodze off i wyszło 3,6l :P 16km, śr 82km/h 12min natomiast
pod dom 4,1 24km śr 60km/h i 24min 8)
Gdyby nie te nasze górki no to może do 3,4 udało by się zejść
Następnym razem zrobię test z butem w podłodze
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osDziś bedąc w W-wie tankowałem na Statoilu na ul. Puławskiej - i cos mi sie zdaje, ze dystrybutor cos oszukuje, bo zaraz po zapaleniu rezerwy weszło do pierwszego odbicia ponad 53 litry.....komp w aucie zaniża spalanie max 0,2 a tu wyszło prawie 0,5 litra wiecej niż komp pokazywal.....saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez piotrek_osDziś bedąc w W-wie tankowałem na Statoilu na ul. Puławskiej - i cos mi sie zdaje, ze dystrybutor cos oszukuje, bo zaraz po zapaleniu rezerwy weszło do pierwszego odbicia ponad 53 litry.....komp w aucie zaniża spalanie max 0,2 a tu wyszło prawie 0,5 litra wiecej niż komp pokazywal.....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osZamieszczone przez szkodaZamieszczone przez piotrek_osDziś bedąc w W-wie tankowałem na Statoilu na ul. Puławskiej - i cos mi sie zdaje, ze dystrybutor cos oszukuje, bo zaraz po zapaleniu rezerwy weszło do pierwszego odbicia ponad 53 litry.....komp w aucie zaniża spalanie max 0,2 a tu wyszło prawie 0,5 litra wiecej niż komp pokazywal.....
żadne to obliczenia, mogło odbić tak sobie przecież.
mi się już zdarzyło zatankować ponad 56 z tego co pamiętamsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
a moze ktos wie w jaki sposob zatankowac pod korek, bo jak wiadomo w O2 nie ma dzyndzla odpowietrzenia.
Ja mam zbiornik 60 litrow, a jezdzac juz na oparach max co naleje to ok 50 litrow (kilka odbic pistoletu). Efekt jest taki ze paliwo w zasadzie wylewa sie ze zbiornika, wskazowka pokazuje maxa. Po przejechaniu kilkuset metrow wskazowka wyraznie spada i mozna by dolac te brakujace 10 litrow. Sadze ze jakby byl dzyndzel to 70 litrow by nalal, a ja nawet 60 nie moge wlac
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbaba moze ktos wie w jaki sposob zatankowac pod korek, bo jak wiadomo w O2 nie ma dzyndzla odpowietrzenia.
Ja mam zbiornik 60 litrow, a jezdzac juz na oparach max co naleje to ok 50 litrow (kilka odbic pistoletu). Efekt jest taki ze paliwo w zasadzie wylewa sie ze zbiornika, wskazowka pokazuje maxa. Po przejechaniu kilkuset metrow wskazowka wyraznie spada i mozna by dolac te brakujace 10 litrow. Sadze ze jakby byl dzyndzel to 70 litrow by nalal, a ja nawet 60 nie moge wlac
a próbowałeś dolać te brakujące 10L?
może tam jest standardowy zbiornik jednak...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaa próbowałeś dolać te brakujące 10L?
może tam jest standardowy zbiornik jednak...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbabInstrukcja i wszelkie dane mowia ze jest tam 60 l zbiornik.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz