A ja tam na zbiorniczku do 1 tys dolatuje :szeroki_usmiech
Spalanie naszych aut - diesel
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
trasa wawka - Władysławowo (Chłapowo) w ciągu dnia :x , średnia z tego docinka to 6,4 l/100km, średnia prędkość 62km/h (prawie 3 h w korkach/ruchu wahadłowym) czyli standard, ale temp zewnętrzną jaką mi czujnik pokazał to 43,4 stopnia :shock: to że autko przy takiej temp nie chce jechać to wiem ale, że sprzęgło zaczęło odmawiać posłuszeństwa to mnie trochę zaskoczyło, telepało podczas ruszania i w ogóle nie chciał załapać, jak już załapało to było ok.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
moze jak kupil i wybieral opcje ALH/ASV/AFN to jeszcze nie wiedzial jaki ma, a pozniej juz nie zmienil
pstrykacz jak na ta predkosc to dobre spalanie masz skrzynie 6 ?Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
wczoraj wracałem z Jasła do Krakowa, wiadomo jaka droga, stałe tempo około 60-80km/h na odcinku około 100km, spalanie komputerowe min 3.8-3.9, stałe 4.0-4.1, więc da sie poruszać ze stałą prędkoscią w okolicach 80km/h i realnym spalaniem około 4.5
p.s. ale taka jazda niestety bardzo męczy fizycznie....
[ Dodano: Nie 25 Lip, 10 00:20 ]
dodam ze jak dojechałem do krakowa komp wskazał srednie spalanie około 5,5l ale były tez prędkosci około 200 :Psuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Trasa Toruń-Drvenik(Chorwacja)-Toruń, na miejscu w Chorwacji wyjazd do Splitu i Dubrownika. W sumie 3850 km, średnia spalania 4.8, średnia prędkość ok 75 km/h- Przy czym podroż z kraju do miejsca docelowego i z powrotem zamknęła się w średniej prędkości 80 km/h. Co ciekawe do granicy z Polska miałem ok 90 km/h :?
Pierwszy dzień powrotu 1150 km w 13h drugi dzień (sama polska :evil: ) 520 km w 8,5h
Klima przez większość czasu pracowała szczegóły na motostat
Komentarz
-
-
Mój rekordzik
Trasa Katowice-Warszawa. Mierzony odcinek: gierkówka przez Częstochowę do Górskiego. Jazda - kapelusznicza; na CB dostawało mi się od tirów, które chciały jechać 100tką a ja się wlokłem 70 Spalanie: najpierw ucieszyło mnie 3,9 - ale 90km przed Warszawą doszedłem do 3,5!!! Niestety dalej nie kontynuowałem, bo przeliczyłem czas i pozostałe kilometry i wyszło mi że się spóźnię :P :diabelski_usmiech .
Czyli na 200km trasy wynik 3,5l/100km
Włączone pełne światła, klima i CB - jedna osoba (nooo, dobra - półtorej :lol: ) i pusty bagażnik na pokładzie. W załączniku zdjęcia jako dowód.
Komentarz
-
-
3,3 :-)
Jeśli mówimy o komputerze pokładowym, to w zeszłym roku z Krynicy górskiej do Nowego Sącza z rodzinka i pełnym bagażnikiem komputer wskazał 3,3 l/100 km - co ciekawe startowałem z Krynicy więc silnik był zimny. Nie byłem żadną zawalidrogą bo śr. prędkość 63 (ca jak na krętą drogę przyzwoicie)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ziuteckia ja się wlokłem 70 Spalanie: najpierw ucieszyło mnie 3,9 - ale 90km przed Warszawą doszedłem do 3,5!!!saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz