Trasa Tychy- Sromowce Niżne 170km 5osób + cały bagażnik bagażu spalanie 5.1L/100km
Spalanie naszych aut - diesel
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
ostatnio robie troche mocniejsze trasy
polska - niemcy - dystans 1100 km, w 90% autostrady i predkosc powyzej 160, spalanie 7.1Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
Traska: Skierniewice - Mielno (przez A2 ok 100KM, potem już przez lokalne miasta i wsie), odległość to 480KM w jedną stronę i spalanie mi wszyło w jedną 5.1L a w drugą 4.8L. Na A2 cisnąłem 130~150KM/h non-stop.Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hsurimPo zmniejszeniu dawki paliwa (do prawidłowej wartości)
Czytając Wasze spalania to mi chyba pali dużo bo miasto to od 6,8 - do 7,4 a trasa to najmniej 5,8 mi się udało jadąc 330 km katowicką do 150 km/h. Ale jak w jedną stronę mi się spieszyło i ciąłem po 180 itd to spalił 6,6 na tej trasie. O autostradach nie wspominam bo wir w baku :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piernikA mój małżon w sobotę odwoził moje ciało po weselu kuzynki i na trasie ok 100km udało jej się osiągnąć 3,9 (wg kompa) :shock: Nie wiem jak ona to zrobiła :lol: :lol:
Dodam że byłem na tyle wstawiony żeby dojrzeć te cyferki i zapamiętać.*1B1B*1.8T*4x4
*1B1B*1.9T*DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez laurinCzytając Wasze spalania to mi chyba pali dużo bo miasto to od 6,8 - do 7,4 a trasa to najmniej 5,8 mi się udało jadąc 330 km katowicką do 150 km/h. Ale jak w jedną stronę mi się spieszyło i ciąłem po 180 itd to spalił 6,6 na tej trasie. O autostradach nie wspominam bo wir w baku
Może masz coś nie tak z silnikiem, u mnie na autostradzie przy średnio 160 km/h na 150 km pokazywało 5,8/100km, masz 6 biegów?Marek
Komentarz
-
-
Ostatnie wakacyjne 2kkm, po Polsce jezdzone rowniez w dzien, w korkach nad naszym morzem itd 5,8l - czyli kropelkowcy powiedza ze nic specjalnego - a ja sie ciesze bo to mniej niz 9l po miescie :twisted: W tym 1500km z bagazem w 3 osoby, a potem rownie raz 2 innym razem 4 osoby.
Czy ktos przejechalem juz z 10-15kkm BMM i notuje statystyki spalania ??
Komentarz
-
-
jak jezdzisz jak emeryt to co sie dziwic :P moj ostatnio po dniówce w krakowie pokazał 11 :roll:
jednak oponki 225 robią swoje, spalanie wzosło o około 0.5-1 ltra w zaleznosni od cięzaru prawej nogisuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
szkoda, a co to za różnica, przecież jechałem ekspresową, żadnych świateł, korków itp, na 100km będzie to samo, tylko po co tak jechać, nie wiem czy bym wytrzymał te 100km czy więcej :P
a tyle wykręcić w BKD to nie wiem czy jest możliwe, bo musiałem się nieźle napinać żeby zejść, ale być może to efekt tych małych wzniesień jakie są w moich okolicach :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinenta tyle wykręcić w BKD to nie wiem czy jest możliwe
bo miałem 3,6 :lol:
Zamieszczone przez abstinentszkoda, a co to za różnica, przecież jechałem ekspresową, żadnych świateł, korków itp, na 100km będzie to samo, tylko po co tak jechać, nie wiem czy bym wytrzymał te 100km czy więcejsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz