a średnia z ostatnich 2670km to 5.6 (komp)
Spalanie naszych aut - diesel
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez szachuJuż nie wyrabiam. Albo mam popsuty samochód (bardzo wątpliwe) albo ludzie bajki lubią opowiadać Przykład z piątku, 15 minut w korku (więcej stania niż jazdy), średnie spalanie z kompa to 18 l/100 km. Trochę jazdy po mieście (normalka, światła, ze 3 postoje po. ok. 15-20 minut przy sklepach) - średnia po dojeździe do domu to ok. 7.3 l (pokonałem ok. 20 km). I Białystok nie jest wcale zatłoczonym miastem. A tu ludzie piszą, że w Wawie im wychodzi poniżej 6/!! to chyba jeżdżą tylko Toruńska i to po 22
Komentarz
-
-
szachu , przy takim zuzyciu paliwa musisz miec cos nie tak! Czy sprawdzales to w realu (metoda pelnego baku)? Czy opierasz sie tylko na tym co pokazuje komp? Jesli tak duzo potrzebuje silnik do jazdy to musi byc skrajnie zle ustawiony kat wtrysku. Sprawny komp opiera swoje wyniki na czasie otwarcia pompowtryskiwaczy przy jednoczesnie znanej dawce wtrysku. Moga byc tez uszkodzone pompowtryski oraz zle przeprowadzony chiptuning. Sprawdz rowniez termostat, filtr paliwa i czy auto nie ma przyblokowanych hamulcow, jak sie toczy. Mozliwa jest tez taka sytuacje, ze zatkal sie jeden z pompowtryskow (musisz zrobic logi). Czy olej w silniku nie jest zbyt gesty?
Jak ze zbieznoscia kol przednich i tylnych? Byc moze sie przestawila.
radek radziszewski, ja juz nie tankuje od zeszlego roku tego paliwa(V-power diesel) 2 razy tylko zalalem w zeszlym roku. Slyszalem od kilku osob, ze niepewne sa jego wlasciwosci smarujace (pompy wtryskowe i pompowtryskiwacze). Nie mam zdania na ten temat, ale nie chce ryzykowac.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tytus_ocpszkoda, moja wypowiedz odnosila sie doZamieszczone przez szachuśrednie spalanie z kompa to 18 l/100 km
ja po 45 minutach takiej "jazdy" miałem w BKD "średnią" 31L :twisted:
a chłop się stresuję jak widzę
ŚREDNIĄ ZAWSZE PODAWAJ CO NAJMNIEJ Z BAKU :idea:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
mi w krakowie srednio pali około 8.5, czasami 9 ale przy duzych korkach, zastanawiam sie ile by palił 2.0tsi równiez w miescie?superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Łeee, po dorzuceniu DSG to już w ogóle chyba co po niektórzy wyrzekli by się diesla, u mnie średnia z 7,8l/100km nie schodzi. To średnia z 6kkm. A średnia prędkość to 19km/h z tego dystansu. Jest miasto i miasto. Może Lublin wielki nie jest ale jak się stanie to się stoi i nie ma bata(po Wawie pomykam i mam mniejsze spalanie!!- o dziwo o ok. 0,2-0,5l). Na trasie 6l w automacie to już naprawdę jest ok moim zdaniem. Jak z biura na chatę dojeżdzam to mi pokazuje na kompie 7,2(ze dwa razy wyciągnąłem 6,3), natomiast z rana jadąc do biura mam 8,3-8,5l/100. Wieczorny wypad na Lublin to już średnia w granicach 6,5l/100, natomiast przy ostrzejszym bucie w granicach 10.*1B1B*1.8T*4x4
*1B1B*1.9T*DSG
Komentarz
-
-
szkoda, ale ja się nie stresujeZ baku wyliczam spalanie cały czas, ostatnio oscyluje ok. 6.5-6.7 l (większość to miasto) więc mieszczę się w normie.
Tytus_ocp, Co do złego ustawienia kątów wtrysku (czy jak to tam się pisze) to pewnie sobie sprawdzę przy jakiejś okazji, koszt w okolicy to 250 zł, więc też nie tak mało (wymieniałem rozrząd tuż po kupnie, nie wiem czy kąty były ustawiane, wtedy jeszcze o tym nie wiedziałem i nie pytałem się). Tuningu nie robiłem, zbieżności nie sprawdzałem, bo po co jak autko idzie jak po sznurku? Co do przyblokawanych hamulców, to też nie tędy droga, na luzie toczy się aż miło
I tak jak napisał szkoda, te 18 l to miałem po staniu w korku (po przejechaniu kawałka drogi spadło do 9 l), jak by mi takie spalanie wychodziło z dłuższego odcinak to bym się chyba zastrzelił :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szachuszkoda, ale ja się nie stresujeZ baku wyliczam spalanie cały czas, ostatnio oscyluje ok. 6.5-6.7 l (większość to miasto) więc mieszczę się w normie.
Tytus_ocp, Co do złego ustawienia kątów wtrysku (czy jak to tam się pisze) to pewnie sobie sprawdzę przy jakiejś okazji, koszt w okolicy to 250 zł, więc też nie tak mało (wymieniałem rozrząd tuż po kupnie, nie wiem czy kąty były ustawiane, wtedy jeszcze o tym nie wiedziałem i nie pytałem się). Tuningu nie robiłem, zbieżności nie sprawdzałem, bo po co jak autko idzie jak po sznurku? Co do przyblokawanych hamulców, to też nie tędy droga, na luzie toczy się aż miło
I tak jak napisał szkoda, te 18 l to miałem po staniu w korku (po przejechaniu kawałka drogi spadło do 9 l), jak by mi takie spalanie wychodziło z dłuższego odcinak to bym się chyba zastrzelił :szeroki_usmiech
Więc jak sie przesiadłem na szkodnika to tak jak bym za darmo jezdził :szeroki_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
trzeci raz z rzędu nalałem sam paliwo pod koreczek - 6,7 litra teraz wyszło. czyli że z trzech tankowań pod rząd średnia - 6,6 litra . komputer - 6,5 .
ta ostatnia średnia była by może troszkę niższa ale się meridomaniak dorwał i zrobił około 180km , jak przyjechał to narzekał że skoda jakoś nie idzie , czy na pewno program jest... a na kompie średnie skoczyło z 6,4 na 6,6.
on ma teraz golfa IV 115KM który jakos faktycznie szybko jedzie , ale podobno one takie są .jeździł możne ktoś takim :?: dzisiaj będzie u ctv to maja wyjąć komputer i popatrzeć.
ale jak można zrobić te 1250km w O2 :?: w dalszym ciągu nie mogę pojąć...O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Gość
Zamieszczone przez leszekmwgolfa IV 115KM który jakos faktycznie szybko jedzie , ale podobno one takie są .jeździł możne ktoś takim :?:
Komentarz
-
ja ostatnio na trasie: grybów-brzesko-balice-olkusz-pyrzowice i z powrotem osiągnałem 4,6 srednie spalanie. Oczywiście nie z kompa ale z dystrybutora, lane pod koreczek. 4 osoby plus bagaż. Co prawda wyjechałem ok godz. za wcześnie ale wolałem przez tą powódz dojechać niż sie spóźnić. Jazda w nocy bez korków, srednia 79 km/h.
Silnik jest po wirusie na 115 koni i 265 nm.
Komentarz
-
-
przy moim 90konnym silniczku auto po Wrocq pali mi kolo 7-8 litrow. podaczas trybu mieszanego trasa-wroclaw spalanie ostatnio wyniosilo6,4.a rekordowo na trasie 80km z walbrzycha do bielan przy jezdzie ok80km/h spalilam3,3:P ale tylko raz mi sie udalo tak spalica srednio na tej trasie pali okolo 4,3
takze nie narzekam
auto jest z 2000roq
Komentarz
-
Komentarz