Z rodzinnego Chrzanowa do Łancuta, najpierw A4 do Szarowa dalej normalnie 4, wyjazd niedziela 7 rano. 4 osoby plus bagaze. Autostrada na tempomacie 120 kmh dalej normalna jazda raczej plynna w porywach do 130. sr. spalanie na odcinku 230 km to 4,8 l.
Spalanie naszych aut - diesel
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Gość
-
Niedawno jechałem sam moim Seatem Exeo 2.0 TDI CR 143 KM + program Seata w okolice Borów Tucholskich i na dystansie 250 km wyszło średnie spalanie 5,1 l / 100 km (w miarę spokojnie, przeważnie na początku 6). Autko jest po pierwszym przeglądzie.
Tak przy okazji. Wczoraj z kumplem porównaliśmy w/w i jego rocznego Passata Kombi 2.0 TDI CR 170 KM. Kolega sam powiedział, że w porównaniu do Exeo ten Passat w ogóle nie jedzie. Wiadomo, że Passat jest trochę cięższy, ale różnica w przyspieszeniu była bardzo wyraźna. Może program dał więcej niż deklarowane 175 KM. Jak kiedyś będzie okazja, to podjadę na hamownię i sprawdzę.
Komentarz
-
-
trasa Bobowa - Brzesko - Kraków (grzegórzecka), 126km, spalanie 4,9, czas około 2 godzin.... tyle że taka jazda to nie jazda... człowiek jak nie słyszy brzmienia silnika to znaczy że stoi w miejscu.... nie powiem co mnie trafiało... jechać 110km/h na autostradzie???? wygrała ciekawość... tylko jeden taki wybryk że tak strasznie oszczędzałem...
trasa powrotna, czas przejazdu.... 1:14 oczywiście w nocy, spalanie 6,5
jazda po Krakowie (godziny szczytu - dużo stania w korkach) podchodzi pod 9, normalna jazda bez strasznego butowania około 7 - 7,5
[ Dodano: Wto 01 Cze, 10 13:10 ]
Zamieszczone przez dariusz.nsOd stycznia posiadam salonową oktavie 1,9 tdi bxe 4x4 elegance
P.S. wpadniesz na spota w czwartek?restauracja Zajazd Ostoja --> www.zajazdostoja.pl
wesela, przyjęcia, bankiety, prezentacje... miejsce gdzie gotowanie staje się pasją....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftPrzeciez BKD pali po miescie po 10-11l i to bez wiekszego wysilkusaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftszkoda, Uwierz ze sie da.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
no ja tez jezdze głównie po miescie ale ani razu nie wyszło mi nawet 9l z baku a nogę mam cięzko tylko w sumie w jedną stronę do pracy mam około 8-10km i podczas dnia równiez jezdzę.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
A ja się zacząłem poważnie martwić swoim Szkodnikiem. Dopiero pierwszy bak wyjeżdżony ale... przy normalnej jeździe po mieście spalanie 7,8 - 8 litra, przy oszczędnej ciężko zejść poniżej 7,4.
Wszystko to 100% miasto, małe korki, dystans do 10km (dom - praca - dom -zakupy itp).
W ostatnią niedzielę trafiła się trasa Kielce - Łódź no i tu dużo lepiej, jadąc dość spokojnie, 100 - 120 km/h wyszła średnia 4,6. W drodze powrotnej 3 razy oberwanie chmury, więc nie liczyłem.
Średnia 50%miasto, 50 % trasa wyszła 6,7.
Spodziewałem się trochę mniej po mieście, tak do 7.
Komentarz
-
-
dudezm, a rób co chcesz, ale cudów panie ni ma
(zwłaszcza na pierwszym baku)
300km trasa spokojnie + 321km Warszawa niespokojnie = 7,2598615359845435517630011270327
[ Dodano: Sob 05 Cze, 10 13:18 ]
a jutro szczele se trasę 2x 200km o kropelce, zobaczymy co wyjdzie :lol: :szeroki_usmiech :helmsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz