Z rodzinnego Chrzanowa do Łancuta, najpierw A4 do Szarowa dalej normalnie 4, wyjazd niedziela 7 rano. 4 osoby plus bagaze. Autostrada na tempomacie 120 kmh dalej normalna jazda raczej plynna w porywach do 130. sr. spalanie na odcinku 230 km to 4,8 l.
Spalanie naszych aut - diesel
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Gość -
Niedawno jechałem sam moim Seatem Exeo 2.0 TDI CR 143 KM + program Seata w okolice Borów Tucholskich i na dystansie 250 km wyszło średnie spalanie 5,1 l / 100 km (w miarę spokojnie, przeważnie na początku 6). Autko jest po pierwszym przeglądzie.
Tak przy okazji. Wczoraj z kumplem porównaliśmy w/w i jego rocznego Passata Kombi 2.0 TDI CR 170 KM. Kolega sam powiedział, że w porównaniu do Exeo ten Passat w ogóle nie jedzie. Wiadomo, że Passat jest trochę cięższy, ale różnica w przyspieszeniu była bardzo wyraźna. Może program dał więcej niż deklarowane 175 KM. Jak kiedyś będzie okazja, to podjadę na hamownię i sprawdzę.
Komentarz
-
-
trasa Bobowa - Brzesko - Kraków (grzegórzecka), 126km, spalanie 4,9, czas około 2 godzin.... tyle że taka jazda to nie jazda... człowiek jak nie słyszy brzmienia silnika to znaczy że stoi w miejscu.... nie powiem co mnie trafiało... jechać 110km/h na autostradzie???? wygrała ciekawość...
tylko jeden taki wybryk że tak strasznie oszczędzałem...
trasa powrotna, czas przejazdu.... 1:14
oczywiście w nocy, spalanie 6,5 
jazda po Krakowie (godziny szczytu - dużo stania w korkach) podchodzi pod 9, normalna jazda bez strasznego butowania około 7 - 7,5
[ Dodano: Wto 01 Cze, 10 13:10 ]
dariusz.ns a Ty niemasz przypadkiem wersji cross? wydaję mi się że gdzieś Cie widziałem (?) i chyba nawet rozmawialiśmy - tylko na wersje elegance chyba za małe aluski miałeś.... tak mi się coś widzi.... ale mogę się mylićZamieszczone przez dariusz.nsOd stycznia posiadam salonową oktavie 1,9 tdi bxe 4x4 elegance
P.S. wpadniesz na spota w czwartek?restauracja Zajazd Ostoja --> www.zajazdostoja.pl
wesela, przyjęcia, bankiety, prezentacje... miejsce gdzie gotowanie staje się pasją....
Komentarz
-
-
heh, wreszcie się mogę nie zgodzić i w drugą stronę, 10-11L można zrobić w BKD po mieście z baku, ale ja nie wiem jak, bo w BKD+ z DSG udało mi się JEDYNY RAZ zrobic spalanie 10,03 100% miasto, ale na dystansie tylko 320km :idea:Zamieszczone przez MaicroftPrzeciez BKD pali po miescie po 10-11l i to bez wiekszego wysilkusaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
ale ja wierzę, co nie zmienia faktu, że DLA MNIE, takie wyniki są nierealne, mimo, że staram się jeździć w miarę dynamicznieZamieszczone przez Maicroftszkoda, Uwierz ze sie da.
i stoję też w korkach w duzym mieście.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
no ja tez jezdze głównie po miescie ale ani razu nie wyszło mi nawet 9l z baku a nogę mam cięzko tylko w sumie w jedną stronę do pracy mam około 8-10km i podczas dnia równiez jezdzę.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
A ja się zacząłem poważnie martwić swoim Szkodnikiem. Dopiero pierwszy bak wyjeżdżony ale... przy normalnej jeździe po mieście spalanie 7,8 - 8 litra, przy oszczędnej ciężko zejść poniżej 7,4.
Wszystko to 100% miasto, małe korki, dystans do 10km (dom - praca - dom -zakupy itp).
W ostatnią niedzielę trafiła się trasa Kielce - Łódź no i tu dużo lepiej, jadąc dość spokojnie, 100 - 120 km/h wyszła średnia 4,6. W drodze powrotnej 3 razy oberwanie chmury, więc nie liczyłem.
Średnia 50%miasto, 50 % trasa wyszła 6,7.
Spodziewałem się trochę mniej po mieście, tak do 7.
Komentarz
-
-
dudezm, a rób co chcesz, ale cudów panie ni ma
(zwłaszcza na pierwszym baku)
300km trasa spokojnie + 321km Warszawa niespokojnie = 7,2598615359845435517630011270327
[ Dodano: Sob 05 Cze, 10 13:18 ]
a jutro szczele se trasę 2x 200km o kropelce, zobaczymy co wyjdzie :lol: :szeroki_usmiech :helmsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-

Komentarz