Ja nigdy żadnego samochodu nie tankowałem na stacjach przy marketach, bo jakoś nie ufam tym stacjom, w zimie przeważnie BP lub Neste bezobsługowe i póki co żadne auto mnie nie zawiodło z powodu jakości paliwa
Gdzie tankujemy paliwo do TDI?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Luka po Neste powoli się zapełnia. W trochę "cukierkowej" oprawie, no ale bez punktów, hot dogów i innych pierdół które można taniej kupić w innych miejscach. Tankował już ktoś tam: http://emila.com.pl ?
Komentarz
-
-
kupowaliście na stacjach Pegas Oil? jak jakość gazu?
Mam taką niedaleko. Ponad miesiąc temu przejeżdżałem obok ich stacji przy Popularnej w W-wie. cena litra o prawie 20 groszy mniejsza niż na Statoilu czy Shellu, gdzie zazwyczaj nabijam butlę.Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG
Komentarz
-
-
Luk_as2 przecież maja na stronie opis
Oleje napędowe stosuje się w przy silnikach Diesla, niezależnie od rozwiązań konstrukcyjnych oraz przebiegu pojazdu. Nasza oferta obejmuje oleje napędowe: Ekodiesel ULTRA, Ekodiesel ULTRA klasa 2 oraz BIO100.
znaczną większość tankowań robię w Auchanie w WolaPark, chyba że akurat jadę na narty , wtedy na wszelki wypadek zalewam ON Ultimate w BP obok Auchana
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez b-bar01znaczną większość tankowań robię w Auchanie w WolaParksotdi
Komentarz
-
-
Ja zwykle tankuje na shellu zwykłego diesla.
Ostatnio z okazji świąt dostałem kupon na Statoil i zatankowałem ichniejszy diesel gold. Nie wiem czy to kwestia paliwa czy innych czynników ale spalanie na trasie, która zwykle pokonuje ~500km spadło około 0.2-0.3 l/100km (wg wskazań komputera)
Komentarz
-
-
Choćby franczyza była, to ma narzucone standardy korporacyjne.
Dziś na Statoil mieli świadectwo jakości: smarność 208, mętnienie -11, blokada filtra -23. Parametry super, szczególnie smarność.
Udało się na Shellu zobaczyć smarność: też 208 dla zwykłej ropy.
Brakuje też w pistoletach którymi się tankuje, czegoś coś jakby przeciętego węża obejmującego okrągłą końcówkę przewodu do baku do którego wkłada się pistolet. Chodzi o to, żeby opary nie leciały. Mają to jakieś stacje w PL? Bo jeszcze się z tym nie spotkałem.
Komentarz
-
-
Vw Passat B6 2.0 TDI 110km CBDC paliwo Orlen ekodiesel przejechane tylko na tym paliwie 70 tys. km wszystko
Renault Master tylko Orlen ekodiesel ponad 250 tys. km i jest
Renault Scenic około 100 tys. km też Orlen ekodiesel
Mój gofer około 100 tys. km też Orlen ekodiesel
Skoro Policja i Pogotowie ratownicze też to tankuje to musi być
Komentarz
-
-
Kris86
Nie wiem czy widzieliście wyniki kontroli stacji paliw przez UOKik w 2014 roku, ale najgorzej w nich wypadł Orlen :| Jedynymi sieciówkami, które nie miały żadnej wpadki był Lotos i Lukoil
Tutaj link:
Komentarz
Komentarz