Był już poruszany taki temat i było dużo różnych opini!!!! Tankuj tam gdzie masz większe "zaufanie", bo różnica w cenie raczej będzie niewielka, a jak masz sie potem martwić czy co gorsza wykosztować...
Gdzie tankujemy paliwo do TDI?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Ja tylko 1x zatankowalem gdzie indziej niz na neste, roznicy nie zauazylem, a na neste jezdzi seie ok, 2 lata temu w zime odpalalem przy -30*C od strzalu, nie ma zle.Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dzidamając do wyboru BP i neste zdecydowanie neste.
Witam, chciałbym podzielić się swoim doświadczeniem nt. tankowania na Neste. Poprzednim autem jakim jezdziłem była Meganka z 2001r. 1.9 dci. Tankowałem ON od poczatku na Neste. Przyszła zima, nieduże mrozy ok. -5, -7 st. celsjusza i..... zamarzło dosłownie wszystko, wytrąciła się parafina, wóz na hol i wybebeszanie przewodów. Dodam, że zbiornik paliwa miałem nówkę - wymieniony w ASO po przedziurawieniu i kradzieży oleju pod domem :evil:
Powiem krótko - radzę trzymać się z dala od Neste i tankować na naprawdę markowych stacjach typu BP, Orlen czy Shell. Osobiście teraz tankuję tylko i wyłącznie na Shell.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafalbrandPowiem krótko - radzę trzymać się z dala od Neste i tankować na naprawdę markowych stacjach typu BP, Orlen czy Shell. Osobiście teraz tankuję tylko i wyłącznie na Shell.
Hmmm...... co z tego że miałeś zbiornik nowy jak może filtr paliwa stary?
U mnie w Ursusie jest otwarta świeża Neste, nowe zbiorniki, z resztą nigdy nie miałem problemów z ropą z Neste.
A nie słyszałeś o tym że w Pruszkowie 2 lata temu patu klientom zamarzła ropa, właśnie na stacji Shella?
Wiesz gdzie Janusz Weiss zatankował ropę do nowej hondy, która dzień później wylądowała w serwisie?
Więc nie generalizowałbym, że to złe a to dobre i od tego z daleka.
Masz dobrą stajcę to się jej trzymaj, nie istotne czyj baner jest na górze. :idea:
Komentarz
-
-
ja tankuje na neste od zawsze nigdy nie było problemów nawet przy bardzo silnych mrozach.
a co do "markowych" stacji (BP) to nieżartujmy ze dbaja tam o jakosc. jesli niesprzedane kanapki odswierzaja przekładajac wędline na druga strone to niby na paliwie nie kombinuja.
a tak jest prawdobodobnie nie tylko w tej sieci bo liczy sie tylko zysk a towar ma byc sprzedany tylko to sie liczy wiec czy to bedzie taka czy inna stacja to nie ma znaczenia moim zdaniem.
Komentarz
-
-
Powiem krótko - radzę trzymać się z dala od Neste
Ja o Neste zlego slowa nie powiem. Nie bede sie powtarzal, bo juz pisalem o tym xx razy.
Teraz leje ekodiesla na Orlenach i ostatnio jak zalałem w trasie (niby nówka stacja, nie zaden stary CPN w barwach Orlenu), to mi sie regeneracja DPF włączała dwa razy czesciej niz normalnie...
W ogole to uwazam, ze najlepiej jest trzymac sie mozliwie stałych, sprawdzonych stacji.
A czy to Orlen, Neste, BP, Statoil, czy Krzak S.A., to ma IMO drugorzedne znaczenie.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mzimnoA czy ktoś miał przykre doświadczenia z paliwem w Lubinie na stacji petrochemii (przy szybie LW, na krajowej "3")??
Wczoraj ON kosztowało 3,49
Może teraz zaprzestali jak pisze Alberto ale ja się parę razy naciełem.[O1 - 2.0 AQY silver ]
[SII - 2.0 CFFB pacific blau]
Komentarz
-
Komentarz