Orlenowska Verva ewentualnie BP Ultimate ,+ zaufana mała stacja ze zwykłym ON.
Gdzie tankujemy paliwo do TDI?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
BP - w zaleznosci od zasobnosci portfela ... albo ON albo Superwydupconepaliwocodzialanamojaswiadomosc
Neste24 - ON
Innych nie uznaje.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz
-
Ja znaczy sie moj ojciec tankuje sie hmmmm bp/statoil
:P
Sorka za maly ot ale gdzie jest ten odpowietrznik do zbiornika ? gdyz nie moge nigdy nalac full tylko 3/4 :< wiem ja jestem slepy i wogole wiec najlepiej moze na jakims zdjatku ?:P:PP
dzieki wielkie z gory
Komentarz
-
Ja tankuję wszędzie tam, gdzie mi zabraknie, ale staram się na orlenie lub lotosie
we wlewie po lewej stronie 4 cm wgłąb wystaje taki pipekZamieszczone przez ViRuEgdzie jest ten odpowietrznik do zbiornika
ja go popchniesz pistoletem to usłyszysz syk - to się zbiornik odpowietrza
jego się nie naciska tylko popycha w głąb wlewu
jak dobrze odpowietrzysz i masz pusty bak to wlejesz dużo - mi się udaje powyżej 60l.->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
hehehe no to ladnie :P wlasnie przed sec wrocilem z ogledzin i znalazlem brawo brawo :P ^_^ dobrze wiedziec bo zawsze mnie dziwilo czemu wchodzi 40-45 litrow nie wiecej
Komentarz
-
-
na Śląsku taniej niż np w Krakowie (20-40gr różnicy)
zwykle Lotos lub BP Ultimate
zawsze do pełna i odpowietrzamy
Komentarz
-
i tak wszysyko jest z jednego "kotla"Zamieszczone przez djpiJak tak czytam Wasze posty to widze ze generalnie tamkujecie prawie na wszystkich stacjach (a czasem nawet hipermarketowych) i jezdzicie spokojnie.
Ja tankuje na BP, Statoil, Shell i czasem na stacji Poczty w Jasle (tansza duzo od innych ostatnio 3,64) i nie czuje roznicy
Komentarz
-
Jet został ostatnio kupiony przez Łukoil, więc można nie tankować, żeby nie dofinansowywać Ruskich (przynajmniej bezpośrednio).
Komentarz
-
Re: Przeprowadźmy sobie sondaż! Gdzie tankujemy paliwo do TD
ja tez na stacji poczty polskiej tylko ze w nowym saczu jest po 3.79
Komentarz
-
paprot, i co z tego ze ruskich nie będziesz dofinansowywał to nie tankuj nigdzie na polskich stacjach bo ponad 50% ropy do przerobu jest od ruskich
Komentarz
-
djczas, :twisted: mogles sie powstrzymac, ale nie chciales?
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR

Komentarz
-
djczas, skąd pochodzi ropa sprowadzana do polskich rafinerii to wiem, chodziło mi o to, żeby nie inwestować w Łukoil, ale w polskie rafinerie, ew. w zachodnie koncerny biorące ropę z naszych rafinerii
Komentarz
-
Ywykle w Polsce na Shell normalny diesel, ja tam nie widze różnicy pomiędzy normalnym ON a tym V-power. Być może trzeba troche dłużej pojeździć na lepszym paliwie i wtedy różnica jest widoczna.
Za granicą leje na Jet ewentualnie OMV też normalnego diesla.
Szczerze powiem że na Paliwie zza zachodnich granic robie o ok 50 do 70 km wiecej.
Dla mnie to daje DUŻO do myślenia......
pozdrawiam!!Damian
Komentarz
-
Komentarz
-
To normalne. Odzwieciedlenie jest w badaniach standardowo rok rocznie wykonywanych na losowo wybranych stacjach. Jakosc paliwa w Polsce systematycznie co rok spada i to jest smutne :xZamieszczone przez damianlachSzczerze powiem że na Paliwie zza zachodnich granic robie o ok 50 do 70 km wiecej.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR

Komentarz
-
tak a propo slyszałem w informacjach, że podobno do paliwa w Austrii zaczynaja powoli dolewać niewielkie ilości alkoholu. nie wiem tylko czy ta procedura tyczy sie również Diesla. podobno wszystkie te działania są po to aby zmiejszyć zanieczyszczenie srodowiska i wydzielanie CO2 ze spalin.Damian
Komentarz
-
-
Patrząc po różnorodności i bogactwie informacji zawartych w tym temacie sądzę, że lekką ręką już można zamknąć ten topic - wniosek formalny do rozważenia przez Adminów of course 8)
W przypadku odkrywczych spostrzeżeń zapewne temat odżyje na nowo :szeroki_usmiech
Szerokości!aczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
Paliwo do 1,9 TDI Oct 2...
Może gdzieś już był ten temat, ale nie zauważyłem... zresztą jestem nowy, więc wybaczcie... do tej pory jeździłem Fabiątkiem na benzynę... kupiłem świeżo Octavię 1,9 TDI, więc teraz ropa... jakie najlepiej kupować paliwo, jakiego producenta... doradźcie...
Komentarz
-
Osobiście tankuję na Neste. Powody ?
1) taniej niż gdziekolwiek indziej
2)paliwo z rafinerii Lotos
3)brak obsługi = brak "pana Mietka", który nocami wlewa rozpuszczalniki do zbiorników z paliwem.
Zrobiłem na tym paliwku już z 20kkm i nigdy nie było problemów. Co więcej raz zatankowałem Bp Ultimate Diesel - i kurde wyszło mi wyższe spalanie (niedużo bo coś około 0,2 litra/100km więcej w podobnych warunkach temperaturowych, jazda na trasie - no ale przecież powinno być mniej
Komentarz
-
Tankowałem od nowości Vervę ON i Bp Ultimate Diesel, teraz od dwóch tankowań jeżdżę na ON zwykłym z orlenu. Zużycie paliwa na tym samym (lub podobnym) poziomie, silnik pracuje ciszej. W tej chwili przebieg 20kkm.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
po miescie tankuje Neste, a na trase BP UltimatePresident Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz
-
Tankuje tylko neste (jakies 60kkm przejechalem juz na tym) i nie zamierzam ryzykowac zmiany stacjiAudi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz

[/center:a5df0a9dad]

Komentarz