Orlenowska Verva ewentualnie BP Ultimate ,+ zaufana mała stacja ze zwykłym ON.
Gdzie tankujemy paliwo do TDI?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
BP - w zaleznosci od zasobnosci portfela ... albo ON albo Superwydupconepaliwocodzialanamojaswiadomosc
Neste24 - ON
Innych nie uznaje.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Ja tankuję wszędzie tam, gdzie mi zabraknie, ale staram się na orlenie lub lotosie
Zamieszczone przez ViRuEgdzie jest ten odpowietrznik do zbiornika
ja go popchniesz pistoletem to usłyszysz syk - to się zbiornik odpowietrza
jego się nie naciska tylko popycha w głąb wlewu
jak dobrze odpowietrzysz i masz pusty bak to wlejesz dużo - mi się udaje powyżej 60l.->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djpiJak tak czytam Wasze posty to widze ze generalnie tamkujecie prawie na wszystkich stacjach (a czasem nawet hipermarketowych) i jezdzicie spokojnie.
Ja tankuje na BP, Statoil, Shell i czasem na stacji Poczty w Jasle (tansza duzo od innych ostatnio 3,64) i nie czuje roznicy
Komentarz
-
-
Ywykle w Polsce na Shell normalny diesel, ja tam nie widze różnicy pomiędzy normalnym ON a tym V-power. Być może trzeba troche dłużej pojeździć na lepszym paliwie i wtedy różnica jest widoczna.
Za granicą leje na Jet ewentualnie OMV też normalnego diesla.
Szczerze powiem że na Paliwie zza zachodnich granic robie o ok 50 do 70 km wiecej.
Dla mnie to daje DUŻO do myślenia......
pozdrawiam!!Damian
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez damianlachSzczerze powiem że na Paliwie zza zachodnich granic robie o ok 50 do 70 km wiecej.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
tak a propo slyszałem w informacjach, że podobno do paliwa w Austrii zaczynaja powoli dolewać niewielkie ilości alkoholu. nie wiem tylko czy ta procedura tyczy sie również Diesla. podobno wszystkie te działania są po to aby zmiejszyć zanieczyszczenie srodowiska i wydzielanie CO2 ze spalin.Damian
Komentarz
-
-
Patrząc po różnorodności i bogactwie informacji zawartych w tym temacie sądzę, że lekką ręką już można zamknąć ten topic - wniosek formalny do rozważenia przez Adminów of course 8)
W przypadku odkrywczych spostrzeżeń zapewne temat odżyje na nowo :szeroki_usmiech
Szerokości!aczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
Osobiście tankuję na Neste. Powody ?
1) taniej niż gdziekolwiek indziej
2)paliwo z rafinerii Lotos
3)brak obsługi = brak "pana Mietka", który nocami wlewa rozpuszczalniki do zbiorników z paliwem.
Zrobiłem na tym paliwku już z 20kkm i nigdy nie było problemów. Co więcej raz zatankowałem Bp Ultimate Diesel - i kurde wyszło mi wyższe spalanie (niedużo bo coś około 0,2 litra/100km więcej w podobnych warunkach temperaturowych, jazda na trasie - no ale przecież powinno być mniej
Komentarz
-
-
Tankuje tylko neste (jakies 60kkm przejechalem juz na tym) i nie zamierzam ryzykowac zmiany stacjiAudi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz
-
Komentarz