Tankuje na neste od jakis 3 lat ciagle i byly to w dlugich okresach czasu te same stacje. Ostatnio odnosze wrazenie że jakość paliwa się pogorszyła. Zalałem testowo pare razy po kolei orlenoskiego verva diesel i zauwazylem roznice przynajmniej w kulturze pracy silnika. Jednak uważam że relacja ceny jest niezadowalająca więc trzeba będzie poszukać czegoś przyzwoitego i rozsadnej cenie.
Gdzie tankujemy paliwo do TDI?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Orlen zwykły ON, wszystko jeden pies...nie ma to jak Octavia :drive:
>>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<
Komentarz
-
-
Z tym SHELL-em to zależy co trafisz wczoraj braciszek zatankował zwykłego ON(Shell w Pruszkowie) i ujechał 15 km po czym auto zgasło i okazało się że w filtrze sama woda po wymianie filtrów i zalaniu świeżego paliwka odpaliło przy pierwszej próbie.Ja już napewno nigdy nie zatankuję na SHELL-u.Marcin
My ©koda is fantastic
Komentarz
-
-
Ja tankuję teraz głównie BP Ultimate, a wcześniej Shell V-Power. Dla dobrego paliwa różnicy nie odczuwam. Do Shell'a straciłem zaufanie, jak kiedyś zatankowałem jeszcze do Fabii V-Powera w Łodzi a wracając do domu wziąłem zwykłego Diesla Extra na Shell'u w Nowym Sączu i auto zdecydowanie lepiej ciągnęło!!! Napisałem do Shell to mi odpowiedzieli, że to niemożliwe.... Od tamtej pory omijam Shelle w Łodzi szeeeerokim łukiem..... zwłaszcza tą felerną stację na Piłsudskiego!OII Elegance 2.0 TDI
Komentarz
-
-
Praktycznie 99 % tankowań robię od dłuższego czasu na JET i do tej pory nie miałem problemów (zarówno PB95 do Fabii jak i ON do Octavii). Sporadycznie BP i Statoil. Inne stacje odpadają (a tak jakoś se ubzdurałem )
Dodam, że na JET mają dobre ceny a w weekendy jeszcze lepsze.Octavia Combi 2003 r. Ambiente 1.9 TDI 110 KM
Komentarz
-
-
Jak tak czytam Wasze posty to widze ze generalnie tamkujecie prawie na wszystkich stacjach (a czasem nawet hipermarketowych) i jezdzicie spokojnie.
Ja tankuje na BP, Statoil, Shell i czasem na stacji Poczty w Jasle (tansza duzo od innych ostatnio 3,64) i nie czuje roznicyPresident Johnny II ASC + President Florida
_,.-*'`'*-.,_Dark side on the Octavia_,.-*'`'*-.,_
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djpib>bogusg[/b] tzn jak odpowietrzajac zbiornik? Bo tej sztuczki jeszcze nie znamTeraz xenony by krzynol
Komentarz
-
Komentarz