gomar, Kiedyś (rok temu) pomiędzy pracą mieszkaniem miałem tą stację. Oczywiście nie chcę generalizować ani wrzucać do wora ale zatankowałem dosłownie 3 razy i powiedziałem, że więcej nawet nie myślę, żeby tam podjeżdżać. Zrobił mi 40 km mniej w takich samych trasach zawsze jak gazy z naszych polskich stacji, najczęściej Orlen.
Przemyśl, czy gaz 10 gr tańszy albo i nie jest tego wart
Irek 28, dziś podskoczył na 1,71 więc nie ma sensu;p
A i tak właśnie o to się bałem. Wolę tankować na Shellu albo Orelnie z nadzieją, że nie zrobię kuku układowi paliwowemu
gomar, A może pociągniemy dalej temat i wyciągniemy od innych użytkowników gdzie tankują i jak im spisuje się ten gaz w ich samochodach. Widziałem jakieś przebłyski tego tematu gdzieś tam ale to wszystko odgrzewane kotlety, odświeżylibyśmy temat gdzie użytkownicy tankują na jakich stacjach i jak im się sprawuje ten gaz. Tym samym zrobimy naturalny przesiew na które stacje warto spoglądać.
Dla przykładu najlepszy gaz jaki zatankowałem do tej pory to Shell w Warszawie na ulicy Lazurowej. Fajny przebieg w mojej Octavii 440km po zatankowaniu 42 litrów tylko po Warszawie bez trasy. Ostatnie tankowanie po 1,69zł.
Na przestrzeni zaledwie kilku dni LPG w Częstochowie zawędrowało w okolice 2zł :|
BP, Orlen, Lukoil wyhamowały w granicach 1,95-1,98
Shell przy Obi zaszalał i dał 2,03 :shock: a jeszcze w niedzielę było tam 1,77
r2r, pytanie co się dzieje właśnie;D?
No to troszkę bardziej na południe bo w okolicach Katowic/Gliwic/Tych ceny stanęły na około 1,80.
Przed chwilą tankowałem 1,79 na shellu.
Na tym Auchanie Poczesna tankowałem może 2-3 razy w życiu O2, więc nic mogę powiedzić na temat jakości, za to kilka razy w roku tankuję na Auchanie Sosnowiec -bez uwag.
Idzie zima, wiec tradycyjnie LPG i ON ida w gore :twisted:
W górę? , takich cen lpg ,jak w tym sezonie nie było od dekady , wodę mineralną płaciłem drożej 8)
Trochę historii , jak komuś 2pln to dużo za lpg :lol:
Komentarz