Ceny paliw

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiekwaw
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 7715
    • Ford

jak zatankuję za 50zł to nie wiem czy mi starczy dojechać z shella do domu i z powrotem na stację 1

Oczywiście trochę przesadzam ale jak tak dalej pójdzie to :roll:
    Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
    http://www.disi-tune.pl
    Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
    Był WRX
    Była Octa

Komentarz

• Emil
      L&K
      S_OCP Member
      • 2005
      • 1092

Zamieszczone przez MisiekWAW
      ale jak tak dalej pójdzie to :roll:
      LPG :diabelski_usmiech
      BMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
      CR-V 2,2 i-ctdi
      Perfectservice by Dobrygrześwawa

Komentarz

• misiekwaw
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 7715
        • Ford

do mnie jest tak samo łatwo założyć LPG jak do Twojego i-CDTI :P
        Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
        http://www.disi-tune.pl
        Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
        Był WRX
        Była Octa

Komentarz

• Zorr
          RS
          • 2011
          • 2110

Zamieszczone przez Emil
          Zamieszczone przez MisiekWAW
          ale jak tak dalej pójdzie to :roll:
          LPG :diabelski_usmiech
          no nie wiem, gdzieś ktoś pisał a ja wyczytałem, o planowanej podwyżce akcyzy na LPG w Unii o 400%.
          Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
          Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• Eidos71
            RS
            • 2011
            • 2050
            • Octavia II (1Z3)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Akcyza na LPG ma pójść ostro w górę, ale i podatek od ON ma skoczyć 4-5 krotnie w górę... Zaje..ą nas cenami... A jak już ludzie odstawią auta na kołki - wtedy do góry ostro pójdą ceny biletów MPK, a później - ceny rowerów :diabelski_usmiech
            Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
            MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• sesik
              RS
              • 2006
              • 2165

Zamieszczone przez Eidos71
              Akcyza na LPG ma pójść ostro w górę, ale i podatek od ON ma skoczyć 4-5 krotnie w górę... Zaje..ą nas cenami... A jak już ludzie odstawią auta na kołki - wtedy do góry ostro pójdą ceny biletów MPK, a później - ceny rowerów :diabelski_usmiech
              Na szczęście chodzić można za darmo, jeszcze :diabelski_usmiech
              Best ET = 13.666
              Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
              PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
              http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• piotrek_os
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8162
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Hiszpania -Majorka ON 1.28 ojro - dzis wychodzi taniej niz w Polsce
                Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• misiek^wro
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8321

Zamieszczone przez Zorr
                  "mnie podwyżki cen paliw nie dotyczą, bo zawsze tankuję za 50 zł"
                  Szkoda pompowtryskow.
                  Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                  Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                  ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• dwaoka
                    Elegance
                    • 2010
                    • 927

sesik, zaraz viatolle postawią na chodnikach i trzeba się będzie za robotą w domu rozglądać, jakieś składanie długopisów czy coś.... :lol:
                    bkc+dsg

Komentarz

• tomus7
                      RS
                      • 2010
                      • 1896
                      • Peugeot

Kiedyś i tak trzeba się będzie przemieścić :diabelski_usmiech
                      ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
                      http://www.bunkry.pl/pl/index.html
                      a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
                      http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
                      Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• sebasuperb
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 1318

Bliska - Padew
                        PB95 5,30
                        ON 5,09
                        [scroll:d01e0e5c3d]Zapraszamy na Spoty na Podkarpaciu :spin: [/scroll:d01e0e5c3d]

Komentarz

• K4mils
                          Rider
                          • 2011
                          • 278
                          • Renault

Orlen Nowy Sącz ekodiesel 5,19zł szok :/ a nie tak dawno się cieszyłem że już spada, bodajże 4,95 było..
                          B5 FL 1.9 TDI '05
                          Clio II 1.2 16V '04

Komentarz

• Le-Ce
                            L&K
                            • 2010
                            • 1313
                            • Octavia I (1U2)
                            • AUM 1.8 20VT 150 KM

misiek^wro napisał
                            Le-Ce, ja tankuje srednio 5-6 zbiornikow na miesiac i mnie te podwyzki nie tyle uderzaja po kieszeni co wk... bo w wiekszosci przypadkow sa nieuzasadnione - teraz winduja je, bo wiedza ze sa wakacje i chca zarobic. Przeslanek ekonomicznych tutaj w stylu podwyzek cen barylki czy $ nie ma
                            Ogolnie pamietam, jak pelen bak jakies kilka lat temu ( chyba 2006 albo 2007 ) kosztowal mnie 150 zl, teraz pelen bak kosztuje mnie 250 - to jednak jest roznica, przyznasz?
                            Miesiecznie zatankowanie auta dla mnie to 500-600 zl wiecej - a to jest bardzo duza roznica.

Tak :!: Masz rację. Tłumaczenie zmian cen jest wkurzające.
                            Stwierdzenie, iż same podwyżki nie uderzają Cię po kieszeni, jest w Twym przypadku jak najbardziej zrozumiałe! Sam prowadziłem firmę i wszelkie zmiany cen (paliwa) wbijałem w koszty a klient za to płacił, normalka! :szeroki_usmiech Ponadto, dlaczego im za frajer płacić, prawda :?: I tak, Zus płacimy od najniższej krajowej, bo po co im oddawać :?: Później brakuje, bo emerka kusawa a kasa była :!: Lecz i wino, kobiety i śpiew, także :szeroki_usmiech
                            Pięć lat, to szmat czasu, lecz ja kolego pamiętam czasy, kiedy tankowałem za 50 zł i starczało mi na przejechanie 500 km. Prawda, że samochodówka była innej klasy i nie z takim silnikiem "pijokiem" jak obecny a też sobie nie żałowałem "buta". :diabelski_usmiech

piotrek_os napisał
                            oooo mamy tu jakiegos rzecznika orlenu tudziez zapaleńca obecnego rządu......ze jego podwyzki cen paliw nie ruszaja! Bo za cena paliwa wszystko idzie w gore! I na baku jest duża róznica tankowac po 3,79x55=208zł a teraz juz sie u mnie ON pokazł po 5,16x55=283zł - wiec na jednym baku to juz ok 80zł

Co, Piotrze, o ile mi wolno tak się zwrócić do Pana? Nie poparłem, jedynie słusznej, linni wypowiedzi w tym temacie :?: :diabelski_usmiech
                            Przykro mi, tym bardziej, że przez swą wypowiedż, zostałem posądząny o rzecznictwo na rzecz najbardziej znienawidzonej firmy na forum jakim nie wątpliwie pozostaje Orlen :!: Ciekawe :?: Lotos, niedobitki Petrochemi, czy inne krajowe i flancowane cycki (stacje) na drogach, nie wzbudzają takiego zaciećwierzenia, jak rodzima firma :?:
                            Jasne :!: Spalić, zniszczyć do imentu bo nasza.
                            Co do opcji politycznej, to przyznaję, wody geotermalne mnie nie interesują, jak i jej zwolennicy. :diabelski_usmiech
                            Nawet jeśli by się okazało, że da się to tankować i będzie taniej! Z Bożą pomocą oczywista, do nowej generacji silników wodorowych, to i tak będę uważał, że to, zawieranie paktu z diabłem w koloratce. :diabelski_usmiech

piotrek_os napisał

misiek^wro napisał/a:
                            piotrek_os, policz dla 2.80 cene litra, bo tyle bylo jak prawko zrobilem ...
                            hahahaa to ja bym musiał od 1,3 ON. Policzyłem od pierwszego postu, bo musialem zareagowac na posta

Co do dużej różnicy ceny, baku paliwa, też szokuje mnie to bardzo :!: W porównaniu z czasami, kiedy, za flaszkę gorzałki, miałem 20l w karnistrze i za reszte, rodziny, następne trzy. :szeroki_usmiech
                            Trzymało się to po kątach i spało na jak na powojennym pocisku ( nie wiadomo kiedy wybuchnie) , bo każdy zmotoryzowany sąsiad, też był starowny! Piwnice i balkony w blokach śmierdziały jak magazyny CPN-u w Morach.
                            Powracając, do ON to, nie każdy miał możliwość tankować go taniej z Bizona lub innego "ciapka" (ursusa) z państwową dotacją, także u znajomych kierowców jeżdżących ciężkim sprzętem, gdzie normy spalania uwzględniały dodatkowe profity. :diabelski_usmiech
                            Skończyło zarówno pierwsze jak i drugie pozostaje jednak olej z frytek wyjątkowo tani i z skrobiowymi ulepszaczami. :diabelski_usmiech
                            Czy aby na pewno musiałeś reagować na posta?
                            Może,to tylko nasze sarmackie pieniactwo i próżne czesto, bicie piany, zmusiło Cię do tego, bo gdzież tam, sprawiedliwośc musi być po naszej stronie :!: :diabelski_usmiech

zgoda150 napisał
                            ostatnio jak tankowałem to płaciłem 4.94zł za ON, jak wczoraj w stolicy zobaczyłem cene 5.16zł to mało zawału nie dostałem, na szczęście poza miastem jest taniej dodam że to ceny z orlenu. A pomyślec ze można było kupic ON poniżej 4.90zł(bliska)
                            Wkurzające jest to że w mieście jest sporo drożej niż poza miastem, pomimo że to stacje jednego koncernu.

Nie stresuj się tak, bo cukier i tak nie będzie tańszy jak Cię trafi, ta jasna i nie spodziewana!
                            Co do drugiego, to nie dziw się krawaciarze markietingowcy, muszą mieć na nowe fury i flamy by odstresowywać się za 14 godzinny dzień pracy. :diabelski_usmiech

sesik napisał

Eidos71 napisał/a:
                            Akcyza na LPG ma pójść ostro w górę, ale i podatek od ON ma skoczyć 4-5 krotnie w górę... Zaje..ą nas cenami... A jak już ludzie odstawią auta na kołki - wtedy do góry ostro pójdą ceny biletów MPK, a później - ceny rowerów

Na szczęście chodzić można za darmo, jeszcze :diabelski_usmiech

I rogal na gębie! Celne! Subtelny stoicki spokój wypowiedzi zwala z nóg!

piotrek_os napisał

Hiszpania -Majorka ON 1.28 ojro - dzis wychodzi taniej niz w Polsce

Na Ukrainie benzyna i ON mniej więcej równo 10.50 Hrywny, gdzie 1 zł = 2.85 Hrywny, podobno na Białorusi i w Rosji jeszcze taniej. Kto jednak chciałby, tam mieszkać :?: Na Majorkę, to ewentualnie, na tydzień dwa, bo na stałe, to chyba, było by kusawo z kasą A na wschód, niestety strach, dupcię ściska. :diabelski_usmiech

To by było na tyle "OBOWIĄZKOWEJ" odpowiedzi na wywołanie do tablicy. Dalszych polemik, nie będzie, bowiem, zmieniam szkołę z Falenickiej na Otwocką. Co, nie którym, wiadomo o co chodzi. :diabelski_usmiech

Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• Eidos71
                              RS
                              • 2011
                              • 2050
                              • Octavia II (1Z3)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

W popołudniowych "Wiadomościach" w Polsacie podali, że w sierpniu kolejny raz paliwa pójdą "do góry" :shock: . Tłumaczenie ? Wzrost cen ropy naftowej... :evil: Qźwa - niech ktoś w końcu zacznie to kontrolować !!!

Lotos w ostatnim miesiącu 12-krotnie podnosił ceny paliw, a tylko 4-krotnie nieznacznie je obniżał... Litości !!!
                              Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                              MOJA FURKA

Komentarz

• misiek^wro
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8321

Ja zaczynam sie rozgladac za Priusem :szeroki_usmiech

[ Dodano: Wto 02 Sie, 11 10:18 ]
                                No, to chlopaki z ferajny dobrneli chyba do celu : http://www.pb.pl/a/2011/08/02/Mamy_n...iwo_na_swiecie

Komentarz

• Samiec
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 4287
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                  • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

U mnie ON na BP 5.19zl, shell/statoil na 7ce tez, bliska NDM 5,03zl.
                                  Cholera zdarza mi sie przekroczyc 290zl jak wyjezdze rezerwe. Nidlugo peknie 300zl, a jak kupilem auto to miescilem sie 150zl. :roll:
                                  TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                                  SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                                  SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Zapata
                                    Rider
                                    • 2009
                                    • 351

Wczoraj:
                                    Jarocin Lukoil N 4,97 PLN

Stacje na trasie P-ń - Sieradz - Ostrzeszów - Krotoszyn - Pń
                                    ON od 5,02 do 5,09 PLN
                                    Pozdrawiam.

Komentarz

• Ruget
                                      Ambiente
                                      • 2010
                                      • 186

heh ruscy maja zawsze taniej w zabrzu widzialem ta sama cene na lukoilu

a na mojej ulubionej stacji w gliwicach na dabrowskiego na stacji BP bylo 5,03 wiec nie jest zle

hmm juz niedlugo wyjdzie ze w Austrii bedzie taniej : 1.235 najtansza z zeszlego tygodnia )

Komentarz

• Bartolomeo
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 267

Wczoraj zalałem trochę gnojówki z Auchan w Warszawie 4.94zł za litr.

Usługi tokarskie, frezarskie
                                        Zabezpieczenia na zbiorniki paliwa do samochodów ciężarowych.

Komentarz

• radekgw
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1182

u mnie w miescie 5.19 prawie na kazdej stacji, chyba oprocz tesco i policyjnej jest mafia :diabelski_usmiech
                                          Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• misiek^wro
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 8321

4,98 za litr na Neste :twisted:

Komentarz

• Ruget
                                              Ambiente
                                              • 2010
                                              • 186

Zamieszczone przez Bartolomeo
                                              Wczoraj zalałem trochę gnojówki z Auchan w Warszawie 4.94zł za litr.
                                              od kiedy w auchanie w mikolowie zatankował znajomy swoja piekna OII i potem musial przesiąść sie na punto na czas wymiany dysz paliwowych czy jak to tam sie zwie to unikam ich mozliwe ze jednorazowy przypadek ale ...

Komentarz

• Eidos71
                                                RS
                                                • 2011
                                                • 2050
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Poprzedniej zimy tankowałem swoje byłe autko na Shell-u i dzięki ich paliwku musiałem wymieniać pompę paliwa :-) Więc kwestia jakości paliwa nie dotyczy tylko supermarketowych stacji paliw.

[ Dodano: Sob 06 Sie, 11 07:39 ]
                                                Dzisiaj rano (sobota) w Polsacie podali kolejną "pocieszającą" wiadomość - dzięki UE cena litra gazu LPG ma kosztować nawet 4 PLN,-.... A więc nawet to paliwo przestanie się całkowicie opłacać...
                                                MOJA FURKA

Komentarz

• bzyq_74
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 3467
                                                  • Volkswagen
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                                  • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Paliwo po 6 zł? :twisted:

Polska Izba Paliw Płynnych alarmuje, że wkrótce za litr benzyny kierowcy mogą zapłacić 6 złotych. Izba ostrzega, że drogie będą nie tylko powroty z wakacji, ale nastąpi także seria podwyżek cen towarów i usług.
                                                  Jej zdaniem, powodem galopujących cen paliwa są działania spekulacyjne, wysokie ceny hurtowe paliw oraz wysokie podatki.

Halina Pupacz, prezes Polskiej Izby Paliw Płynnych uważa, że rząd ma choć niewielki, to jednak realny wpływ na ceny paliw.
                                                  Izba apeluje przed wyborami do polityków najważniejszych partii o przygotowanie propozycji, które zmniejszą daniny publiczne w cenie paliwa. 54 procent ceny paliwa to akcyza, podatek VAT, opłata paliwowa, koszty transportu i pośrednie - informuje Polska Izba Paliw Płynnych.

Według Mirosława Barszcza, byłego wiceministra finansów i przedstawiciela Polskiej Izby Paliw Płynnych, politycy mają narzędzia, żeby powstrzymać wzrost cen paliw, a nawet doprowadzić do ich spadku - choćby przez zmniejszenie podatków zawartych w cenie benzyny. Barszcz dodaje, że po przystąpieniu do Unii Europejskiej, stało się to trudniejsze, bo obowiązuje dyrektywa akcyzowa, wprowadzająca minimum, które musi być pobierane od paliw we wszystkich państwach Wspólnoty. Jego zdaniem, polska prezydencja daje dobrą okazję, by w całej Europie rozpocząć dyskusję na temat sposobów opodatkowania paliwa w Unii.
                                                  Zmiana sposobu opodatkowania da niewielkie korzyści - uważa natomiast Robert Gwiazdowski z Centrum Smitha. Mówi, że najlepszym rozwiązaniem byłaby konkurencja na tym rynku, a w Polsce jej nie ma.
                                                  Jego zdaniem, należałoby wybudować dwa transgraniczne rurociągi produktowe, którymi zarządzałaby inna spółka niż naftowymi. Taki system uchroniłby też Polskę przed obawą, że Rosjanie zaleją nasz kraj tanią benzyną, zniszczą Orlen i zakręcą kurek - dodaje Gwiazdowski.
                                                  Wyjaśnia, że gdyby były rurociągi produktowe, tego problemu w ogóle by nie było - każdy przedsiębiorca mógłby spokojnie tymi wyrobami z Leuny czy Schwedt handlować.
                                                  MARCIN
                                                  Mój szkodnik

Komentarz

• piotrek_os
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 8162
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

bzyq_74, bo po co zwykły kowalski ma byc zawalidroga.....jak pan minister chce szybko se pojechac
                                                    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

Pracuję...