zaniepokojone poważnym spadkiem zysków na polskim rynku zaczną wywierać nacisk na polski rząd, żądając obniżek akcyzy i podatków
no tak ale jak rząd obniży akcyzę to i tak pewnie tylko o kilkanascie groszy spadnie cena paliwa. Nie ma sie co oszukiwać - paliwem, fajkami i alko nasze patałaszki z rządu łatają dziurę i łatwo z tego źródełka nie zrezygnują :evil:
Żeby nie było offtopa:
ruska ropa po 4,20 za litr (pewnie jest i taniej ale miałem od pośrednika)
Ale diesle i tak się będa opłacać...... tzn takim ludziom którzy mają szybsze auta. No bo weźmy 1.8T, pali to 13 litrów jak sie normalnie jeździ jak człowiek, a jak sie ciśnie mocno 1,9 TDI zaczipowane to i tak spali 6,5. No to co za różnica czy ropa skoczy do 6 zł? i tak będzie taniej.
Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
To, że nie będę jeździł do marketu 3 razy w tygodniu i co drugi dzień na koniec miasta coś załatwić po obiedzie, tylko będę to robił zaraz po pracy przed obiadem :P
Zielona Góra
Shell - 5,39 ON
Statoil - 5,34 ON
Orlen - 5,31 ON
Lukoil - 5,28 ON
BP - 5,49 ON :shock:
Tesco - 5,21 ON <--mam rabat 10 gr na litrze więc wychodzi 5,11 ON
Auchan - 5,23 ON
Ekopetrol - 5,28 ON <--mam rabat 5 gr na litrze więc wychodzi 5,23 ON
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
ja mając przez chwile Felicję 1.9 D 64 KM wybrałem się z puściutkim bakiem do stacji Bliska gdzie zatankowałem BioEtanolu do pełna............ Cieszyl fakt że zapłaciłem niewiele w porównaniu do ceny ropy na normalnej stacji, cieszył również smaczny zapach w aucie i poza nim. Ale jak odnotowałem utrudnione odpalanie samochodu jak i gorsze przyspieszenie to już więcej do tego paliwka nie powróciłem.
Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
Czy to jest normalne, że pracując na stanowisku technicznym w światowej korporacji, powoli zastanawiam, że wydawanie na dojazdy miesięcznie 600-800 złotych to trochę za dużo. Co mają powiedzieć Ci co pracują za "tysiąc pińćset"... Ja uważam, że dojazd do pracy powinien zabierać maksymalnie 5-10% pensji, tak samo jak maksymalnie 30 minut, wtedy to jest opłacalne :P
Komentarz