Dajcie spokoj, ponad 5,40 za litr PB95 to jest chwdp ze hej! a to wszystko gwarantuja nam poslowie i poslanki z cyrku na wiejskiej...
i im tez mega chwdp.
(...)ponad 5,40 za litr PB95 to (...) wszystko gwarantuja nam poslowie i poslanki z cyrku na wiejskiej...(...)
Rozwiniesz trochę swoją myśl?
PS: ile jest prawdy w tym, że marża stacji paliw na Pb sięga 80gr/l, a na ON 30gr/l?
Nie analizuję cen hurtowych, ale dziś usłyszałem informację o marżach w radio i trochę mnie to zastanawia...
(...)ponad 5,40 za litr PB95 to (...) wszystko gwarantuja nam poslowie i poslanki z cyrku na wiejskiej...(...)
PS: ile jest prawdy w tym, że marża stacji paliw na Pb sięga 80gr/l, a na ON 30gr/l?
Nie analizuję cen hurtowych, ale dziś usłyszałem informację o marżach w radio i trochę mnie to zastanawia...
z ta marża to roznie bywa....bywaly czasy, ze nielze na tym kosili.....znajoma ma stacje juz z 15 lat...wiec co nieco wspominala
Nie wiem, ale jeśli chodzi o różne paliwa, to znów obserwuję dziwne zjawisko na stacji Shella blisko mnie. Mianowicie - może już tu gdzieś pisałem - stacja w Warszawie na Stawkach ma o co najmniej kilkanaście gr/l droższy ON niż inny Shell, 5km dalej (na Sokratesa). Mając poprzednio Avensis w dieslu szybko to odkryłem i stację na Stawkach omijałem szerokim łukiem. Potem zauważyłem, że benzyny już ta różnica nie dotyczy. Przedwczoraj na Orlenie w Ciechanowie płaciłem 5,32 (ON był po 5,38) i na którejś stacji w Wawie widziałem coś podobnego. Za to na "mojej" stacji benzyna po 5,34, a ON... 5,49 :shock: :shock: :shock: .
:
: Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
:
: Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
: Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
:
Ceny hurtowe są na stronie Orlenu
PB95 - 5.13
ON - 5.27
tak, więc z tą marżą to aż tak dobrze nie jest.
Olej Napędowy Grzewczy Ekoterm Plus - 3.87
coraz bardziej kusi :P
w Pb jakieś 15% a w ON jakieś 40% prawdy
Marża stacji na litrze to ok. 12-15gr, niby mało, ale weźmy pod uwagę że stacja w dobrym punkcie sprzedaje ok. 30000-40000 l na dobę.
Więc wychodzi całkiem przyzwoity zarobek, do tego usługi i produktu niepaliwowe. Jednym słowem się opłaca.
[ Dodano: Pon 07 Lis, 11 22:07 ]
Zamieszczone przez parasite
Olej Napędowy Grzewczy Ekoterm Plus - 3.87
coraz bardziej kusi :P
dzisiaj za olej do domu i firmy płaciłem po 3.99,- A kiedyś narzekałem że 1,8zł to już złodziejstwo.
Ceny hurtowe są na stronie Orlenu
PB95 - 5.13
ON - 5.27
Tak tylko, pytanie jakie sa rabaty na paliwa od tych cen, bo watpie, ze kazdy zarabia 2gr/l w drodze od rafinerii do baku.
MisiekWAW, Ostatnio wspominalem, ze trase BB-Wroclaw-BB 3 lata temu robilem za 100zl, teraz to praktycznie prawie 200zl, za dwa lata bedzie to pewnie 400zl z oplata za przejazd - bramki juz buduja
Tak tylko, pytanie jakie sa rabaty na paliwa od tych cen, bo watpie, ze kazdy zarabia 2gr/l w drodze od rafinerii do baku.
podmioty posiadające koncesję na obrót paliwami płynnymi mają udzielny rabat dystrybucyjny w wysokosci 18gr/litr paliwa niezaleznie czy Pb/ON/OO
Ale za to biorą na siebie ryzyko zmiany objętości paliwa - maja sprzedawane w temperaturze referencyjnej - czyli 15'C. Przy nalewaniu mierzona jest temperatura, a następnie przeliczana ilość.
[ Dodano: Pon 07 Lis, 11 22:23 ]
Zamieszczone przez Maicroft
MisiekWAW, Ostatnio wspominalem, ze trase BB-Wroclaw-BB 3 lata temu robilem za 100zl, teraz to praktycznie prawie 200zl, za dwa lata bedzie to pewnie 400zl z oplata za przejazd - bramki juz buduja
A ja pamiętam, jak w 1998r. kupiłem Mercedesa, tuż po zakupie podjechałem na stację i 67zł zatankowałem go do pełna.
Dwa lata wczesniej CC tankowałem do pelna za jakieś 40-42 zeta.
a liczyłem, ze wczesniej zareagujesz.... :diabelski_usmiech
Oj Piotrek, Piotrek - sam powinieneś dobrze wiedzieć na czym polega praca operacyjna. Rozpoznanie, rozpytanie, analiza zaistniałych okoliczności, przesłanek itp. wytypowanie podejrzanych, obserwacja, prowokacja i figurant sam wychodzi na strzał.
A paser i złodziej to określenie konkretnych zachowań.
Komentarz