Zamieszczone przez r2r
Ceny paliw
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez PieTrzaKJa pamiętam jak się jeździło na wakacje i tankowało LPG za 78 groszy w Piszu, eh dobre czasy były.
Nie wiem czy pisać tu o tym można, ale ja całe wakacje przejeździłem na paliwie od rolników i kierowców autobusów, teraz tankuje z Rosji ( 3 zł za litr )
W Olsztynie strasznie drogo jest, nie śledzę na bierząco ale czasem muszę zawitać.
W Węgorzewie skąd pochodzę ON - 4.24złbyła Skoda Octavia 1.9 TDI 110KM 2000
a teraz Skoda Octavia 1.8T 180 RS 2004
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87072
https://goo.gl/photos/NaMK4R1TM5eWMCQZA <-- album
Komentarz
-
-
No i przesiedzialem dzis troche na portalach finansowych z racji przygotowywanego projektu na uczelnie i ...
Nie mam dobrych wiesci. W miare prostym jezykiem napisze - bedzie ch.o.wo :szeroki_usmiech
Czemu? Rynki swiatowe zaczynaja sie budzic do zycia i jest zwiekszone zapotrzebowanie na rope. W zwiazku z czym prosta zaleznosc - rosnie popyt - rosnie cena.
Takze trzymajmy zwieracze mocno, bo ja cos czuje, ze kolo lutego/marca cena barylki moze znow osiagnac wartosc 100$ :evil:
Na ta chwile z dostepnych danych, wiem ze od ponad roku obecnie mamy najdrozsza barylke - jakies 85$. Biorac pod uwage, ze stosunek cen paliwa do cen barylki jest opozniony o jakies 3 miesiace ( tak minimum ) co wynika z tego, ze ropa po ratyfikacji i procesach oczyszczania trafia dopiero wlasnie po 3 miesiacach na stacje - mozna sie spodziewac ze okres marzec/maj - bedzie ... na bogato dla szejkow i tym podobnych - a wakacje to znow bedziemy krzyczec, gdzie ON kosztuje ponad 5taka.
Oby moje amatorskie analizy okazaly sie bledne :evil:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Jak zakładałem gaz w 2004 lpg kosztowało 1,55-1,6 zł
PB95 w 93 była po 1,7 zł i Maluchem 100 km kosztowało 10 zł
Teraz aby żyło sie lepiej:
Kod:Tankowanie drogie, jak trzy lata temu Benzyna i olej podrożeją jeszcze przed świętami - ostrzega "Rzeczpospolita". Zdaniem analityków rynku, w najbliższych tygodniach szykują się kolejne znaczące podwyżki cen paliwa. Ostrzegają, że benzyna i olej mogą być na święta droższe niż w okresie letnim. Reflex prognozuje, że za litr benzyny Eurosuper 95 trzeba przed Bożym Narodzeniem zapłacić nawet 4,75 - 4,8 zł, a za litr oleju napędowego 4,55 - 4,6 zł (średnio w kraju). W ostatni weekend średnie ceny wynosiły odpowiednio 4,67 zł i 4,47 zł. Krajowi producenci - Orlen i Lotos - od trzech tygodni podnoszą ceny paliwa w hurcie. Tylko w ostatnim tygodniu zwyżka wyniosła ponad 5 proc., czyli kilkanaście groszy na litrze. W najbliższych dniach znajdzie to odzwierciedlenie na stacjach. Drożejące paliwo w Polsce to efekt rosnących notowań ropy na światowych giełdach i osłabienia polskiej waluty. Ropa jest najdroższa od 26 miesięcy. Więcej w "Rzeczpospolitej".
Dziś ON:
Neste 4,30
Lukoil 4,33
BP 4,38
Komentarz
-
-
piotrek_os, zapasy na wakacyjne wyjazdy rafinerie robia na 3 miesiace do przodu - czyli jak paliwo ma byc na czerwiec, to kupuje sie je w marcu juz i liczy po cenie marcowej - wiec jesli teraz sa reakcje juz bezposrednio na stacjach na "lekko" drozejaca barylke to wydaje mi sie, ze na wakacje bedziemy mieli niezla niespodzianke ... :evil:
Obym sie mylil.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Dziś na stacji SHELL w Słupnie Pb95 4,90, a jeszcze wczoraj 4,69zł :shock:
[ Dodano: Wto 07 Gru, 10 16:55 ]
Zamieszczone przez bzyq_74Jak zakładałem gaz w 2004 lpg kosztowało 1,55-1,6 zł
PB95 w 93 była po 1,7 zł i Maluchem 100 km kosztowało 10 zł
Komentarz