vince123, po przejechaniu pierwszych 500km mogę powiedzieć, że całkiem fajnie się jeździ. może się jednak przyzwyczaję do lekko wyższej pozycji za kierownicą. jakiego koloru masz auto :?: bo pojawiło się to :arrow: http://allegro.pl/fotele-kubelkowe-b...986719586.html
[O1] fotele
Zwiń
X
-
Tony065, WITAM! Widze że kolego masz ogarnięty temat foteli. W związku z tym chciałbym sie poradzić. Czytałem jusz z jakich fur pasujom do octavi1:golf4,audi a3/s3,bora,TT,leon1,toledo2 jak coś żle to prosze poprawić. Chodzi mi o :czy kanapy też pasujom,nie mam podgrzewania i elektryki foteli. Czy w tych wersjach są pociągnięte wiązki kabli do podłączenia elektryki czy tylko w wersjach z elektrykom foteli. Pytam bo nie wiem co zrobić jak mi sie trafi wersja z elektrykom. Z gury dziękuje i pozdrawiam.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
aniol, na początek, to jeżeli używasz przeglądarki FF, a używasz, to włącz sprawdzanie pisowni. Narzędzia :arrow: Opcje :arrow: Zaawansowane :arrow: Przeglądanie :arrow: Sprawdzaj pisownię...
meble pasują P&P, tak stołki jak i kanapa. jak masz z godzinę czasu, śrubokręt płaski, krzyżakowy i klucz oczkowy 13, to wszystko ogarniesz bez problemu. od razu polecam ściągnąć sobie książki "sam naprawiam" itd. najprawdopodobniej nie masz kalbli do sterowania elektrycznego i grzania dupki, jedynie do poduszek powietrznych. jedyny problem z kablami, to mogą być nie pasujące wtyczki, ale to jest do ogarnięcia w parę minut dla elektryka, lub samemu trochę dłużej. po prostu odcina się kawałek starego kabla z wtyczką i montuje do "nowych" foteli. kolory przewodów są te same. kolejna rzecz to czy fotele będą z Anglika, bo jest czujnik po stronie kierowcy i po zamontowaniu "nowych" mebli, nie mam alarmu niezapiętych pasów i czegoś tam jeszcze, ale to pikuś, bo zawsze zapinam. można to przełożyć, ale zrobię to dopiero na wiosnę, bo teraz nie mam jak rozłożyć się z gratami. powodzenia w szukaniu mebliBlack Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Tony065, Co do pisowni to masz racje, pare byków walnołem. Wybaczcie mi biednemu.Co do reszty to bardzo dziękuje za informacje. Książke sam naprawiam...... mam autora H.R. ETZOLD. leży w garażu a za oknem zimno i nie chce sie iśc. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
Co wybrać?
Kubełki z leona Topsporta czy takie cośz bory bez regulacji lędźwi (foto przykładowe z allegro)
chodzi mi o przednie.. wydaje mi się, że są jeszcze bardziej wytłoczone niż te z TS.
VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
Te akurat na aledrogo 600pln. z tym ze mocowania foteli przerobione wiec by trzeba rzeźbic a fotel kierowcy już na oparciu zaczyna się nieźle przecierać. btw.. te co podesłałem (przednie) tez w niewielu wersjach nie maja reg. lędźwi.. ale to mi się wydaje ze raczej nie będzie przeszkadzało?
w leo ts nie ma regulacji a ludzie chwalą..VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Komentarz
-
-
Siedzenia z A3 do O I - przykład
Witam. Także planuje zmianę siedzeń i wypatrzyłem coś takiego http://moto.allegro.pl/fotele-kanapa...956976576.html
Podobno stan bardzo dobry (90000 przebiegu). Jest podgrzewanie i myślę że jakość Audi też powinna być na wysokim poziomie.
Co o tym myślicie?
Komentarz
-
-
lukasz_sti, te meble są jak z Leo TS, czyli bez regulacji lędźwi. Podobno są tak wygodne, że można się obyć bez tej opcji. Mnie osobiście one średnio podchodzą, ale to mój gust. I bez przesady z tym mitem OOOO. To taka sama kupa żelaza jak reszta VAG, no może części są lepiej selekcjonowane i tyle.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
Trochę inne niż w Leonie ale bardzo fajnie się w nich siedzi (sprawdziłem w A3 która stała w komisie). Dzisiaj zamawiam, będę je miał w przyszłym tygodniu, napisze jak sprawują.
A co do aut VAG to fotele się różnią bo każda marka dawała swoje, a z reguły w Audi najlepsze materiały.
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Ja mam seryjne krzesla i nie jestem zachwycony. Nie umiem ustawic raz a dobrze, zawsze cos krece podczas jazdy.
Pozatym wyciaglaem stolki i sa cholernie ciezkie.
Te fajne Recaro sa moze lzejsze ?Sprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył
Jeżdżę w blasku
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092
Komentarz
-
-
.
Nie chce mi się pisać, ale z ciekawości poczytałem posty i tak się zniesmaczyłem, że musiałem napisać. Czy ludzie z wami coś jest nie tak, cały czas słyszę o jakiejś regulacji lędźwiowej, o jakiś podgrzewanych fotelach MATERIAŁOWYCH !!!, później patrzę na wiek i jestem w szoku. Młodzi ludzie, a narzekają jak stare dziady albo baby po klimakterium.
Problem z fotelami w Octaviach nie dotyczy ani bzdurnej regulacji lędźwiowej, ani grzanych foteli, dotyczy tego, ŻE FOTELE MAJA ZA KRÓTKIE SIEDZISKA, jakby były projektowane przez jakiegoś żółtka. Na tym nie da się siedzieć. Ja mam najbardziej wypasioną wersję Octavii, bez skóry. Fotele miały wszystko, ale je wywaliłem i wstawiłem fotele i tylna kanapę z Leona Cupry. Są genialne, wygodne, A SIEDZENIE MA WŁAŚCIWĄ DŁUGOŚĆ JAK DLA NORMALNEGO EUROPEJCZYKA, ponadto są to takie kubełki z trzymaniem bocznym. Bardzo polecam. Dla narzekaczy, nie mają żadnej regulacji lędźwiowej i grzałek, ale mam to kompletnie gdzieś. Fotele mają być dla mnie wygodne, a nie przebajerowane, a jak ktoś potrzebuje podparcia, to niech sobie wstawi małą poduszkę.
ps.
Do Octavii I bez najmniejszych problemów (p&p) pasują fotele z Leona Cupry I, nie z Leona Cupry II
Komentarz
-
-
Ferd, dokładnie +1
Ja mam fotele z elgance'a i przy dłuższej jeździe nie jest ciekawie.. jak ktoś ma 190cm+ to jest masakra.. każde "wyższe" modele foteli: z cupry, z leo ts z golfa gti, bory sport - czy jak się to nazywało są o niebo lepsze.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FerdCzy ludzie z wami coś jest nie tak, cały czas słyszę o jakiejś regulacji lędźwiowej, o jakiś podgrzewanych fotelach MATERIAŁOWYCH !!!, później patrzę na wiek i jestem w szoku. Młodzi ludzie, a narzekają jak stare dziady albo baby po klimakterium.sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
Jest na allegro takie cos z cupry
Czy te foteliki:
- sa wyraznie wygodniejsze od serii ?
- czy p&p sie montuja ?
- czy fakt ze sa z angola ma jakies znaczenie ?
tutaj z leona, czy jest wyrazna roznica miecze krzslem z leona a cupry ? w profilu roznica ciezko zauwazalna ..Sprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył
Jeżdżę w blasku
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zsolpyw- sa wyraznie wygodniejsze od serii ?
- czy p&p sie montuja ?
Zamieszczone przez zsolpywczy fakt ze sa z angola ma jakies znaczenie ?sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
vince123, małe sprostowanie, stołków z anglika nie zamontujesz odwrotnie, bo nie zapniesz pasów. czujnik naciskowy jest w fotelu kierowcy i po przekładce do wersji euro, auto nie wie, że już w nim siedzisz, no chyba że przełożysz całą instalację. ja sobie darowałem ten "bajer". wystarczy mi podłączenie poduszek. grzane stołki będą robione bliżej lata.
zsolpyw, zapytaj co te stołki takie tanie, bo jeśli poduszka w kierownicy wywalona, to może w fotelach też :?: BTW, Cupra to wersja wyposażenie Leona. Generalnie, to cała reszta VAG ma wygodniejsze meble niż Skoda, zwłaszcza w wyższych wersjach.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
vince123, zakładasz fotele normalnie, tylko tak jak napisał Tony nie będzie weryfikacji zapiętych pasów ale to można przełożyć.. a jak się nie chce to wykodować/wyłączyć w komforcie tą funkcję i po zabawie!VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Komentarz
-
Komentarz