Niestety konkretnie nie wiem jaki to jest gdyz takich informacji nie udzielili mi przy kupnie ^_^ jak sie nie myle jest tam chyba Mobitel Autoalarm CAN tam sadze lecz nie wiem :< a nie moge znales takiego zestawiku na allegro
Witam.
Czy ktoś mógłby zebrać albo podać które parametry zczytać przy kupnie samochodu. Każdemu się doradza przy kupnie weź vaga i zobacz co komp pokaże. Tylko co zczytać które parametry (logi).
Juhas
Octavia Combi 1,9 tdi 110 KM, 2000 rok
Suzuki RF 900 R, 145 KM, 1996 rok
Witam.
Czy ktoś mógłby zebrać albo podać które parametry zczytać przy kupnie samochodu. Każdemu się doradza przy kupnie weź vaga i zobacz co komp pokaże. Tylko co zczytać które parametry (logi).
Dobry pomysł - sam bym tak chciał. Napraszam się po ludziach i nikt nie chce do mnie skoda podjechać - a tylko zdaje sie dwóch kolegów z klubu jest w Limerick (i niestety nie TDI chyba).
Brakuje takiego poradnika bardzo, podobnie jak informacji co i jak posprawdzać z innych rzeczy - jak 2 komplety kluczyków (z przewieszka z numerkiem?), ksiazka serwisowa, instrukcja obsługi etc.
Ziomal, z Golfem III to zależy, który rok. tdi na pewno, a benzynowe to po 1993,4 powinno się dać. Musisz mieć tylko inną końcówkę zamiast OBD2, najlepiej pojedyncze kable.
Ziomal, Poszukaj schematów OBDI OBDII w necie.Do interfejsów w Viakenie (takich puszkowych, a nie takch we wtyczce jak my mamy) mozna było dokupic kabelki na OBDII i takie 4 gołe, które pasowały do starszych aut. Pewnie jak sie dorwie schemat to sie coś zdziała.
A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
------------------------------------------------- Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Ja sobie wykombinowałem stare gniazdo OBD II (ze złomowanego auta) i kupiłem krokodylki. Kabelki mam zamiar sobie ładnie podlutować i opisać - i podpinać wedle potrzeby i wiedzy
witam Jaka w tej chwili jest najlepsza wersja programu pod to http://viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=103
Jak ktoś ma to mógłby podesłać na PW Dzięki
Ja z mila checia tez bym sie dowiedzial gdyz zamowilem kabelek przed swietami wiec po powinien dotrzec a na kompie mam 3xx nie pamietam tych liczb :P nie powinno byc z moja octa z 2002 roku ?
3.44 działa chyba najlepiej bo jest do niego witaminka. Z tego co wiem to witaminki do ver 4.x nie zdają egzaminu. No chyba, że ktoś już mam dobrą kombinację VAG-COMa 4.x i vitaminki to ja też się chętnie skuszę.
ponieważ należę do tej dziwnej grupy ludzi, która lubi samemu grzebać (i czasem coś popsuć) przy swoim aucie, poważnie myślę nad samodzielnym VAG-owaniem swojej maszyny. Dlatego mam do Was prośbę o wskazanie mi linka do kabelka i do programu VAG, który będzie wystarczający do "podglądania" mojej maszyny. Wiem, że VAG jest "freewarem", ale jeśli chodzi o kable, to widzę rozpiętość 80-500zł. Moglibyście wskazać mi konkretne dobre produkty? Oczywiście chodzi mi raczej o tańsze kable. Aha, moje auto to Octavia [AKL] złożona w Poznaniu w lutym 2000r.
koledzy jeżeli ktoś ma pełna wersje vaga taką co bym mógł sprawdzić kanał 000 ,to proszę o podesłani na meila ,szukałem w necie ale są jakiś :| , pościągałem i większość nie da rady tam wejść [w basic setting kanał 000], bo niby pełna 409.1 ale jak chcę wejść to wywala do niepełnej wersji ,już nie mam siły testować co ściągnę bo muszę za każdym razem lecieć do garażu a mieszkam w bloku na osiedlu i do garażu mam kawałek :P ,dlatego tez proszę o pełną działającą na 100% , [email protected] dziękuje.
Komentarz