djczas, Staszek, ale po co Zwykly KKL do OI styknie, trzeba sprawdzic na spocie z jakas nowa sztuka jak dziala i bedzie wiadome. Pelny CAN-BUS jest w OII i kabelek kosztuje cos 500zl
Ja mam silnik 1.6 BFQ z końca 2005 i działa bez problemu z interfejsem kupionym na stronie www.viaken.pl (Interfejs VW/Audi/Skoda/Seat USB KKL line (2 linie K) we wtyku OBD2). A korzystając z okazji czy mogę prosić na prv. magiczny plik który usprawni mi działanie vag com 409-1 aby była to pełna wersja.
Czy mógłbym prosić o ten tajny pliczek do wersji 4.09
lub ewentualnie do wersji 3.11 (na email)
Dosyć już sprawdzania i oglądania, teraz czas na zmiany
a bez pliczku w trybie "read only" to raczej ciężko
Jezeli jest taka mozliwosc, tez Prosilbym o ten plik na mail'a :wink:
tobluski, Ja bedziesz działać już cos z vagiem to zerknij prosze czy u ciebie wejdzie w module komfortu w kanał 35 (centralny zamek).Tez mam BFQ i mam z tym problemik. U mnie cholerka nie chce tam sie dostac , a chcialem sobie automatyczne zamykanie zrobic.
Pozdrawiam
A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
------------------------------------------------- Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Panowie - o co biega?
Sciagnalem Vag-com 409.1 z crackiem. Rozpakowuje cracka i wszystko jest okej. W okienku "about" jest info, ze jest Registered/Activated, a jak podpinam kabel, to wszystko sie dcrackowuje" i wraca do normalnej wersji darmowej... :/
Potrzebna mi pelna wersja, zeby odpalic kanał 075 (FAP), a ten kanal w wersji free jest niedostepny...
MiKruS, ponieważ ta wersja ma zabezpieczenie które jest wlutowane w kabel taki mały dynks który jak jest na kablu to nie ma problemu zapytaj na allegro on da ci namiar na kabelek klon ross tech za około 500 zł i on bedzie działał nawet z wersją 6.0
Dzieki za info. Dostep do kabla do obslugi can-bus za 500 zeta, to mam i ja na miejscu w Waw.
Tylko, ze jest mi on niepotrzebny.
Ja chce tylko zrzucic logi ze sterownika silnika.
Z tego co przeczytalem w tym temacie, to chyba koledzy korzystają z wersji 490.1 w wersji pelnej bez problemow.
Anyway - chce zrzucic logi z kanału 075 sterownika silnika. Mam laptopa tylko z USB i takowy interface zakupilem. Czy wie ktos jak moge to zrobic? Jakim programem, jaką wersją VAG-COM? Whatever?
BTW: Jakis tam vag-pl nie moze sie w ogole polaczyc ze sterownikiem silnika, wiec tez odpada
Anyway - chce zrzucic logi z kanału 075 sterownika silnika. Mam laptopa tylko z USB i takowy interface zakupilem.
Czy wie ktos jak moge to zrobic? Jakim programem, jaką wersją VAG-COM? Whatever?
Mikrus ja ostatnio bawiłem sie takim z USB wersją 409.1, w ustawieniach vaga i tak trzeba bylo wybrać port COM - u mnie to był COM2 ale to akurat można sobie ustawić jak kto woli od 1 do 4
czytał wszystko, ale to była benzyna 1.6
Mam tą wersję cały czas w laptopie jak by co to możemy spróbować
Mikrus ja ostatnio bawiłem sie takim z USB wersją 409.1, w ustawieniach vaga i tak trzeba bylo wybrać port COM - u mnie to był COM2 ale to akurat można sobie ustawić jak kto woli od 1 do 4
Dzieki za info.
Tak - musisz ustawic port COM - inaczej nie zabangla.
Natomiast co do czytania, to czy jestes pewien, ze czytal wszystko co jest dostepne ponad wersje shareware (czy jak to nazwac)?
c0nn3ct, Jest tylko jeden problem, te nowe chyba ze cos sie zmienilo zostal scrakowany nie dzialaja na takich naszych zwyklych interfejsach, tylko na takich co juz obsluguja can-busa Ale dzieki za link
Witam Kolegów. Przeglądam wasze linki i moja gorąca prośba.(JUZ KIEDYŚ BYŁA)można pozyskać-bedę b.wdzięczny, pełne chodzące oprogramowanie VAG 4.09 PL ,do mojego OBII po USB. Wcześniej pracował z 3.11. Oczywiście chodzi mi o wersję (scracowaną).Pracuję na WIN XP na laptopie.Może moją prośbe skierowałby do MENTORRA?
MAICROFT pomogłeś wielu to może i mnie?
Pozdrowionka Krzychu. HEJ$
To służy tylko dla stacji diagnostycznych do sprawdzania, czy nie ma żadnych błędów zapisanych w pamięci związanych ze spalinami. Nie zrobisz tym nic oprócz zczytania błędów, a kosztuje 1500zł z tego co pamiętam.
Miałem to jakiś czas temu pożyczone od znajomego.
Komentarz