djczas, Staszek, ale po co Zwykly KKL do OI styknie, trzeba sprawdzic na spocie z jakas nowa sztuka jak dziala i bedzie wiadome. Pelny CAN-BUS jest w OII i kabelek kosztuje cos 500zl
Wszystko o Vag-Com'ie
Zwiń
X
-
Ja mam silnik 1.6 BFQ z końca 2005 i działa bez problemu z interfejsem kupionym na stronie
www.viaken.pl (Interfejs VW/Audi/Skoda/Seat USB KKL line (2 linie K) we wtyku OBD2). A korzystając z okazji czy mogę prosić na prv. magiczny plik który usprawni mi działanie vag com 409-1 aby była to pełna wersja.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolCzy mógłbym prosić o ten tajny pliczek do wersji 4.09
lub ewentualnie do wersji 3.11 (na email)
Dosyć już sprawdzania i oglądania, teraz czas na zmiany
a bez pliczku w trybie "read only" to raczej ciężko
Jezeli jest taka mozliwosc, tez Prosilbym o ten plik na mail'a :wink:
PozdrVW Golf V 193KM 413NM
Komentarz
-
-
tobluski, Ja bedziesz działać już cos z vagiem to zerknij prosze czy u ciebie wejdzie w module komfortu w kanał 35 (centralny zamek).Tez mam BFQ i mam z tym problemik. U mnie cholerka nie chce tam sie dostac , a chcialem sobie automatyczne zamykanie zrobic.
PozdrawiamA6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
tobluski,team-am
Wysłałem Wam pliczek
Miłej zabawy :lol:->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
1.9 TDI ALH (seria) kombi 286 tys km i nabijam wiecej
www.samochodowy-warsztat.prv.pl/
Komentarz
-
-
Panowie - o co biega?
Sciagnalem Vag-com 409.1 z crackiem. Rozpakowuje cracka i wszystko jest okej. W okienku "about" jest info, ze jest Registered/Activated, a jak podpinam kabel, to wszystko sie dcrackowuje" i wraca do normalnej wersji darmowej... :/
Potrzebna mi pelna wersja, zeby odpalic kanał 075 (FAP), a ten kanal w wersji free jest niedostepny...
Pomozcie please! :cry:TDI 205PS
Komentarz
-
-
Dzieki za info. Dostep do kabla do obslugi can-bus za 500 zeta, to mam i ja na miejscu w Waw.
Tylko, ze jest mi on niepotrzebny.
Ja chce tylko zrzucic logi ze sterownika silnika.
Z tego co przeczytalem w tym temacie, to chyba koledzy korzystają z wersji 490.1 w wersji pelnej bez problemow.
Anyway - chce zrzucic logi z kanału 075 sterownika silnika. Mam laptopa tylko z USB i takowy interface zakupilem.
Czy wie ktos jak moge to zrobic? Jakim programem, jaką wersją VAG-COM? Whatever?
BTW: Jakis tam vag-pl nie moze sie w ogole polaczyc ze sterownikiem silnika, wiec tez odpadaTDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSAnyway - chce zrzucic logi z kanału 075 sterownika silnika. Mam laptopa tylko z USB i takowy interface zakupilem.
Czy wie ktos jak moge to zrobic? Jakim programem, jaką wersją VAG-COM? Whatever?
czytał wszystko, ale to była benzyna 1.6
Mam tą wersję cały czas w laptopie jak by co to możemy spróbowaćByły posiadacz 1.8 Turbo
Nikt nie tańczy na trzeźwo, chyba że oszalał..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cookMikrus ja ostatnio bawiłem sie takim z USB wersją 409.1, w ustawieniach vaga i tak trzeba bylo wybrać port COM - u mnie to był COM2 ale to akurat można sobie ustawić jak kto woli od 1 do 4
Tak - musisz ustawic port COM - inaczej nie zabangla.
Natomiast co do czytania, to czy jestes pewien, ze czytal wszystko co jest dostepne ponad wersje shareware (czy jak to nazwac)?TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSNatomiast co do czytania, to czy jestes pewien, ze czytal wszystko co jest dostepne ponad wersje shareware (czy jak to nazwac)?
,Group A:,'001,,,,Group B:,'021,,,,Group C:,'010
,,Engine speed,Injection Quantity,Mod. Piston Displ.,Coolant Temp.,,Mass Air / Rev.,Mass Air / Rev.,Duty Cycle,Bin. Bits,,MAF Sensor,Atmos. Pressure,Manifold Pressure,Throttle
,TIME,870-950 rpm,2.2-9.0 mg/H,1.45-2.0 V,80-110*C,TIME,,,,,TIME,230-370 mg/H,Sensor-f96-,MAP sensor-G71-,%Throttle
mam wersje no wiesz...... :diabelski_usmiechByły posiadacz 1.8 Turbo
Nikt nie tańczy na trzeźwo, chyba że oszalał..
Komentarz
-
-
Witam Kolegów. Przeglądam wasze linki i moja gorąca prośba.(JUZ KIEDYŚ BYŁA)można pozyskać-bedę b.wdzięczny, pełne chodzące oprogramowanie VAG 4.09 PL ,do mojego OBII po USB. Wcześniej pracował z 3.11. Oczywiście chodzi mi o wersję (scracowaną).Pracuję na WIN XP na laptopie.Może moją prośbe skierowałby do MENTORRA?
MAICROFT pomogłeś wielu to może i mnie?
Pozdrowionka Krzychu. HEJ$Krzychu
Komentarz
-
Komentarz