Witam. Moja skoda octavia 2005r  1.9tdi 90km alh  nie odpala  podczas próby odpalenia samochodu rozrusznik zaczoł kręcić przez dosłownie  jakąś sekunde potem przestał  i  nic  , gdy przekręcam stacyjke nic się nie dzieje  dodam że próbowałem pare razy i nic nawet nie kręci i niema błędów  żadnych akumulator sprawny  światła  są  ale nie kręci niewiem co to może być  próbowałem mnóstwo razy i nic  gdy przekręcam stacyjke  nic sie nie dzieje.Sprawdzałem bezpieczniki ruszałem przewodami od akumulatora i nic.Rok temu miałem taki problem nie mogłem odpalić ale rozrusznik kręcił  i wina była jakiegoś przekaźnika bądz bezpiecznika tak powiedział  mechanik  teraz po przekręceniu stacyjki nic się nie dzieje nawet nie kręci  .Prosze o informacje może ktoś wie gdzie szukać przyczyny .????

moja skoda octavia nie odpala

Zwiń

X
- 

U mnie był to rozrusznik. Padł całkowicie znienacka. Postawiłem w robocie na parkingu a 12h później już nie kręcił. Jeśli masz fabryczny to po tylu latach mógł już się skończyć.Zamieszczone przez Tomek27911 Zobacz wpis.Prosze o informacje może ktoś wie gdzie szukać przyczyny .????Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka

- 
 - 

Na pewno możesz to zrobić sam. Ja wyciągałem w garażu przy około -10*.
Poszukaj na YT. Powinien być jakiś film o tym.
Wg. mnie do wymontowania aku, podstawa aku, obudowa filtra powietrza i gdzieś pod nią będzie rozrusznik.
Ale zanim to zrobisz to zobacz jak Krzynol uruchamia Octavię bez kluczyka. I ostatnie jego filmy z nieodpalającą Octavią obejrzyj.
Ja robiłem w mojej Fabii I w Sharanie 7N. W nim było dużo łatwiej niż w Fabii.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka

Komentarz
 - 

Komentarz