Ok, ale co i gdzie mam sprawdzić :?:
[O1] 3 x pi podczas uruchamiania silnika ( pii pii pii)
Zwiń
X
-
-
Ale się dziś wqrwiłem...dolałem płynu i faktycznie przestało pikać i migać ta kontrolka...ale mi się układ zapowietrzył... :? i z wawy do domu praktycznie bez hamulców jechałem. Żebyście zobaczyli miny ludzi jak mnie wyprzedzali
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
Komentarz
-
Dokladnie , jezeli wczesniej nie byl zapowietrzony to nie ma takiej mozliwosci.Zamieszczone przez Maicroftlukasz3112, No to tam musialo byc juz dawno dno, bo nie ma szans zeby uklad sie zapowietrzyl po dolaniu plynu
Moze zacinaja sie tloczki .. ?miauuuuuuuuuuu!
O1 SLX
Komentarz
-
i już wszystko jasne...padł prawy cylinderek i wywalał cały płyn... koszt cylinderka wymiany cilinderka i całej robocizny wyniósł 100zł także nie jest źle
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
Witam. Wiem, że ten wątek jest stary ale aktualnie mam ten sam problem jestem szczęśliwym posiadaczem O1 AEE, autko kupiłem w maju jak dotąd wymieniłem rzecz jasna rozrząd. filtry etc. ponadto dziurawą chłodnicę. Jakiś czas temu z niewiadomych przyczyn zapaliła się kontrolka ABS myślę że to któryś czujnik jest winowajcą . Od niedawna mam ten sam problem z piszczeniem trzykrotnym i prędkościomierzem na dmuchawie powyżej 2, a teraz najlepsze dziś rano jadąc do pracy pękła mi tylna szyba z niewyjaśnionych przyczyn paranormalnych :twisted: czytałem że to przez jakieś naprężenia np. gdy samochód był "bity" i został źle wyprofilowany tylko że mierzyłem go miernikiem lakieru i jest cały w oryginale
A może problem z ustaleniem wyżej opisanej usterki został już przez kogoś rozwikłany i byłby chętny podzielić się tą jakże poufną informacją? :diabelski_usmiech
Pozdrawiam
Komentarz
Komentarz